Париж: Ромите са орисани да се върнат в България

"Не на ромите във Франция" е линията на френския вътрешен министър
24 сеп 2013 19:06, Елка Василева
172
Париж: Ромите са орисани да се върнат в България
Според френския вътрешен министър единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери. Снимка: архив, Reuters

Министърът на вътрешните работи на Франция Манюел Валс заяви за радио "Франс ентер", че няма да смекчи политиката, свързана с ромите, съобщава информационният сайт "Атлантико".

"Ромите са орисани да се върнат в Румъния и България и затова трябва Европейският съюз заедно с българските и румънските власти да могат да направят така, че тези хора първо да бъдат интегрирани в собствената си страна", настоя Валс.

Не на ромите у нас - това е линията, следвана от Манюел Валс, която той оправдава с твърдението, че е илюзорно да се мисли, че проблемът с ромите ще се реши само чрез интеграция, отбелязва "Атлантико". Макар решения за интеграция да съществуват във Франция, "тези хора имат коренно различен начин на живот от нашия, който очевидно се конфронтира с местните жители", смята Валс.

Трудно можеш да упрекнеш хората, че не искат да се интегрират, когато им е отричано правото да работят, заяви в същото предаване Доминик Воане, кмет на Монтрьой.

Още по темата

За Манюел Валс единственото решение е постепенно да бъдат разрушени ромските лагери и ромите да бъдат връщани. Министърът увери, че след премахването на помощта за връщане на имигрантите в родните им страни имигрантите от ромски произход не се завръщат повече във Франция, посочва БТА.

Дясната опозиция във Франция пък настоя президентът Франсоа Оланд да изрази ясна позиция на страната за влизането на България и Румъния в Шенгенската зона.

Не може да става и дума България и Румъния да влязат в Шенгенската зона, докато проблемът с ромите не се реши на европейско равнище, заяви лидерът на френската дясна партия "Съюз за народно движение" Франсоа Копе. Той определи ситуацията с ромите във Франция като извънредно тежка и обвини правителството, че е на неясна позиция относно разширяването на шенгенските граници.

Германия, както и Холандия, вече са заели отрицателна позиция, бих искал французите да направят същото, каза Копе.

Преди дни Манюел Валс заяви, че има сериозни резерви по отношение на присъединяването на Румъния и България към Шенген на 1 януари 2014 г. в контекста на нарастването на престъпността във Франция, в основата на която се намират престъпни групировки от Балканите. Валс заяви още, че присъединяването на двете страни към Шенген не е на дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До жожNishto mu niama na ES normalno e nikoi da ne iska *** v dyrjavata si. Prosto nashte im iztyrvaha kraia poslednite 20 godini.
6
0
 
65
 
! Отговори
:) преди 10 години
Напротив, орисани са да си останат у френско. Да видите как се живее със създания, които още са в 17 век.
5
3
 
63
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Защо?Нали във Франция сте пример за толерантност.Колко *** и моселеми също си имате и колко *** ви се родиха и от смесени бракове на французи с други.В Париж и Марсилия е пълно с ***.
4
0
 
49
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
*** кумуноидна,заради *** избихте собствения си народ и го подложихте на невиждан геноцид в 20-ти век червени фашистки гадове!Сега направете фелацио на *** ***.
3
3
 
61
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Свободно движение на хора и капитали какво означава !?
2
1
 
71
 
! Отговори
аз преди 10 години
хаха видяха че оправия с тях няма и веднага ги интегрират ама в България
1
0
 
40
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Integrirani vikash ... podai mi pushkata :|