Срив в компютърна система предизвика хаос по британските летища

Десетки полети имат закъснения, много други са анулирани
7 дек 2013 14:50, Елка Василева
1
Срив в компютърна система предизвика хаос по британските летища
Снимка: архив, Reuters

Срив в системата за въздушен контрол в главния диспечерския център на британската гражданска авиация в Суонуик предизвика хаос по британските летища, а също в Ирландия. Десетки полети имат закъснения, много други са анулирани, предадоха световните агенции, позовавайки се на летищните управи и властите.

Лондонските летища Хийтроу, Станстед и Лутън, както и тези в Дъблин, Глазгоу, Единбург и Кардиф, обявиха големи закъснения, посочва Франс прес.

Вътрешни и международни полети бяха анулирани на Хийтроу - летището с най-голям пътнически поток в Европа и с най-голям  международен пътнически трафик в света.

 "Възникна проблем при преминаването на системата от нощен към дневен режим на работа. Инженерите ни работят за решаването му възможно най-бързо", обясниха от британската служба за управление на въздушното движение.

Технически проблеми с въздушния контрол в Южна Англия доведоха до закъснения на някои полети от Великобритания и континента тази сутрин, казаха и от летището в Дъблин.

Говорител на летище Станстед съобщи, че всички заминаващи полети имат между половин и два часа закъснение. Двадесет процента от заминаващите полети на летище Гетуик имат закъснение и пътниците са предупредени, че може да се наложи да чакат с часове, преди да отпътуват, отбелязва Асошиейтед прес.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
Мисля че имигрант от България е виновен за този срив....ето за това не трябва да се допускат до острова....