Хванаха втория терорист от Бостън

Джохар Царнаев се укривал в лодка в задния двор на къща
Обновена: 20 апр 2013 15:23 | 20 апр 2013 08:52,
174
Хванаха втория терорист от Бостън
Снимка: Reuters

Мащабната операция по залавянето на 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, приключи успешно, обобщава ИТАР-ТАСС. Той бе блокиран от полицията, специални части и ФБР в бостънското предградие Уотъртаун, след което бе арестуван.

Царнаев е бил открит в лодка в задния двор на къща в предградието благодарение на бдителността на местен жител, който видял по лодката си кървави следи и веднага повикал полицията.

"При задържането той оказа активна съпротива - започна да стреля по полицията. Като цяло бостънската полиция при тази операция действа блестящо", заяви комисар Едуард Дейвис. Сега заподозреният за бомбените нападения е хоспитализиран с две тежки рани на шията и крака, а състоянието му се оценява като критично.

За едно денонощие той два пъти влиза в престрелки с полицията. Първият път бе вчера в кампуса на Масачузетския университет. Тогава загина по-големият му брат - 26-годишният Тамерлан Царнаев, за който също се предполага, че е участвал в организирането на експлозиите. Убит беше и местен полицай. Втори път Царнаев откри стрелба по полицията при опита да бъде задържан.

Още по темата
Президентът Барак Обама направи кратко обръщение към нацията и съобщи, че е "наредил да се използват всички ресурси на федералните служби", за да бъде завършено разследването. Все още има много въпроси без отговор за взривовете, включително дали на двамата мъже са помагали и други лица, отбеляза президентът.

Малко преди края на операцията в Уотъртаун Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин, който изрази съболезнования от името на руския народ за трагично загиналите хора в Бостън. Двамата президенти са се договорили да продължат да работят съвместно по сигурността.

Жителите на Уотъртаун останаха затворени в домовете си почти денонощие и след съобщението за залавянето на Царнаев излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста, изпращайки с аплодисменти колоните от военна техника, линейки, полицейски и пожарни автомобили, напускащи града.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и Буда и Цецо ще разберът и хванат атентаторите от Бургас, но след 60 години. Тези ги оправиха за 2 дни ...
71
1
 
6
 
! Отговори
koko преди 11 години
До Анонимен83Евала за коментара! Най-смисленият от всички!
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 2011г. руските служби са дали информация на американските за по-големия брат. ФБР го е извикало на разпит и след като е установило, че е добро момче /разбирай, мрази руснаците/ го е пуснало по живо, по здраво. Сега из улиците на Бостън разиграват борба с тероризма по холивудски.
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този сайт дежурстват един-двама психясали анти-български, про-руски агитаторчета които хвалят Русия във всяка тема. Каже ли се нещо против руснаците, веднага скочат и те обвиняват в американофилство. Простите им кратуни само не разбират че повечето нормални патриоти в тази държава мразят еднакво и Русия и САЩ. България си е България. Ходете да ближите т*пките на Обама и Путин другаде.
68
11
 
18
 
! Отговори
До 83 преди 11 години
Абе, пич, в същия ден, в който стана атентата в Бостън в Ирак загинаха от бомбен атентат 55 души и стотици бяха ранени, а американците убиха над 30 цивилни на сватба в Афганистан? Интересува ли те съдбата на тези хора или те са по-малко хора от американците? Колко атентата ставаха в Ирак преди да нахлуят американците? Колко цивилни иракчани и афганци загинаха, откакто те тръгнаха да налагат "демокрация". Да ви ... в лицемерния хуманизъм, за който скимуцате само, когато се случи нещо в Щатите
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешнико, моят мозък е далеч от промит. За разлика от тебе аз мога да уважавам постигнатото от другите и да критикувам своето. Но ти вероятно си велик и безгрешен, като повечето БЪЛГАРИ.
66
6
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
до 77За да ги хванат,не че са колко силни специалните им части,просто терористите са били слаби и са показали един куп грешки.Нито изпълнението им е било както трябва,нито пък изтеглянето им е било добре организирано.Направили са много грешки и затова са ги хванали.Ако са били перфектни,нито една служба не може да те хване.Всички терористи трябва да се учат от Карлос Чакала,най-големия терорист на нашето време,изключителен мозък.Тези се надъхват но бързо се хващат или избиват.
65
10
 
