В Украйна може да избухне гражданска война!

Киевският патриарх призова властите за подпишат споразумението с ЕС
11 дек 2013 15:16, Елка Василева
56
В Украйна може да избухне гражданска война!
Снимка: Reuters

Главата на Украинската православна църква патриарх Филарет предупреди, че в Украйна може да се разрази гражданска война и призова властите да прекратят насилието и да подпишат договора за асоцииране с Европейския съюз, предаде Франс прес.

"Насилието може да доведе единствено до радикализиране на протеста и до голям граждански конфликт", заяви той.

Още по темата

"За да излезем от кризата, е необходимо да започне бързо диалог на високо равнище между представители на властите, на опозицията и на гражданското общество", каза патриархът, настоявайки за "мораториум върху насилствените действия".

Предвид това, че първопричината за гражданските протести беше безсрочното отлагане на сключването на споразумението с ЕС, най-приемливият начин за излизане от кризата може би е бързо да се приключат преговорите и този договор да бъде подписан, отбеляза патриархът.

Осемдесет и четири годишният Филарет оглави Украинската православна църква след отделянето й от Московската патриаршия в началото на 90-те години на миналия век, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Запорожец преди 10 години
До казакПисмото е писано от запорожките казаци, които не са били украинци, защото такава държава е нямало. По същество запорожките казаци са руски мужици избягали от дворянския гнет, обработващи свободно своя собствена земя и са имали главатар - атаман. Великият атаман Богдан Хмелницки отхвърля полските мераци за завладяване на Запорожието и сключва военен съюз с Екатерина Велика. Така че католическа Полша си получава заслуженото с помощта на запорожките казаци!
31
2
 
8
 
! Отговори
Добро преди 10 години
До Одисей 1Проблемът в Украйна (Република на СССР, създадена с това име със създаването на СССР от Сталин) е, че народът й е един и същи славянски и православен народ със славянския и православен народ на Русия. Така както българският и македонският народ са един и същи народ. Така че да сравняваш отец Паисий с Филарет самозванеца е неудачно и обидно за националната памет българска.
30
1
 
15
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Статията е силно манипулативна. *** Василева или е невежа или е злонамерена. Украинската православна църква е митрополия към Руската православна църква. Филарет не е никакъв патриарх а самозванец на отцепилата се "Киевска патриаршия". Имахме подобен "синод" в България, начело с митрополит Пимен. Но той все пак се покая и Българската православна църква, след години на разкол, с Божията помощ остана единна. Спаси, Боже, и запази единна Руската православна църква! Амин!
29
10
 
2
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Колкото пари налива *** за пропаганда в България (виждате какво е в този форум), хиляда пъти повече е налял в Украйна. Медиите там са затлачени от глупости за пропадащия ЕС, затова има някаква част от украинците, които по инерция са за всичко, което идва от Русия. Нормално мислещ човек, който да стане доброволно същзник на тая феодална държава няма.
28
1
 
0
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Леко уточнение!щом в Украйна може да избухне гражданска война, значи и двете страни са въоръжени! Едната е ясно коя е---------------- Е, коя е, на мене не ми е ясно. Може ли да се уточниш?
27
1
 
10
 
! Отговори
lud преди 10 години
Глупости на търкалета,няколко десетки хиляди,айде няколкостин,колко са на фона на някъде 45 млн.
26
2
 
26
 
! Отговори
sasho преди 10 години
тези ми напомнят за нас ,колко силни бяхме преди 25 години а сега сме на половина другите са някъде в велика европа хах и сме много добре по заплата икономически по раждаемост имаме даже и вносни коли на по 30 години по пътищата .Украйна ликувай празнувай защото вашите 25 и повече години тепърва започват хах .стягайте коланите днеска пеете и протестирате утре ядете изрезки от старо месо и гмо с изтекъл срок .колко мъка има украйна за обикновения човек в еврозоната само ако знаеш
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако ще влиза някаква част от Украйна в ЕС-еврейския съюз,то това ще са крайните западни райони където живеят католици дето се пишат поляци и литовци,в тази част са и районите с еврейско население ,богатите юг и изток където са съсредоточени природните богатства и цялата индустрия са населени с етнически руснаци ,а и в Крим не щат да чуят за ЕС,да не забравяме и руските военни бази и военно-морската руска база в Одеса,а Русия не си оставя хората ,помним какво се случи с Исаакашвили заради Осетия
24
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киевският Патриарх да си затваря устата и да си гледа Божиите дела! А те нямат нищо общо с ЕС!
23
2
 
