В Украйна може да избухне гражданска война!

Киевският патриарх призова властите за подпишат споразумението с ЕС
11 дек 2013 15:16, Елка Василева
56
В Украйна може да избухне гражданска война!
Снимка: Reuters

Главата на Украинската православна църква патриарх Филарет предупреди, че в Украйна може да се разрази гражданска война и призова властите да прекратят насилието и да подпишат договора за асоцииране с Европейския съюз, предаде Франс прес.

"Насилието може да доведе единствено до радикализиране на протеста и до голям граждански конфликт", заяви той.

Още по темата

"За да излезем от кризата, е необходимо да започне бързо диалог на високо равнище между представители на властите, на опозицията и на гражданското общество", каза патриархът, настоявайки за "мораториум върху насилствените действия".

Предвид това, че първопричината за гражданските протести беше безсрочното отлагане на сключването на споразумението с ЕС, най-приемливият начин за излизане от кризата може би е бързо да се приключат преговорите и този договор да бъде подписан, отбеляза патриархът.

Осемдесет и четири годишният Филарет оглави Украинската православна църква след отделянето й от Московската патриаршия в началото на 90-те години на миналия век, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
14
 
22
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
15 Не се изкарвай по хриятиянин от Патриарха , че отдалече лухаш на комунизъм . Нещастници едно време се кълнехте , че кракът ви няма да стъпи в църква ,а сега на много вярващи се правите .
11
2
 
18
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Представям си какво щастие ще настъпи след като влязат в ЕС под заплаха от гражданска война...
10
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брюксел командирова понемчилия се Кличко обратно в Украйна, да спасява провала на крадливата олигархка Тимошенко.По примера на останалите източноевропейски жертви на "европеизма" предстои поредният нещастен народ да бъде подлъган с лъскави залъгалки, после ограбен и смачкан от лакомата париж-лондон-брюкселска мафия.Чака ги българска безработица, българска немотия и българска робия, а не европейски просперитет.
9
17
 
36
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Aбе, какво се натиска за този Евросъюз, после ще си скубят косите и ще си чукат главите...
8
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
виновен е ***
7
24
 
3
 
! Отговори
Белият Господар преди 10 години
Нека да избухне и атомна бомба, все ми е тая...
6
25
 
10
 
! Отговори
обективен преди 10 години
Укрaинскaтa църквa тегли мaйнaтa нa милиционерите " прaвйослявни" от москвето! Днес е прекрaсен ден зa СВЕТA! Време е зa ПОДНОВЯВAНЕ НA УНИЯТA СЪС СВЕТИЯ ПРЕСТОЛ КAКТО ЗA Бг., тaкa и зa Укрaйнa! Униятa ни е от времето нa цaр Кaлоян, a зa укрaинците до 19 в. сa били унияти и кaтолици! Еднa вярa, еднa държaвa- ЕВРОПA!
5
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинските американски НПО-та не могат да преглътнат, че Украйна няма да бъде плячкосана като България, затова искат да запалят чергата си, като се опитаха и нашите "протестиращи".
4
22
 
29
 
! Отговори
Комсомольская правда преди 10 години
Украинските ***, ако не престанат да мътят водата - ще им се види тясна Украйна с техните НПО-та! Да си го избият от главата! Там където е била Киевска Русь - няма как да е седераска провинция!
3
11
 
21
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Забравяш мой човек от къде започна Българското Възраждане , от килията на Паисий Хилендарски и по късно от борбите за църковна независимост , така че естетвено ,че мястото на църквата е точно там където е и народа .Ти да не си безбожен комунист
2
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Църквата не е да дава тон на политиката - това са земни неща. Църквата трябва да се моли за помирение и смирение. Но явно и там интересите и лобитата надделяват ...
1
14
 
20
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ха така , какво става Православците с пагони , май Киевския Патриарх / сигурно и той с пагони / не му се ще да е подвалстен на Московския