Българи са поканени на сватбата на Сорос

82-годишният финансист се венчава с 41-годишната Тамико Болтън
18 авг 2013 09:51, Елка Василева
178
Българи са поканени на сватбата на Сорос
Джордж Сорос и Тамико Болтън. Снимка: Reuters

Близо хиляда души от цял свят ще присъстват на сватбата на милиардера Джордж Сорос. 82-годишният финансист ще мине под венчилото с 41-годишната Тамико Болтън.

Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк. Сред гостите на милиардерската сватба ще има и поне трима българи, пише "Труд".

Покана за сватбата е получила Райна Гаврилова, която е професор по културология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и бивш заместник-министър на културата в кабинета на Иван Костов. Тя бе дългогодишен изпълнителен директор на българския клон на фондацията на Джордж Сорос "Отворено общество" и на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа (CEE Trust). През последните две години и половина Гаврилова живее в Ню Йорк и заема висока позиция в Институт "Отворено общество" - организацията, която управлява фондациите на милиардера.

Покана за участие в сватбеното парти е получил и Георги Прохаски. Той бе първият шеф на "Отворено общество" в България в периода 1990-1997 г. В момента е управител на Центъра за икономическо развитие - една от многото неправителствени организации, започнали своята дейност като програми към "Отворено общество" и впоследствие обособили се като отделни структури със смесено финансиране. Георги Прохаски потвърди пред "Труд", че е получил покана и ще пътува за Ню Йорк в компанията на съпругата си.

Сорос, който заема 30-о място в последната класация на американското списание Forbes за най-богатите хора в света със състояние от 19,2 млрд. долара, обяви, че не иска подаръци за сватбата. Вместо това гостите на тържеството са призовани да подпомогнат благотворителни каузи. Даренията ще се събират в четири фондации, специално избрани от младоженците.

Милиардерът Джордж Сорос има зад гърба си два брака. През 1960 г. той се жени за Аналийз Уитшак, от която има три деца. Двамата се разведоха през 1983 г. Същата година финансистът се сгоди за Сюзън Уебър Сорос, която е с 25 години по-млада от него. Двамата имат две деца, но се разделиха през 2005 г.

Сорос и Тамико Болтън се познават от 2008 г. Те обявиха годежа си миналата година. Гости на сватбата им ще са приятели, роднини и колеги на младоженците от целия свят, включително петте деца на милиардера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
10
 
! Отговори
Е-еееееее преди 10 години
21 септември!? Ще дочака ли мърщата,или ще зарадва младоженката...?
64
4
 
17
 
! Отговори
Йъъъй? преди 10 години
Кои национални предатели е поканил чи*утският чимшир? Яаааа!
63
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега разбирате ли защо през 50 , 100 години се ражда някой като Хитлер? Няма безплатни неща, всеки си плаща цената. Грабиш народите, грабиш... твоето не се губи.
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трупай трупай милиарди, ще си ги носиш на ония свят. Егати жалкия ***... може да направи щастливи хиляди хора с парите си, а ги държи да мухлясват...
61
5
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
Е сега де тапирче средната заплата във краварските щати? Ха ха, всеки кадърен българин в Германия, има работа за всички, фирма GBR се прави точно за един ден и всички разходи са около 50 Е, и работиш за себе си, само трябва адресна регистрация и немски. Утайката във англия и хамерика да прави долари и паунди и да се прави на велика из българските форуми хаха.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 22-годишнаАйде, че нямаш много време!
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повърнах!
58
31
 
14
 
! Отговори
БОГ преди 10 години
Злобеете ли скъпи продажни русофилчета? Чакате ли другарите от БСП и еничерите от ДПС да ви оправят? Да ви спасят от лошите капиталисти и злите евреи. Долна, продажна и безродна русофилска сбирщина. Съсипахте държава на 1300години долни чуждопоклонници!!! Насила руснаци ви направиха едно време и сега продължавате да се подлагате на Москва и тукашните им крадци. Тъпо, бедно и слабоумно стадо. В САЩ средната заплата е 4500 долара на месец в ЗападнаЕвропа е 3500 долара на месец.И тях Сорос ги краде
57
4
 
26
 
! Отговори
2 преди 10 години
оооо този защитник на какво ли не ....от *** ..до пингвините в Антарктида....бил най-банален педофил.И кого е седнал да учи ...*** му грозен.
56
4
 
26
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
59, не ние гледаме в паницата еврейска, а евреите като Сорос плюскат с две ръце от празната паница на българина. Пример - 1991 г. Луканов подарява 13.6 млн.лева тогавашни пари на Отровеното общество на Сорос. И до ден днешен лапат парички по различни проекти и програми.
55
0
 
24
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Като се обичат, да се вземат младите! :D
54
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Церемонията ще се състои на 21 септември в Ню Йорк". Не се уточнява обаче за коя церемония става въпрос. Има една малка подробност.Нека първо да доживее до тази дата. Мръсен и жалък евреин, замирисал на пръст. Кога ли за последно се е поглеждал в огледало.
53
11
 
27
 
! Отговори
НКВД преди 10 години
Смърт за капитализма. Свобода за народа!
52
9
 
29
 
! Отговори
22-годишна преди 10 години
Чудя се какъв вкус има 82-годишна чушка. Бих опитала, най-вероятно лек привкус на долари, а доларите са ми най-любимото. Така ме е учила мама - хвани си богат чужденец, мани ги тия българи
51
4
 
26
 
! Отговори
така ли преди 10 години
Тази Тамико е яка е*ачка, личи ѝ! Някой ще я чеше, а дъртака ще плаща! Може и да гледа как и го праскат по всички дупки, има и такъв момент при тия дъртаци! Мой приятел от казармата с прякор Х**(!) сега живее с една холандка на 60 години, движи с нея от 20 години. През цялото това време докато я чу*ал, нейния мъж ги е гледал зад едно огледало. Чак когато оня пукнал, тя му показала за какво става въпрос...
50
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По големи *** и завистници от българите няма. И тука в САЩ все в паницата на другите гледат. Ако някои от пишештите тук глупости има и 20% акъл колкото Сорос щеше да е добре. Но реалноста е че сте, и ще си останете *** злобари. все ги пишете големи ама сте със заешки сърца, досега не съм видял някои да се е осмелил и използвал споменатите Калашников, Макаров...Затова е и пълно с така наречените мутри и всеки ги псува, но иска да е като тях, това ви е мечтата а не да сте образовани.
49
4
 
22
 
! Отговори
Винету Инков преди 10 години
Дянкоф няма ли да си намери некой пидеруга за мъж ?
48
19
 
9
 
! Отговори
bohemia преди 10 години
Такъв бил онакъв бил на кой му пука? Ама я виж какво котенце има в скута.
47
7
 
31
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
До БОГСветовните блага се държат от 1% (един процент) от населението на ши*аната ни планетка.Другите 99% работят за коричка хляб или кола на изплащане. Разбирам десняшкото ти желание да се включиш в единия процент, но ще се наложи да духаш таратора, че пари.А и дотогава може световните блага да се разпределят между 70-80% от пийпълите. Това ще стане с помощта на различни чичковци - Калашников, Колт, Браунинг, Макаров...
46
8
 
28
 
! Отговори
ddd преди 10 години
Мръсния *** не изменя на нравите на племето си !!!