Париж: Ромите са орисани да се върнат в България

"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър
24 сеп 2013 19:06, Елка Василева
172
Париж: Ромите са орисани да се върнат в България
Според френския вътрешен министър единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери. Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви за радио "Франс ентер", че няма да смекчи политиката, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико". Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

Още по темата

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани. Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция, посочва БТА.

Дясната опозиция във Франция пък настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе.

Преди дни Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите. Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
10
 
3
 
! Отговори
Кабули преди 10 години
Болни мозъци сте вие! Ето, за това ВАШАТА директорка нацепи рояла, защото го възприема за мебел. А в Европа циганиите предимно се извършват от не ***. Защо ли? Ами защото винаги си имат дежурно оправдание - ***.
66
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роми крадат жълти стотинки, българите милиони.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде *** беж у францето ше ви дават помощи да се върнете и после пак и пак и пак докат станете френски джагали
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом Ангел Рашков е завършил Кеймбридж, значи е възможно да бъдат интегрирани, да се понапънат още малко във Франция, всичко искат наготово и те.
63
1
 
32
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Разстрел там хич не ми връщайте !
62
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ААААА вече *** станаха проблем,а още са защитен вид.
61
1
 
42
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
*** не могат да се интегрират заради обърнатата си ценностна система. В тяхното общество всеки, който работи и спазва правилата е презрян. Те почитат мръсните, мързеливите, нечестните, крадливите, жестоките и т.н. Това каймакът на тяхното общество. Не случайно Киро *** е техен Цар. Трябва да се разбере веднъж завинаги, че интеграцията на *** е невъзможна и да се търси друго решение - напускане пределите на Европа.
60
4
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
До 64Той народа решава кой да е в парламента, приятел!А на цар Киро синчето му влезе в телевизията на Тиквата за 50 бона, само че не го огряха, защото му ги запорираха!Прави си изводите!
59
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще станем гетото на Европа, но сами сме си виновни. Държавата нека още субсидира семейства с повече деца, отколкото пръсти на ръцете, нека дава пари на "самотни майки" с по 10 отрочета, заченати като че ли от Светия Дух, на непълнолетни и малолетни родители, живеещи в бардаци и т.н. Всеки проблем си има решение. В Дания например детски се дават само за първите три деца в семейството, а тя е къде по-богата държава от нашата изстрадала България. Но кучетата си лаят, а керванът си върви...
58
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители" - в Румъния и България нещата стоят по същия начин Манюел Валс!
57
0
 
35
 
! Отговори
адио манго преди 10 години
Даже предлагам да им съберем пари на манговците за еднопосочен билет към западна европа, там са големи толерасти, много са умни и знаят как да интегрират. Ние тука не можем и не знаем как. Половин милион *** колко е, като го пръснем по равно из всичките европейски членки - няма да ги усетят даже, ахаха, а най - много за франсетата, че те на най - отворени се правеха и най - много се възмущаваха.
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм ок, ако те ги връщат, начи и ние може да ги върнем на турците и тн докат се приберат у Ганг!
55
0
 
32
 
! Отговори
БХК преди 10 години
Ако сега,ромите викнат -РАСИЗЪМ,ще бъдат прави.Моля,Франция,като демократична държава,да не се отнася така с европейски граждани!
54
0
 
35
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Да каже тогава как да ги интегрираме френското министърче на вътрешните работи, щом те не измислиха начин. Сам казва: "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", но не предлага решение за интеграция у нас на тези ***.*** френска нагла цинична ***!
53
0
 
47
 
! Отговори
хахахаха преди 10 години
Като много знаят как се интегрират роми, защо тогава не ги интегрират, ами бягат от "проблема"?!?!Какви са тези расистки изказвания от френски министри?!?! УУУУУУУ!!!! Френски боклуциииии!!!! Некадърницииииии!!!!
52
1
 
44
 
! Отговори
бай мангаУл преди 10 години
Айде де,интегрирайте ги де!!Нали много ревяхте за правата на човека и т.н.Нали постоянно ни давахте акъл да ги интегрираме ние.Ай,разправяйте се с мръсни,долни,крадливи *** да ви видиме.Нещо не искате, а?Сега трябва да ви пуснем и сирийците да ви навестят,щото такива като вас създават проблемите,а такива като нас и Гърция да обираме бежанците.Това май не е европейско а фашистко,мислим я...
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те немогат да ги интегрират искат ние да ги интегрираме ..................
50
0
 
42
 
! Отговори
Мерси, мосю преди 10 години
AAAAAAAA нимой така, как ще им бутат *** лагери - гета, не мой да ги лишават от правото на единствено жилище и покрив над главата, нали при нас затова не ни позволяват да им бутаме гетата из София и другите градове. Да си ги държат там и нагледно да ни покажат как се интегрират тези ъндеди, пък ние ще им пратим и още. Нали много пискаха преди и през месец идваха да се възмущават и да дават акъл?
49
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър Чакайте де, какво стана с толерантността?!? :)))
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХА-А ФРАНСЕТАТА И ДРУГАТА ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКА О---Т НИ УЧЕХА КАК ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ..УЖАС------КАКВО ЩЕ ГИ ПРАВИМ СЕГА----ЩО ЕВРОПАТА НЕ ИМ ДАДЕ МАЛКО ТЕРИТОРИЯ И ДА СИ ПРАВЯТ ДЪРЖАНА ТАМ--РОМЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!!