30
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Ах тази юдейомокрация - що народи и що съдби съсипа! Злото, което един народ сам може да си го стори, цял свят накуп не могат да му го сторят!
22
7
 
28
 
! Отговори
Човек преди 10 години
В Украйна живеят много евреи! Голяма част от тях са се претопили с украинците! Евреите винаги са изпълнявали подривна дейност срещу народа в който паразитират! Така става през 1917 в Русия,когато евреите болшевики извършват държавен преврат,финансирани от САЩ,така става през 1918 в Германия,когато евреите вдигат въстание и Германия губи Първата световна война! Така става навсякъде където има евреи! А те са намсякъде,в Украйна,в Германия,Франция,Русия и тук в България!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vreme e da izbuhne grajdanska voina! Da vidqt masonite 4e nqkoi narodi sa gotovi da platqt s kruvta si za svobodata! Ne kato na6ite *** deto svliha ga6tite 89godina! A i sus tazi voina 6te se obedinqt rusiq i ukraina za vinagi. Neka izbuhne da gi vidim togava masonite. Valamorgulis
20
24
 
24
 
! Отговори
Грозна работа преди 10 години
Няма по-грозно и гнусно нещо от това комунистите в форумите да ми се изкарват по-големи християни от патриарха, след като добре знаем, че са атеисти и единственото което ги интересува са рублите в джобовете им за които са готови не само страната си но и майка си да продадат.
19
4
 
21
 
! Отговори
Леко уточнение! преди 10 години
Всяка война, вкл и гражданската се води между най-малко две въоръжени страни!Ако едната страна не е въоръжена, значи не е война!Но щом в Украйна може да избухне гражданска война, значи и двете страни са въоръжени! Едната е ясно коя е, единствената възможност е другата също да бъде въоръжена, но нали пък другата се нарича... мирно протестиращи граждани!Значи или няма да има гражданска война, или мирно протестиращите граждани са въоръжени!Трета възможност няма!
18
19
 
9
 
! Отговори
историк преди 10 години
Дa поясним Укрaйнa е нaследник нa вaряжкaтa ( финскa) Киевскa Рус, сaмaтa Русия нямa нищо общо с генезисa и съдбaтa нa тaзи държaвa! Окрaйнa е рускaтa версия нa укрaинскaтa съдбa, инaк укрaинците по история и съдбa сa поляци и литовци- Жечпосполитa! Укрaйнa е полскaтa Мaкедония!
17
17
 
15
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До АнонименПри капитализма българите не намаляха, а избягаха от правителствата на Луканков, Виденов и други такива. При социализма - ами просто тогава а си опитал да бягаш, а са те пратили в Белене (ако доживееш до там - че може по пътя да ти се случи да умреш при опит за бягство или нещо подобно). Затова при социализма много малко хора посмяха да избягат от Т.Ж.
16
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля някой от по-долните "отворени" по темата ми обясни кратко и ясно кога точно е съществувала държавата Украйна.Да ми напише в кой век.Защото такава държава никога и не е имало.Думата произлиза от руското "Окраина" което дначи покрайнина т.е. крайните територии на Руската империя известни още като Мала Россия.Та те са толкова държава колкото и Македония.Смях!!!
15
4
 
5
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 10 години
С нас е Бог, разберете, народи.Колкото и могъщи да сте ,ще бъдете покорени, защото с нас е Бог!
14
18
 
18
 
! Отговори
Одисей1 преди 10 години
19 За какво Православие говориш ти ТЮРКОЕЗИЧНИЯ и защо си представяш Парвославието подчинено на Руската патриаршия , никакъв християнин е си ти ,а си чисто и просто един безбожен комунист.
13
13
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
17 Само ти се струва намаляването на раждаемостта се наблюдава още от началото на 70-те , но тогава страната беше със затворени граници и за това имаше ръст .Защо не си представиш какво би станало , ако границите бяха без телени огради , имахме всички паспорти , нямаше изходни визи / не входни / , нямаше Открити листа за пограничните райони , Представяш ли си загрижения социализъм не те пускаше доро в собствената ти страна свободно да пътуваш .