12
 
! Отговори
Баба Зюмбюла преди 11 години
Бе ти в час ли си ? Единна нация ? Единен е фалшът по медиите, чрез които ги маинипулират тия ГМО ***. Ходил ли си в Америка ? Няма по-разделено общество - социално, културно, финансово, емоционално - лицемерие, омраза, безразличие - това е Америка днес. Ей така като се изказвате неподготвени по теми дето хал хабер си нямате и ставате смешни.
64
11
 
3
 
! Отговори
гранулом преди 11 години
до 83Чета ти коментара и се чудя : Как са ти промили мозъка(ако имаш такъв), че да те направят такъв ***...срам ме е такива като теб се наричат "БЪЛГАРИ"
63
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите и се изумявам сред какви *** живея. Вие не сте хора, вие сте ***. Един-два са нормалните коментари, другите сте много силни зад клавиатурите. Всеки един ***, който причинява насилие и убийства над невинни трябва да последва участта на тия двамата. Американците може да са *** и дебели, но са може би най-единната нация, въпреки кратката си история. За разлика от нас, дето се хвалим с велика история, аама народа нещо никакъв го няма. Срам ме е.
62
10
 
12
 
! Отговори
Бай Димо преди 11 години
Цялото ФБР срещу двама аматьори без подкрепа и поддръжка - пришка хванаха да говорят колко са велики. Нещастници !
61
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ситуацията стана повече от деликатна.При атентат срещу САЩ,американците винаги атакуват страната от която са терористите,под мотив разбиване на ислямистки цетрови на радикалния ислям.Сега обаче терористите са от Дагестан,която е част от Руската федерация.Дали Русия ще позволи на Америка да навлезе в нейна територия за акциите им.Дали и Америка ще посмее да предприеме мерки там.Много заплетена ситуация.
60
3
 
7
 
! Отговори
пъпка преди 11 години
До предния .......... ти си доста захлюпен , щом Америка ти се струва хубава ....ае походи малко по света да видиш колко по-добри места за живеене има от прехвалената ти Америка ....хахахха *** !!!
59
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, като си заплюете тия американци, много сте ми смешни. Сигурно бихте си дали по единия бъбрек да можете да заминете за там, или закъдето и да е в този ред на мисли, ама нали е кисело гроздето, та е по-лесно да ги плюете. Все са ви зле и те, и англичаните, и германците, и французите...вие тука сте най-добре, затова по цял ден ревете по форумите...жалка история.
58
0
 
2
 
! Отговори
89 преди 11 години
До 75-абсолютно вярно!Само не си спомням колко бяха терористите-във всеки случай много повече от двама
57
7
 
21
 
! Отговори
Лъвове преди 11 години
Американците ме кефят.За 48 часа откриха двамата атентатори,разбраха как се казват,от къде са дошли,къде са учили,къде се намират в момента,единият го убиват,другият го хващат......и това само за 2-3 дни.Шапка им свалям.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турски медресета=инкубатори за терористи сиганета.
55
10
 
4
 
! Отговори
Басаев преди 11 години
Сага чеченците ще има разкажат играта на "богоизбраните американчета"...............
54
0
 
2
 
! Отговори
67 преди 11 години
Този разбта че не са ислямисти и не са стъпвали в джамия !По големия брат е бил 6 мес по ислямските страни и е станал дфихидист и се е върнал , От Раследването казват , че който изчезва така за 6 м. Би трябвало да се проследи с какви мюсолмански организации се забърква !
53
1
 
9
 
! Отговори
ДИВЧО преди 11 години
Ако бяха викнали бат Бойко да изстреля 20-30 РПГ-та ,ни терорист,ни кампус щеше да остане!Ювелирна операция/по нашенски/!