Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"
Обновена: 30 дек 2013 14:05 | 30 дек 2013 09:01, Елка Василева
238
Волгоград: "Втори ден .... гинем"
Снимка: БТА

„Намирам се на мястото на взрива. Взривът се чу на няколко километра. Картината е ужасяваща, по снега има кръв. Всичко е отцепено, работят служители на полицията, на министерството на извънредните ситуации. Прави се всичко за евакуирането на пострадалите. Лично аз видях около седем души загинали, точни числа засега никой не се наема да посочи. Движението е спряно“.

Това е разказ от мястото на днешния атентат в руския град Волгоград. Думите се на кореспондент на местна телевизия, цитиран от РИА Новости.

Руската агенция цитира и думите на очевидци: „Излязох от вкъщи и чух силен гръм и викове на хора. Видях какво се случи. Първоначално не разбрах, че това е тролейбус – той беше толкова разбит. Разлетяло се е всичко, няма ги стъклата, дори и стените. Хората тичаха“.

Още по темата
Очевидецът Сергей Стукалов: „Страшно е. Всички излязоха от автобусите и трамваите и тръгнаха пеша. Живея на 200 метра от мястото, сега минах оттам на отиване за работа. Много хора не се качват на градския транспорт, вървят пеша“.

Очевидец: „Стоях на спирката, тролейбусът идваше отсреща. И се взриви“.

Очевидец: „Втори ден... гинем. Сега може да се ходи само пеша“.

Във Волгоград тази сутрин стана експлозия в тролейбус. Загинали са 15 души, а 23 души са откарани в болница. Сред тях е бебе на една годинка, съобщиха медицински източници. Броят на жертвите беше потвърден от вицегубернатора на областта Василий Галушкин. Очевидци казват, че в тролейбуса е имало много студенти.

Най-вероятната версия е взривяване на устройство, заложено в тролейбуса, пише Newsru. Мощността е била много по-голяма, отколкото вчера на жп гарата, където взривеното устройство беше с 10 кг тротилов еквивалент, съобщава волгоградското издание на „Комсомолская правда“. По думите на очевидци са изпочупени стъклата на съседните сгради, взривната вълна е повалила дървета.

Взривът стана в сутрешния час пик на оживена улица в града – от едната страна се намира пазар, а от другата – универмаг.

Това е трети взрив в града в рамките на последните 2 месеца. Атентаторка самоубийца взриви преди два месеца волгоградски автобус. Вчера при атентат на гарата на Волгоград загинаха 17 души, десетки са ранени.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин също е виновен за това. Не знам защо някои хора в България го смятат за герой. Неотдавна на годишната си пресконференция определи националистите едва ли не за хората, срещу които трябва да се взимат най-строги мерки, за имигрантите-пресъпници нито дума. Освен това толерира кавказките региони и им дава луди пари в сравнение с други изостанали части на Русия, които имат нужда от помощ. Фактите са, че САЩ се справят с терора, а Русия - НЕ.
97
4
 
19
 
! Отговори
DS преди 10 години
Тъпите *** немога да проумеят едно единствено нещо. Разлика межу исляма и християнството има и тя е много, много съществена. Казва се ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ. Ще ги траят още малко и накрая ще им направят един "самоубийствен атентат". Руснаците ще пожертват една ЦАР БОМБА в Чечня и ще се потулят пак в миши дупки *** бургий ама да видим колко още ще траят тея животни....
96
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Избий мръсната мюсюлманска ***, Владимире!
95
2
 
23
 
! Отговори
помнете Буново-ДПС преди 10 години
наще управляващи ни лъжат че исляма е миролюбива религия и вкараха хиляди *** в България. Всеки от тях е потенциален терорист. Исляма е една мракобесна и античовешка религия и трябва да бъде забранена. Ислямистите трябва да бъдан изгонени незабавно от България или забравихте турските ислямистки терористи от Руен взривили влак на гара Буново и избили малки деца. Паметниците на терористите ислямисти в България трябва да бъдат разрушени и да се учи по история на България за тероризма в Буново.
94
16
 
