Сноудън разкри данни за мащабен индустриален шпионаж

Американските тайни служби редовно следели чужди корпорации
27 яну 2014 14:00, Екип на Bulgaria On Air
10
Сноудън разкри данни за мащабен индустриален шпионаж
Снимка: Reuters

Американските тайни служби редовно са извършвали индустриален шпионаж. Те са следели крупни германски компании, които са конкуренти на американски корпорации. Информацията изнесе бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън в интервю за германската телевизия АРД.

Сноудън обърна най-голямо внимание на "Сименс", заявявайки, че ако съществува информация, свързана с компанията, която е от интерес на службите, без значение дали застрашава националната сигурност или е важна просто от бизнес гледна точка, те ще стигнат до нея и ще я използват.

Твърденията на Сноудън, че службите изпълняват индустриален шпионаж, идва няколко седмици, след като "Ню Йорк таймс" публикува информацията, че АНС е внедрила специален софтуер в 100 хиляди компютъра в компании по цял свят. С негова помощ службите могат да получат всички данни от компютрите, като в същото време създават своеобразна дигитална магистрала за кибератаки.

Пред германската телевизия Сноудън заяви, че заради класифицираната информация, която споделя, директорите на спецслужбите биха искали да го убият.

Бившият агент признава, че вече не разполага с никакви документи на АНС, а е предал всичко на внимателно избрани медии. Оттам нататък той няма контрол над публикациите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
тайни служби преди 10 години
Та нали ако не контролират Света , нема да са толкова напред , кой да знае
7
0
 
4
 
! Отговори
Г995643 преди 10 години
До bashkircho---за пореден път си показа черният г...з и за пореден път доказа колко си наивно_тъпо_изостанал------абе с една дума МАН.АЛ....
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При всяко разкритие на Сноудън янките палят нов конфликт. Така отвличат вниманието на "световната общественост" и си отмъщават.
5
1
 
5
 
! Отговори
Е и? преди 10 години
Ха-ха!Че то това е основната дейност на тайните служби.Да не мислите че компаниите не знаят че ги шпионират?ЦРУ открадна схемите на френско-германския А350 и ги дава на Боинг който ги внедрява в 787.Изведнъж се оказва че всички видове батерии се палят по време на полет.Подобен бе и случея с Конкорд и "Конкордски"през 1969.Шпионажа е измислен в стария свят и едва ли някакви новоизлюпени хакери ще печелят на гърба на Европа току така.Често информацията и дезинформацията вървят ръка за ръка.
4
0
 
8
 
! Отговори
st преди 10 години
Айде бе недумай ехеххехе че коя голяма страна няма агенти за индустриален шпионаж, дори големи университети подготвят легално кадри за разузнавателни цели както на изток така и на запад.
3
8
 
4
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Tova si beshe izvestna "taina". Toz pishman shpionin nishto novo ne kazva. Da stoi sega v kolhoza da mu doide akyla v glavata.
2
4
 
30
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Ако някой си мисли, че САЩ шпионират само терористи - жестоко се лъже. Дреме им за някакви терористи, много по-важен и доходоносен е икономическият шпионаж. Терористичните атаки са в техен интерес - така обществото им е съгласно с отделяне на огромно финансиране за военните.
1
8
 
35
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 10 години
сащ е ТУМОРА на съвременния свят