Украинският премиер Азаров подаде оставка

Направил е това, за да се запазят единството и цялостта на Украйна
Обновена: 28 яну 2014 14:10 | 28 яну 2014 10:42, Елка Василева
146
Украинският премиер Азаров подаде оставка
Микола Азаров. Снимка: Reuters

Украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес, позовавайки се на пресслужбата на правителството.

„Конфликтната ситуация, създала се в държавата, заплашва икономическото и социалното развитие на Украйна, носи заплаха за цялото украинско общество и всеки гражданин“, посочва Азаров в обръщение.

По думите на Азаров по време на противопоставянето правителството е правило всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. „Ние правихме и правим всичко възможно, за да не допуснем кръвопролитие, ескалация на насилието, нарушаване на правата на гражданите. Правителството осигуряваше функционирането на икономиката и системата за социална защита в екстремални условия“, отбеляза Азаров. Той допълни, че остротата и опасността от конфликта за украинските граждани, за съдбата на Украйна изискват допълнителни отговорни стъпки.

„С цел да бъдат създадени допълнителни възможности за общество-политически компромис, за мирното урегулиране на конфликта, приех лично решение да помоля президента на Украйна да приеме моята оставка от поста премиер на Украйна“, подчертава Азаров.

Той допълва, че днес най-важното е да се запазят единството и цялостта на Украйна. „Това е много по-важно от чиито и да са лични планове или амбиции. Точно заради това взех това решение“, добави Азаров.
 
Започналата извънредна сесия на парламента, на която ще се обсъжда уреждането на политическата криза, бе прекъсната и бе обявена 30-минутна почивка за съгласуване на дневния ред, съобщи председателят на парламента Володимир Рибак.

Още по темата

От своя страна опозиционният украински лидер Арсений Яценюк заяви пред ИТАР-ТАСС, че няма намерение да заема премиерския пост.

От своя страна лидерът на партия „УДАР“ Виталий Кличко заяви по повод отправеното му по-рано предложение да заема поста вицепремиер, че за него „никога не е стоял въпросът за участие в правителството“.

Преди това Рибак заяви, че парламентът на Украйна няма да обсъжда днес въпроса за въвеждане на извънредно положение в страната. Той каза, че в дневния ред е само един въпрос: "за уреждането на политическата криза и осигуряването на стабилност в страната".

Председателят на Върховната рада не уточни обаче какви точно въпроси, свързани с решаването на кризата, имат намерение да обсъждат депутатите. Очаква се, че днес ще се разисква отмяна на законите за неразрешените демонстрации, предизвикали недоволството на протестиращите и довели до кървави сблъсъци в Киев, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
3
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Колко ли трябвa дa си луд, че дa твърдиш..." имa рисия, имa Бългaрия"...?! Ми то нa мястото нa русия и огромен ядрен крaтер дa имa, БЪЛГAРИЯ КВО И ПУКA ЗA ТОВA??? Ние сме бългaри от хиляди години, живеем в Европa с остaнaлите европейски нaроди, кaкви сa ми aзиaтците- руснaци? Боли ме фaрa зa тях и дaли ще ги удaри метеорит!
78
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновник за разрухата след 1989 г. е основно Русия, чрез огромната си мрежа от агенти в България. Просто видяха, че ни губят и направиха всичко възможно да ни направят тежест за Запада. И сега е същото, с ГЕРБ се отместихме малко към Европа и веднага организираха февруарските протести. Сега се взимат заеми и се прахосват пари, за да ни фалират отново.
77
1
 
4
 
! Отговори
На форума май преди 10 години
пишат доста турци, финландци, поляци и прибалти... Щом са загрижени повече дали ПОлша е била част от Руската империя. Ама България е била част от Турската империя и явно факта , че Русия е нашата ОСВОБОДИТЕЛКА не им дава мира. Ами пишете на Фашингтон - да забрани историята и готово. Оруел го е предсказал. Не е важно каво се е случило - важно е ти разказваш за това. Айде у лево и ходете на Запад от Трън.
76
1
 
2
 
! Отговори
st преди 10 години
До Славяни Германските интереси са много повече свързани от колкото българо-руските ама нерде геранеца нерде руснака хехехехехе
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ Е ПРИЯТЕЛ С РУСИЯ! САМО КРАСТАВИТЕ КУЧЕТА БЪЛГАРОФОБИ МРАЗЯТ РУСИЯ.
74
2
 
3
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Какво ощо има това да харесваш бг и да обичаш русия или която и да е др страна,няма обич мой човек няма братя и сестри 2014 година сме не 1878, всичко е интереси обаче не си и гледаш своя когото и да обичаш само с обичта си оставаш.
73
3
 
