Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Варна ни наби шамар, смисъл на софиянци ли?? Опитахте се да набиете шамарите на ***, но и това не успяхте. Бог да прости Пламен, мислиш ли че той е протестирал срещу БСП или ГЕРБ??? Единствения Шамар, които е ваша "гордост", днеска гледаме се хвали в една друга статия, че разполагал с огромна обща култура....та и вие с такава култур разполагате и толкова ви стига потенциала да разсъждавате...
58
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ГЕРБ МОЖЕ ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОПЕЙСКА!
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през февруарските събития спонтанно всяка вечер след работа десетки хиляди пловдивчани излизахме по улиците на града и затова никой не ни е плащал и стотинка ,всичко беше спонтанно,всичко беше истинско ,а после това което се случи в София с тия пърформанси и денсове си беше жива седесарско *** порнография ,добре подплатена с еврейски шекели от отровните общества и хелзински комитети на Сорос.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oshte edna prodajna Ruska mutra po-malko!
55
8
 
5
 
! Отговори
pamet преди 10 години
Този път,в Украина, московското джудже Лилипутин отнесе голям шамар.Плеснаха го през грабливите ръчички.Затова *** тук се давят в храчки.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПЛАТЕНО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ И ПАК ЗАГУБИХА
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1ФЕВРУАРСКИТЕ ПРЪДНИ БЯХА ОБИКНОВЕНО ПОСИРАНЕ
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сведение на поклонниците на нео-либерарлата соровщина Вчера 54 годишна шивачка от Дупница сложи край на живота си като се хвърли под влака ,въпреки виковете на машинистите тя не се отместила от релсите и влака минал през краката и ,жената в страшни болки започнала да се гърчи ,докато пристигне линейка тя починала.Причина за самоубийството и тя посочила в предсмъртно писмо в което пише ,че слага край на живота си заради кредит към банка от 5000 лв,парите били изтеглени за лечение на сина и
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
до 38/ Последвалият нелеп Карнавал не може да се сравни въобще с февруарските събития......
50
4
 
8
 
! Отговори
38 преди 10 години
февруарските протести бяха една режисура и провокация най-вече към хората без образование, към по-бедните, които нямат и ясна представа на какви механизми се работи в управлението на държавата. На това се разчита вече 70 години - на профанизирането, оглупяването, мързела - справка - всеки 7ми българин никога не си е купувал книга! Не се опитвай да ми пробутваш колко били "спонтанни" протестите и колко била "спонтанна" оставката на Борисов.
49
2
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Февруари, Варна ви наби такъв шамар ,че още го помните !Я гледаите в Украйна какво става!Запада иска да се отдели от Изтока и тук не е по-различно ,Изтока ни му писна да го доят бутафорни политици и управници.
48
3
 
8
 
! Отговори
pamet преди 10 години
До АнонименРусофилистиците са като сифилистиците-гнусни и заразни.Нормално ли е да поставяш извратената си любов към чужда държава над любовта към собственато отечество.Питам??По минусите ще познаем безродната ***
47
8
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
***, февруари беше истината, сега сте *** мамини синчета. ФАЛШИМЕНТО СТЕ!
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринБСП НЯМА НИЩО ОБЩО С РУСИЯ
45
6
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Февруарските протести бяха единственото истинско и спонтанно нещо, което се е случвало в тази държава от години насам! Просто ножа опря до кокал! Казваш съмнителни лица...явно незнаеш, че в тази държава има хиляди хора, които работят тежка работа и са на ръба на оцеляването....Няма как всички да са "красиви и интелигентни", ама ти това няма откъде да го знаеш!! Февруари месец имаше десетки хиляди по улиците във всеки по-голям град в България!
44
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До СлавяниБСП ни върна към Русия, но много скоро ние ще върнем БСП на Русия
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само една лека историческа вметка, за тези които забравят, че преди идването на болшевиките и "великата" им октомврийска касапница, Русия е била неделима част от Европа и се е самоопределяла като такава! Част, която по нищо не е отстъпвала на Париж или Лондон в културно или политическо отношение и не се е смятала за азиатска или евроазиатска....
42
9
 
5
 
! Отговори
Славяни преди 10 години
До Анонимен Русия даваше на България при СССР но след 89 се намериха предатели и слуги на запада като Филип Димитров и Иван Костов които продадоха страната на американците. След тях БСП ни върна към Русия. Русия подкрепя Сирия и правилно
41
1
 
14
 
! Отговори
Я стига преди 10 години
Русия им била виновна за местните крадци-бандити. Когато 2001 г Костов падаше от власт разпродаваха като за последно. Софийския завод Технотроника за ЦПУ по японски лиценз на ФАНУК, който беше оглозган от предишните бе "подарен" на една българка от Австрия. Какво направи тя - завари вратите - всички машини за скраб, с което си върна "ИНВЕСТИЦИЯТА" и остана собственик на сграда и терен в София. Е това са добрите ИНВЕСТИТОРИ от Запада. СЪД, ПРИСЪДА и ЗАТВОР за тези . Това искам най много
40
5
 
3
 
! Отговори
Болен преди 10 години
Страдам от тежка форма на РУСОФЪКИЯ. Де що видя русо и го фъкам.