Спецчасти ще нищят смъртта на Березовски

Кремъл твърди, че олигархът е поискал прошка от Путин
24 мар 2013 10:55, Бойчо Попов
74
 Спецчасти ще нищят смъртта на Березовски
Снимка: Reuters


Експерти по химическите, бактериологичните и радиоактивните вещества са в имението на руския милиардер Борис Березовски, който беше намерен мъртъв в банята си вчера сутринта, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на изявление на полицейските власти.

„Специално обучени полицаи, включително следователи от отдела за ядрени, радиологични, биологични и химически изследвания, са на място, за да проведат разследване”, се казва в изявление на полицията.
Тялото на Березовски все още се намира в къщата му в град Аскот. Полицията започна разследване, след като обяви причините за смъртта му като необясними.

Припомняме, че руският олигарх Борис Березовски, който през последните години живее в Лондон, почина на 67-годишна възраст, след като бе намерен мъртъв във ваната в лондонското си жилище.

От Кремъл информираха, че малко преди смъртта си Березовски е поискал прошка от президента Владимир Путин.

Прессекратарят на президента съобщи за писмо, написано лично от Березовски до Путин преди няколко месеца, в което олигархът моли за прошка за допуснатите от него грешки и иска да му бъде разрешено да се върне в родината си.

Снощи, след като стана известна смъртта на олигарха, се появиха съмнения за самоубийство, които засега не се потвърждават.

Най-голямата мечта на Борис Березовски е била да се върне в Русия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на последното интервю на Березовски, дадено за сп. "Форбс" и публикувано днес в сайта на изданието.

"Нищо не искам повече от това да се прибера у дома. Дори когато срещу мен там заведоха дело за извършено углавно престъпление, аз пак исках да се върна у дома. Основното, което аз неоцених подобаващо, беше колко ми е скъпа Русия и че не мога да бъда емигрант", признава Березовски. "Не трябваше да напускам Русия", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Борис Березовски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
23
 
8
 
! Отговори
Борис Березовски, преди 11 години
Простете ми.Покайвам се и моля за прошка и за това, че доведох на власт Владимир Путин. За това, че бях длъжен, но не можах да видя в него бъдещия алчен тиранин и узурпатор, човека, унищожил свободата и спрял развитието на Русия. Много от нас тогава не можаха да го разкрият, но това не ме оправдава.Простете ми.Други грехове пред Русия нямам. Разбирам, че покаянието не са само думи, но и дела. И те ще последват.Борис Березовски,26 февруари 2012 г.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В СССР гангстерите богатеят здраво на гърба на народа си!!
37
3
 
12
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
Който не приема КГБ-съвети наготово,получава бонусче-билет за гроба!Който тръгва срещу Путинова Русс със злоба,правят му среща с неговия бог Йехова!!!
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Русия социализъм ли има?
35
13
 
8
 
! Отговори
БТА преди 11 години
67 години са пределна възраст за руснак в Русия средната продължителност на живот е под 60г,......
34
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руснаците са доволни от тази новина.
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако в България съществуваше социалистическата Държавна сигурност крадците на общественото богатствао щяха да бъдат ликвидирани по този начин.Нашите разузнавателни служби всяваха респект по целия свят.Несулчайно враговете на България,к*рвите на олигархията и много заблудени млади хора плюят точно по органите за сигурност на НРБ.А истинските грабители са сред бившата номенклатура на БКП.
32
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Русия народна власт ли има, та толкова сте се разбълбукали?
31
3
 
0
 
! Отговори
worlok преди 11 години
ima i takiva xora koito vi vzimat jivota i ne gi e enia za vashite pari.
30
6
 
31
 
! Отговори
Мако Даков преди 11 години
Този *** не трябва да иска прошка от Путин, а от майките на руските войничета, които бяха изклани в Чечня заради неговите заигравки с Джохар Дудаев и другите уахабитски колячи! Има едно видеоинтервю с Павел Грачов, там става ясно какво точно е правил Березовски с Елцин в Кремъл, за да загубу Русия една спечелена битка!Има хора, на чийто гроб руснаците ще ходят да плюят - на Березовски ще е един от тях. Горбячов ще е сщият "герой"!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 33 ... много ме накефи Честно :-)))
28
4
 
33
 
! Отговори
slav преди 11 години
Кремъл не вярва на сълзи а Полковник Путин не прощава на предателите.
27
3
 
30
 
! Отговори
kentavur04 преди 11 години
Тези евреи,като разграбиха СССР ,се мислят за недосегаеми. Той и Лев Троцкий така си мислеше,но Бащицата не забравя.
26
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия е вечна, враговете и не чак толкова.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
putin na nikogo ne pro6tava.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако не се бяхме отказали от руския пазар щяхме да имаме пари заострови--------------- Ние не сме се отказвали от никакъв пазар, руснаците не ни щат.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 25 рексчо внимавай да не накен..аш .Следващите сте вие герберо-***.Прошка няма да има.Дъщерите и внучките ви ще обслужват народната власт за векове напред.
22
4
 
6
 
! Отговори
теко преди 11 години
тоя Путин командва света
21
20
 
5
 
! Отговори
rex преди 11 години
Какво гадаете ,бе! Личи дългата ръка на късичкото хихпофизно джудже-убиец!
20
0
 
17
 
! Отговори
dk преди 11 години
в стремежа си да забогатеят бързо,а и човешкото око е ненаситногазят мачкат и убиват малките конкуренти по пътя ,което пък убива техните семействакато помъдреят почнат уж да раздават и каква е ползатанямакато си бил непочтен си натрупал много отрицателна енергия и тя ще се върне рано или късно при теб