4
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Бългaрия я е имaло много преди русия дa се е пръкнaлa кaто пропaднaло гaсудaрство. Ние нямaме нищо общо с руснaкa, който е поробител и колонизaтот зaд мaскaтa нa " слaвянскaтa" лъжa! Не случaйно у aзиaтскaтa кочинa сa всичките т.нaр." слaвянски комитети" с еднa цел- зaробвaне нa европейски нaроди!
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
70 Точно там е проблема , че прекарвате национализма си през призмста на рудлфилството.Явно пондже нд говорите чужьи езици ,не шознавате и западната кулгура за това сте обхрнати на изток.
71
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До 67Бъркаш руския народ с руските тирани. Няма значение дали се казват Ленин Сталин или Путин - те винаги носят смърт страдания и разрушения. Най-много на руския народ. После на украинския финландския полския и така нататък. В сравниние с тях ние сме пострадали доста по-малко.
70
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 69Да вие не целувате руски ботуши, Вие целувате американски ***..................... и други органи.
69
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До специaлистВСЕКИ БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ Е ПРИЯТЕЛ С РУСИЯ! САМО КРАСТАВИТЕ КУЧЕТА БЪЛГАРОФОБИ МРАЗЯТ РУСИЯ.
68
2
 
4
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Един бг. нaционaлист никогa нямa дa целувa крaстaвите путинови крaкa, вие сте ни повече, ни по- мaлко руски отпaдъци! Русофилитик му кaжи и повече не го обиждaй!!!!
67
12
 
1
 
! Отговори
Истината е преди 10 години
че всички честни и родолюбиви българи се отнасят с уважение и поклон пред Русия и нейната заслуга за съществуването ни като народ и държава. Затова надеждите за възраждане на България са свързани с възхода на Русия. Затова повечето българи благославят ПУТИН - и казват ВЕЛИК Е!, а *** го сънуват в кошмарите си
66
2
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 10 години
До Анонимен Ако не беше Русия сега още щяхме да сме част от Турция ,защото любимия ти запад начело с Англия открито са работели в полза на османската империя ,против създаването на българска държава ,същия този запад анулира Сан Стефанският мирен договор ,защото им се вижда ,че обединените български земи след освобождението са неприемливи за запада и затова разпокъсват отново България и Източна Румелия ,толкова за пикливия запад .да живее България и слава на братския православен руски народ
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 64Българският национализъм няма нищо общо с Русия. българските националисти никога не са целували руски ботуши.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Със същата логика и смисъл, пловдивчани трябваше спонтнно да излизате и всяка вечер от управлението на Орешарски. Това би бил един обективен и интелигентен избор. Казвате нещо за сметките, за ЕРП-тата, ами да бяхте стигнали до корена на проблема.Защо допуснахте пак да ви управляват същите криминални структури, които докараха монополите, които източваха бюджетите за Белене, които създадоха тикви като Бойко, Маргини и секва ***? Същите ще ви одрусват цял живот, а после и децата и внуците им/ви!
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЪЩЕСТВАТА КОИТО ХРАЧАТ ПО РУСИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛИЗЪМ КАШЕРНА ПОМИЯ ПО ФОРУМИТЕ НЕ СА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ ,ТОВА СА *** С ОТРОВНА ЕВРЕЙСКА КРЪВЧИЦА ,ТОВА Е ИСТИНАТА,ЗАТОВА ПРИЗОВАВАМ НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ДА НЕ ВЛИЗАТ В ПОЛЕМИКА С ТОЗИ ОСОБЕН ЕТНОС ,ИЗВЕСТЕН С ТОВА,ЧЕ ВСЕКИ ОТ ТЯХ ИМА НЯКАКВА ФОРМА НА МЕНТАЛНО ЗАБОЛЯВАНЕ ,ВСЛЕДСТВИЕ КРЪВОСМЕШЕНИЯТА И БРАКОВЕТЕ С КРЪВНИ БЛИЗКИ И РОДНИНИ
62
3
 
5
 
! Отговори
учител преди 10 години
Аз участвах февруари, и познавам много хора, отчаяни, гневни, които участваха! Никой нищо не ни е плащал!
61
2
 
3
 
! Отговори
do48 преди 10 години
Verno si e Petnoto ne e mamino sinche! To e otruden sin na partiata I praviotelstvoto.Drugarya Stanishev sashto e popukani ot tejak trud race!
60
7
 
1
 
! Отговори
Славяни преди 10 години
До Българин Няма как да върнете БСП на Руснаците тъй като тя е българска . За това в защита на Българските интереси в Сирия бе делегация начело с Депутата Страхил Ангелов от БСП и председателя на Българо руската дружба Захари Захариев. Българските интереси са тясно свързани с Русия а антикомунизма и антирусизма са предатели