Хванаха втория терорист от Бостън

Джохар Царнаев се укривал в лодка в задния двор на къща
Обновена: 20 апр 2013 15:23 | 20 апр 2013 08:52,
174
Хванаха втория терорист от Бостън
Снимка: Reuters

Мащабната операция по залавянето на 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, приключи успешно, обобщава ИТАР-ТАСС. Той бе блокиран от полицията, специални части и ФБР в бостънското предградие Уотъртаун, след което бе арестуван.

Царнаев е бил открит в лодка в задния двор на къща в предградието благодарение на бдителността на местен жител, който видял по лодката си кървави следи и веднага повикал полицията.

"При задържането той оказа активна съпротива - започна да стреля по полицията. Като цяло бостънската полиция при тази операция действа блестящо", заяви комисар Едуард Дейвис. Сега заподозреният за бомбените нападения е хоспитализиран с две тежки рани на шията и крака, а състоянието му се оценява като критично.

За едно денонощие той два пъти влиза в престрелки с полицията. Първият път бе вчера в кампуса на Масачузетския университет. Тогава загина по-големият му брат - 26-годишният Тамерлан Царнаев, за който също се предполага, че е участвал в организирането на експлозиите. Убит беше и местен полицай. Втори път Царнаев откри стрелба по полицията при опита да бъде задържан.

Още по темата
Президентът Барак Обама направи кратко обръщение към нацията и съобщи, че е "наредил да се използват всички ресурси на федералните служби", за да бъде завършено разследването. Все още има много въпроси без отговор за взривовете, включително дали на двамата мъже са помагали и други лица, отбеляза президентът.

Малко преди края на операцията в Уотъртаун Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин, който изрази съболезнования от името на руския народ за трагично загиналите хора в Бостън. Двамата президенти са се договорили да продължат да работят съвместно по сигурността.

Жителите на Уотъртаун останаха затворени в домовете си почти денонощие и след съобщението за залавянето на Царнаев излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста, изпращайки с аплодисменти колоните от военна техника, линейки, полицейски и пожарни автомобили, напускащи града.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
varg преди 11 години
честито на печелившите
51
0
 
11
 
! Отговори
89 преди 11 години
До Анонимен56-Нищо общонямат двете операции-Московския театър е несравнимо по-сложна операция!Ама щом става дума за руснаци, да не изпуснем случая ги на.ерем!
50
6
 
6
 
! Отговори
vesko преди 11 години
Докато се възхищаваме на путиновци,медведевци,борисовци и техните лакеи няма да мръднем и сантиметър напред.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименКак разбра че не са ислямисти?
48
7
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... ЛЕЛЕ ЧЕЧЕНЦИ С ТЕНЖУРИ ПОБРЪКАА БРАЦКА АМЕРИКА...БРАТСКА БЕ...!
47
3
 
8
 
! Отговори
63 преди 11 години
Добре че твоето дете не е убито или осакътено ,иначе ти е много весело !
46
0
 
1
 
! Отговори
62 преди 11 години
То и ти си знаеш твоята и това е ,мърдане няма !
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че, поне не са се обърнали за помощ към НАТО.
44
17
 
8
 
! Отговори
ббб преди 11 години
Американците са П...ки едно 19 годишно момче и шоу като за откриването на Палмата в дубаи тиа ако не е телевизията да им прави реклама дъска за *** не стават.
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Око за око, зъб за зъб - да ги избият до крак копелетата гадни! После и семействата им да изтрепят, за дето са възпитавали синовете си по подобен начин! Едното зло, никога не идва само. Кой знае какво промиване на мозъци е било и как са кълнели Америка и са се радвали на атентатите от 11-ти септември. Настръхнах като прочетох какво са причинили на толкова невинни хора. Осакатени за цял живот, съсипани семейства... Смърт - няма друго, което да заслужават.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше в някое българско село, местните щяха да го прекинт от бой и направо да викт линейка.
41
0
 
2
 
! Отговори
53 преди 11 години
Да чичи му в Америка каза : Какъв срам !!Ако си жив излез и искай прожка от близките на убитите ,, ранените и осакатените . Моето семейство няма нищо общо с тези !
40
1
 
5
 
! Отговори
52 преди 11 години
" Да отпразнуват ареста " ,-- е - какво да се прави като днес.бг използва такъв израс. Звучи простоватичко , ама така си избират да пишат .Ами радват се хората че приключи и няма жертви . Ти ако си там може и дасе н'ш. ако знаеш че в лодката ти има въоръжен !
39
0
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Малка корекция. Тия от Коиловци не са селяни ,които обработват ниви брат. Това е село в което повечето къщи са на полицаи от Плевен, които през уикенда си ходят на Коиловци да се събират на маса.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя па за Московския театър ми говори. Да там "спецовете" не оставиха живи терористите нито заложниците. Успешна операция тип "руски" .
37
1
 
0
 
! Отговори
на гости в юесей преди 11 години
чип в носа устата и в ььь...з...ььь
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има много въпросителни около този атентат. Заподозрените не са били ислямисти, дори не са влизали в джамия. Кой ги е изпратил и чии заповеди са изпълнявали, ето това са въпросите на които трябва да отговори следствието. Много е вероятно Джохар да умре в болницата и нещата никога да не бъдат изяснени.
35
1
 
18
 
! Отговори
Спилбьргов преди 11 години
В моите филми един избива цяла армия ---- на практика ,цялата ни армия и полиция убиха един чеченски абитюрент......дано да не доидат чичовците и вуичовците му....
34
4
 
4
 
! Отговори
neam dumi преди 11 години
" излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста," - e kajete mi che ne sa promiti tikvi!
33
7
 
7
 
! Отговори
Той е преди 11 години
Началото на тоталната милитаризирана държава е в ход - цяла армия, срещу двама ***, и то, без все още да има неопровержими доказателства, че са виновните! Какво друго е това, освен демонстрация на тотален контрол, характерен за да режими от сталински тип! Очаквайте и продължение, когато започнат да стрелят срещу хора, единствено и само, по подозрения, никак не е далеч това време...