Родителите на Царнаеви отиват в САЩ за разследването

Джохар продавал марихуана, живеел добре в Америка
Обновена: 24 апр 2013 16:27 | 24 апр 2013 16:24, Елка Василева
12
Родителите на Царнаеви отиват в САЩ за разследването
Бащата Анзор Царнаев. Снимка: Reuters

Пристигналите в Дагестан дипломати от американското посолство в Москва са обсъдили с родителите на братята Тамерлан и Джохар Царнаеви заминаването им за САЩ, включително и за провеждането на следствени действия, съобщи за РИА Новости източник от руските правоохранителни органи.

По-рано представител на американското посолство в Москва съобщи, че група дипломати от мисията на САЩ в руската столица са заминали вчера за Дагестан, където да разговарят с родителите на братята Царнаеви, заподозрени за терористичната атака по време на маратона в Бостън.

Бащата на Царнаеви заяви, че с него са се свързали представители на САЩ и са договорили среща с него. Самият той по-рано изрази желание да замине при сина си Джохар в Америка.

Още по темата
Междувременно сайтът на Boston Globe съобщи, че според познати на Джохар Царнаев един от източниците му на доходи е била продажбата на марихуана.

По думите на приятели на Царнаев той винаги имал у себе си неголямо количество „трева“ за продажба. „В стаята му постоянно миришеше на марихуана“, цитира изданието познат на Джохар.

Според изданието това далеч не е бил единственият източник на доходи на Царнаев-младши. Момчето, което е живяло с него в една стая в общежитието, казва, че Джохар е живеел добре, макар и не разточително. Известно е, че настаняването в кампуса на UMass Dartmouth в градчето Кеймбридж възлиза годишно на 22 000 долара. Като студент Джохар е получавал от градските власти по 2 500 долара.

Изданието пише още, че Джохар е работел във фирма, занимаваща се с ремонт на автомобили.

Трима души загинаха и над 180 души бяха ранени при двете експлозии, избухнали в Бостън на 15 април на финала на маратона в Бостън. През нощта срещу 20 април полицията задържа заподозрения за атентата 19-годишния Джохар Царнаев, който е бил ранен в шията и в крака. Вече са му повдигнати обвинения за използване на оръжия за масово поразяване и предумишлено унищожаване на имущество с помощта на взривни устройства, довели до смъртта на хора. По-големият му брат Тамерлан, също заподозрян за терористичния акт, почина миналия петък в болница от раните, получени при престрелка с полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
dnm преди 10 години
Трепете ги тез *** мръсни Чеченци Дагестанци и тн Тавариш Сталин ли лекиваше тез най добре
11
1
 
1
 
! Отговори
От САЩ преди 10 години
Цялото семейство са живяли в Бостън. Дадоха сградата на апартамента - бащата , майката , двете момчета и две момичета . Даже големиат като се оженва и жена му е била там и после сестрите отиват на друго място и родителите в Дагестан. През 2011 е убит жестоко приятеля на Тамерлан ( големия бтат ) и върху него е оставена марихуана , заедно с още двама . Има съмнение Тамерлан да е замесен ?
10
1
 
1
 
! Отговори
От САЩ преди 10 години
До 6.Как го измисли че един 19 годишен почти е станал доктор ?На 18 г. Завършва средно и на 19 е първи курс в колеж . Трябва да завърши 4 години колежа и тогава да се яви на изпити ,за да се класира за медицинския факултет. Да учи още 4 год . за доктор . Всичко 8 години .Големият брат с инженерството , нали миналата година не е учил , ходил е в Дагистан ,па уж сигледал детето и не работел , жена му работела от време на време , за 2012 не са имали доходи , как са се издържали ?
9
1
 
2
 
! Отговори
До 3. Вече преди 10 години
И малкия брат е стрелял по полицаите , хората смятаха че е само големия .Един млад мъж чува стрелбата на улицата до къщатаа му и прави видео от 3-я етаж . двамата стрелят зад кола по полицаите и хвърлят и взривни устройства . Големият брат Тамерланд тръгва по улицата като стреля , раняват го и му слагат белезници . Малкия влиза в колата и кара срещу полицаите , които се отдръпват и тои преминава през брат си ?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди това репортер се опитваше да говори с майката , която беше бясна , като завърши : " Не ме интересува дали ще го осъдите на смърт , Аллах е над всичко .."Май , като са ги запознали с доказателствата и че те " трябва" да заминат за Америка , малко са се приземили ..
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заминават цялото семейство в САЩ с този малкия,а след няколко месе;а и другите 3 деца.Бащата се разболява от рак и отиват в Германия да се лекува.Сега живее в Дагистан.Как се случих всичко това с момчетат,незнам.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВечеИ на мен така ми се струва . идеален сценарий за Холивуд защо да не убият 5 души . После такъв касов филм ще излезе ...Братя чеченци , родени в Казахстан , учили в Дагестан . На 13 и 8 години сами отиват в САЩ при чичо си почти стават инженер и доктор... междувременно се занимават с наркотрафик . И се оказва , че са при чичо си , но той не ги е виждал , зощото живее в друг щат ...накрая има и екшън , че и момчеата хубави . Такъв сериал ще излезе ...
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TAQ RELIGIQ ISLQMYT ,E TOLKOVA VREDNA I 4OVEKONENAVISTNA,4E TRQBVA DA SE ZABRANI SAS ZAKON.A MASLINITE TOLKOVA IM PROMIVAT MOZYKA XODJITE ,4E KATO GO DRANNE6 PO TIKVATA KYNTI NA KUXO.BOI MUSLINITE PO TIKVITE PROSTI SAMO BOI
4
6
 
14
 
! Отговори
един бг от usa преди 10 години
Много точно казано номер 2. Америка е последната християнска страна. Тоя *** мръсен заслужава да го сложат в килия при ***, та да го разпорват всяка вечер. Тука всички емигранти от Европа след едно поколение не можеш да разбереш от къде са дошли, само тия *** се изолират и не оценяват възможноста да учат и да се развиват.
3
15
 
12
 
! Отговори
Вече преди 10 години
не вярвам на никой, възможно е тези момчета да нямат никаква вина !
2
14
 
54
 
! Отговори
Антимюслем преди 10 години
Това са мисюлманите , отиват в някоя хубава бяла държава като емигранти и вместо да се адаптират към животът там започват да генерират тероризъм. Интеграцията им в белите държави - мисията невъзможна.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко добре.......само тревата не разбрах защо е в статията?!! Напомня ми едно време за компютърните игри и насилието в училищата..... пропагандата ни залива от всички краища на държавата и света! :)