9
 
! Отговори
До булгаристанците преди 10 години
Ха-ха, и сега ли са виновни американците, дето си "бутнаха небостъргачите", за да нападнат Ирак. Уникално *** народ е българския!
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 103 Е, ***, марш да пасеш овцете...скапан мюсюлмански ***!
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доброволни камикадзета терористи няма принуждават ги със наркотици, заплахи за семействата им и им обещават че ще бъдат ангели (ШАХИДИ) на онзи свят. Младите (мюсюлманки) жени ги изнасилват снимат насилието над тях и заплашват че ще го покажат на роднините им. Това за тях мюсюлманките е страхотен позор както и за целят им род затова се наемат да бъдат "доброволни " жертви за да не опозорят рода си. Човек трябва да познава психиката и бита на кавказците за да е нясно как ги манипулират.
91
2
 
28
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
А какъв теророр е бе, ***? Досега да си чувал християнин камикадзе с тротил на гърба?
90
1
 
19
 
! Отговори
A Metroto v Sf преди 10 години
А метрото в София сигурно ли е, във Волгоград взривиха бомбата точно на входа на гарата, защото се преминават КПП-та за оръжие и взривове... а тук какво правят ДАНС .... и тая разплута *** Пеевски за сигурността на държавата или отдавна ни продадоха на Саудитска Арабия, ...долу Исляма ,дано скоро да има война в Чечня че да ги поставят на мястото им тея гадни ислямисти...
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MEKA - LULKATA NA ISLAMSKIA TEROR I ISLAMSKITE BOKLUZI TRIABVA DA BUDE IZRAVNENA SUS ZEMYATA S YADRENA BOMBA.
88
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 99хахаха и какво променя това? освен атентатите да зачестят друго няма да се промени
87
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Освен изтребление друг начин за справяне с тая *** няма. Тези мюсюлмани никога няма да се научат да живеят в мир и разбирателство с другите хора. Религията им ги кара да стават свирепи изчадия !
86
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TinaИ какво ще направи Путин срещу хора, които се самоубиват доброволно?
85
2
 
51
 
! Отговори
Тялото преди 10 години
Мисля че Русия с чиста съвест може да направи едно етническо прочистване.За съжаление друг начин няма. Мисля че в 21 век вече е време да обсъдим религиозния фанатизъм като психическо заболяване и да вземем мерки срещу епиемията.
84
4
 
7
 
! Отговори
Иво Калпазанов преди 10 години
До rumen221В момета БСП то ошушка де що има мангиз от армията за да подкупва *** и наричайки това "СОЦИАЛНОСТ"
83
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЛЕД КАТО БЕШЕ ПОДПИСАНО В ДАМАСК ПРЕДИ ДНИ СПОРАЗУМЕНИЕ МЕЖДУ СИРИЙСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ПЕТРОЛА И ГАЗТА И РУСКАТА КОМПАНИЯ СОЮЗНЕФТГАЗ ДОГОВОР ЗА ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА НЕФТ ГАЗ В КРАЙБРЕЖНАТА ЗОНА НА СИРИЯ ,ВЕДНАГА СЕ АКТИВИЗИРАХА ИСЛЯМИСТКИТЕ ПЛЮМКИ ОТ САУ.АРАБИЯ И ЗАПАДНИТЕ ЦИОНИСТКИ *** НАЧЕЛО С РОДШИЛДОВОТО *** ФРАНСОА ОЛАНД,КОЙТО ПРЕДИ 2 ДНИ ЗАЯВИ ,ЧЕ БАШАР АСАД ТРЯБВА ДА БЪДЕ СВАЛЕН,МАЛКО ИЗВЕСТЕН ФАКТ Е ,ЧЕ В СИРИЯ ПРЕДИ ВОЙНАТА БЯХА ОТКРИТИ ОГРОМНИ ЗАЛЕЖИ НА ГАЗ И НЕФТ
82
1
 
33
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Три златни правила:1.Не се подигравай на кгб-ист.2.Не подценявай кгб-ист.3.Не ядосвай кгб-ист.Чеченската дивашка и безмозъчна *** наруши и трите. Следя реакцията на Путин.Тези, които имат чечнците за братовчеди - да ходят при тях! На мен, на българите - те не са! По-точно са братовчеди на татарските и хазарски орди, които унищожиха Стара Велика България. А кой е братовчед на всички тези? Кой правеше атентати и в България? Ясни сте ми какви сте още от първото изречение...
81
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин, вкарвай с -400 и изпепели Чечня!
80
37
 
3
 
! Отговори
нямам преди 10 години
88, голямата сибирска мечка е доста преувеличено понятие. Крепи се на американски долари:)
79
26
 
4
 
! Отговори
нямам преди 10 години
88, голямата сибирска мечка е доста преувеличено понятие. Крепи се на американски долари:)