Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ

Нямало да наблюдава пасивно подготовката на САЩ за агресия
29 мар 2013 07:46,
174
Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ
Ким Чен Ун ръководи бойни стрелби. Снимка: Reuters

Държавният глава на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ" в отговор на включването на американски бомбардировачи Б-2 в съвместни учения на САЩ с Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Коментарът на Ким Чен Ун, който бе направен по време на среща с висши генерали рано в петък, е само част от надигащата се вълна заплахи, целящи да подчертаят раздразнението на Пхенян от ученията и от санкциите на ООН заради извършения от него ядрен опит.

Ким Чен Ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации.

Още по темата
 Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея.

Хейгъл призна обаче, че провокативните действия и войнстващият тон на Северна Корея през последните седмици са повишили опасността в региона. "Трябва да осъзнаем тази реалност", добави той.

"Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно", заяви Хейгъл. "Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси", допълни министърът, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия не посмя да скочи на Щатите 50 години, пък тия ли мухльовци. Въпреки че с толкова промити мозъци може и да не е толкова невероятно.
20
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо от това нямаше да се случи, ако щатите не се навъртаха наоколо. САЩ много добре знаят как ще реагират севернокорейците и нарочно демонстрират военна сила в техния регион.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Опа...
18
7
 
10
 
! Отговори
СС преди 11 години
Смешници!:)
17
11
 
27
 
! Отговори
До 13 преди 11 години
Абе ***, а тук да не би да не те управлява една шепа хора! Не съм видял да се надигна някой тук срещу едната шепа хора ама иначе сте много велики да давате акъл на другите държави и народи, а като ви вдигнаха тока с 10 лева се вдигнахте, защото не можете да си го платите иначе викате, че в Русия, Внецуела и не знам къде хората живеели зле! Е 100% живеят по-добре от вас демократичните роби!
16
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки,който не възхвалява ,а критикува и е против агресивната американска политика, е достоен за уважение!
15
13
 
4
 
! Отговори
Jana преди 11 години
***DA AMERIKA ISKA I PODGOTVJ VOINA***TE BES TOVA NE MOGAT DA JIVEEJT***IMAT VRASKA S NLO-AGRESIVNI TAMNI OBEKTI KOITO ISKAT DA KONTROLIRAT SVETA****ISKAT DA SASDAVAT PANIKA **STRAX***NO NASHITE SVETLI BRATJ SHE DOIDAT I SHE NI SPASJT****MOLETE TE***I SE OBI$AITE***
14
4
 
15
 
! Отговори
RAD преди 11 години
Do 7-miNe vijdam za6to se vazhi6tava6 za atomnata im bomba. Celiat im narod mizerstva samo i samo da imat takava.... Izviniavam se za latinicata
13
16
 
36
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
На сметките на сащ висът милиони убити мирни граждани,разрушени градове,села,ограбени държави,използване на химическо оръжие в Ирак и още колко беди трябва да извършат за да си платят сметката,рано или късно и това ще стане....
12
19
 
23
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
кумуняги, тирани ама поне не си дават гъзовете политицети им....
11
17
 
40
 
! Отговори
зико преди 11 години
Намери се някой който открито да заплаши световния терорист.Че то янките непрекъснато блокират и заплашват тази държава Още не могат да забравят че ядоха бой през 1950 гд
10
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако имаше извънземни, американците щяха да защитят националните си интереси във вселената. Егати демагозите.
9
11
 
49
 
! Отговори
haha преди 11 години
Аз се чудя как севернокорейския народ търпи да бъде мачкан и унижаван от една шепа хора... Да се надигне тоя народ и да смачка тиранина! Обединение на двете Кореи и право на добър живот за всички!
8
22
 
37
 
! Отговори
НАРОДЕН преди 11 години
ПОРЕДНИЯ САДАМ ХЮСЕИН НА МУШКАТА...КОМУНИСТИЧЕСКИ ***...НЯМА СТРАШНО СЕРГЕЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИЯТ МАНДАТ И ЩЕ МУ ПРЕДЛОЖИ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ...ПО БРАТСКИ...БЛЯЯД...
7
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква 3-та световна бе? За 24 часа ще потъне целия корейски полуостров завинаги. Жалкото е, че Samsung и LG са заложници на дебелото джудже.
6
4
 
28
 
! Отговори
макето преди 11 години
Другарю Ким ного ги моташ американците а дека ке ги копаш не моем те мислимдрънни 2-3 стотака от тая вашта ракийка и впериод
5
12
 
53
 
! Отговори
! преди 11 години
Туй дебелото изяде на децата ориза, и нагло до безобразие.
4
12
 
13
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
strana koyato sama e uspyala da sazdade yadrena tehnologiya nikak ne e za podcenyavane.drug e vaprosa za intelekta na politicite i.
3
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕ ТОА ЧЕ ГИ ОПРАИ МЕРИКАНЦИТЕ-ТРЕПИИИ
2
28
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 1Не.Да очакваме ли това хипофизно джудже на снимката да го вадят брадясало от някоя дупка?