Кличко се опасява, че може да избухне гражданска война

Янукович готов на преговори с опозицията
Обновена: 20 яну 2014 14:24 | 20 яну 2014 09:48, Елка Василева
70

Снимка: Reuters

Виж други галерии »

Президентът на Украйна Виктор Янукович обеща да създаде комисия с представители на опозицията за намиране на изход от политическата криза, съобщи опозиционният водач Виталий Кличко след среща късно снощи с държавния глава, предаде Франс прес.

"Президентът се ангажира да създаде в понеделник комисия, включваща представители на президентската администрация, на правителството и на опозицията, за да се намери изход от кризата", каза Кличко. Той се срещна с Янукович след вчерашните ожесточени сблъсъци по улиците на Киев между протестиращите и полицията.

Още по темата

"Опасявам се от възможността да избухне гражданска война", заяви по украинската обществена телевизия Кличко, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Всеки сценарий, дори най-лошият, трябва да бъде използван, за да не се допуснат кръвопролития", каза той.

ИТАР-ТАСС посочва, че Янукович е наредил да бъде създадена работна група начело със секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Андрей Клюев. Днес работната група трябва да се срещне с представители на опозицията.

В Киев близо до стадион "Динамо" горят автобуси и камиони на органите на реда, опожарени от протестиращите с бутилки запалителна смес, добавя ИТАР-ТАСС.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 10 години
За коментара посветен на голодомора.Моля поинтересувайте се от ролята[а тя сериозна]на Запада ,в тази страшна история от миналото.Инормация бол.
46
6
 
2
 
! Отговори
xaxo преди 10 години
Ще Ви последва съдбата на Кадафи.Болшевики горете в ада!!!
45
8
 
7
 
! Отговори
Детелина преди 10 години
Народа се надига. Никъде не искат Руснаците.
44
4
 
11
 
! Отговори
водачът на преди 10 години
*** и тъжното бъдеще за малоумието и предателството. Ако някой очаква успех това са макцина предатели на народа си който го очакван небивали лишения и глад, сега поскокоросван а утре ИЗОСТАВЕН Украинският народ ще загризе отново , плъховете и брезовите корички както след посрещането на Хитлер, който вследствие е определил народът на Украйна да бъде затрит а там да се ширят колониите от Немци както и да останат няколко милиона руси диваци за слугинаж. Украйна няма да бъде дадена без кръв..
43
15
 
6
 
! Отговори
ppancho преди 10 години
Аз харесвам братя Кличко.Прекрасни спортисти,винаги съм за тях.Никой от пишещите по-долу лай***и не могат даже и да си представят колко големи(и наръст : )))и на кариера са тези хора .Виталий Кличко няма никакъв зор да е марионетка на когото и да било.Той е един мъжкар,доблестен гражданин и не го е страх.Браво : ))Трябва наистина да си Голям,за да опънеш на милиционерско комунистическочиновническата машина .Браво пич: ))Кефи ме: )Пожелавам,който има мнение за него да иде на площада,там...
42
4
 
23
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Кличко се опасява, че може да избухне гражданска война.Ми що не си прибере командите от улиците.
41
4
 
1
 
! Отговори
РУСЛАН МЪЙНОВ преди 10 години
"ВСИЧКИТЕ ПРАСЕТА НА МЕЗЕТА"
40
3
 
20
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
КЛИЧКО ЗАПАЛИ КЛЕЧКАТА , А КОГАТО ПЛАМНА ОГЪНЯ --- МОЖЕЛО ДА ПРЕРАСНЕ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА .... ТЕЖКА Е ЦАРСКАТА КОРОНА НА ........ СМЕЛО ПО ПЪТЯ НА БГ.
39
4
 
29
 
! Отговори
владетеля преди 10 години
ТАЗИ РАБОТА НЕ ВОДИ ДО ДОБРО.НЕ МОЖЕ ПОСТОЯННО ДА ПОДКЛАЖДАШ ОГЪН ВЪВ ЕДНА ДЪРЖАВА И НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ДО БЕЗКРАЙ.ЖИВОТЪТ Е КРАТЪК И БЕЗЦЕНЕН И НЕ СТРУВА ДА СЕ ПОГУБВА ПО ТОЗИ НАЧИН.НЕКА ТЕЗИ ПОДСТРЕКАТЕЛИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС РАЗМИРИЦИ.ТОВА ПОВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА ПО СВЕТА,ХОРАТА ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРАТ ,ЗАЩОТО ТОВА Е ЗА СМЕТКА НА НАШИЯ КРАТЪК ЖИВОТ.ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАВАТ ТЕЗИ РАЗМИРИЦИ СА МНОГО БОГАТИ И ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ОГРАБВАТ НАРОДИТЕ ПО СВЕТА.
38
5
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
До 48 БКП ЗавинагиА ние ви чакаме да вдигнете метеж и после ви давиме с шлепове
37
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кличко, не се стряскай майна! Руснаците не допуснаха американските мародери в Сирия, че ще ги пуснат в Украйна... Ще те пометат заедно с медалите ти от Германия.
36
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ТИ ДРУГАРЮ КЛИЧКО В КОЙ БУНКЕР ЩЕ СЕ СКРИЕШ ?????????? СИГУРНО В БЕЛИЯ ДОМ
35
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кличко си е чиста мутра и това дето го притеснява е че ако няма смяна на властта вложените пари ще му отидат на вятъра.С други думи призовава за гражданска война.
34
6
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До с. 46. *** сме,защото народа ни е *** и мързелив. Тей като не живея в Украйна,то няма смисъл да я коментирам. А дано да няма гражданска война там,че никои от тях няма да спечели. Ще спечелят Русия и/или ЕС,но не и самите украинци.
33
7
 
6
 
! Отговори
БКП завинаги преди 10 години
До сашаЧакаме ги да влязат в църква и после детонираме!
32
27
 
11
 
! Отговори
саша преди 10 години
До Анонимен 25"СЕГА *** *** НАЧЕЛО С ГЕЙЧЕТАТА БРАТЯ КЛИЧКО ВЛЯЗОХА В СЦЕНАРИЯ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В УКРАЙНА"Дай Боже да им го кажеш на братята ЛИЧНО.Не забравяй обаче да си носиш и памперси.Ще ме скъсате от смях....
31
27
 
15
 
! Отговори
с. преди 10 години
Украинците са патили толкова от болшевиките,че имат повече от основателни причини да мразят руснаците!2 Голодомора например!Нещо,което русофилистичната *** удобно забравя докато с плам и плюнки защитава идолите си!Украйна има пълните шансове да бъде нормална държава,а не *** като Бантустана,който така и не успя да се оттърси от тъмночервеното си минало и в резултат е най-бедната и отлупена държава в Европа управлявана все още от червените другари и креатурите им!И парите и властта са в тях!
30
9
 
35
 
! Отговори
долни комунисти преди 10 години
Той и Троцки миналия век се е притеснявал да няма гражданска война в Русия, деева и долните ви оранжвеи Брюкселски масонски болшевици !!!
29
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 10 години
А ти как спа, син ***?
28
23
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Путиноиде ти да мълчиш болшеик със болшевик.