Негативният израз на годината в Германия е свързан с България

"Социален туризъм" описва най-добре негативните събития през 2013 г.
14 яну 2014 21:24, Елка Василева
5
Негативният израз на годината в Германия е свързан с България
Снимка: Reuters

В Германия беше избран изразът, описващ най-добре негативните събития през изминалата година. За съжаление той е свързан с България.

Още по темата
Тази сутрин жури от известни езиковеди, журналисти и социолози реши, че германският антиизраз е "социалният туризъм", предаде БНР.

Германия ежегодно избира думата и антидумата, които най-добре описват изминалата година, като за антиизраз този път се състезаваха 1300 предложения. "Социален туризъм" изпревари другото най-обсъждано предложение – "имиграция по бедност". И двата израза са свързани с България, макар и по неприятен начин. С тях медии и политици в Германия нарекоха наплива на роми от страната ни към няколко големи германски града.

Преди дни бе избрана  и думата на изтеклата година. Това е съкращението "гро ко", с което медиите обозначиха голямата коалиция, управляваща страната (на немски "гроко" от "гросе коалицион").

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те нали много ни критикуват, че не сме ги били интегрирали.Ето един перфектен случай да покажат как се прави.Ще наблюдаваме с ученолюбив интерес.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Германия в момента е символ на падението на една държава и един народ! Германската държава изцяло се е потопила в циониско-масонска лой от която трудно би излязла! След 1945 година Германия спира да съществува! На нейно място идва ФРГ и ГДР,две васални на САЩ и тогавашния Съветски съюз,държавици! Това е истината! Онази силна,велика,горда държава вче не съществува! Германия се самоунищожава! немският народ е силно за слепен и вярва,че имигрантите ще подобрят демографския срив,което е абсурд!
3
1
 
4
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Всеки *** - германец!!! Ако и турците и комунистите приберат ще е най- добре за нас в Българското ни православно отечество! Данке шьон, бите зеер! Да са ви халал *** и да ви народят малки, майне лийбн дамн унд херрн!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
afro aziatskata darjava a i ne samo tia zelia zapad e takav pak reve sreschu nas
1
0
 
23
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Нека германците се радват че нашите *** са при тях само за "социален туризъм" щото тук упражняват "социален тероризъм"