Въоръжен нахлу в училище в Москва, държа заложници

При инцидента са загинали двама души
Обновена: 3 фев 2014 16:54 | 3 фев 2014 11:36, Елка Василева
50
Въоръжен нахлу в училище в Москва, държа заложници
Снимка: Reuters

Въоръжен младеж, който нахлу в московското училище номер 263 и държа заложници, е бил обезвреден.

Охраната на учебното заведение не е успяла да спре младежа, който използвал сила, но е успяла да извика полицията.

Нападателят се оказа ученик от горните класове в същото училище. Той е бил задържан от полицаи. Двама души са убити.

Не са ясни мотивите на ученика, застрелял учителя си по география и един полицай, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки изявления пред журналисти на представители на полицията и следствието.

Тийнейджърът дошъл в училище с две огнестрелни оръжия - малокалибрена пушка и ловджийска карабина. Оръжието е на баща му и е регистрирано. След като охраната не могла да го спре, ученикът влязъл в класната си стая и стрелял по учителя по география. След четири минути пристигнали извиканите от охраната полицаи. Когато отворили вратата на класната стая, момчето открило стрелба. Един полицай е бил убит, а втори - тежко ранен. Установено е, че от малокалибреното оръжие са произведени 11 изстрела.

Никое от децата не е пострадало.

Нападателят е бил отличник, твърди се, че е имал никакви конфликти в училище. Предполага се, че е преживял емоционален срив. След случилото се в училище пристигнал бащата на ученика и успял да го убеди да се предаде.

Всички ученици в московското училище, взети за заложници от въоръжения тийнейджър, са освободени. Загинаха един полицай и един учител, съобщи след края на инцидента за ИТАР-ТАСС руското министерство на вътрешните работи.

"Престъпникът (. . .) е обезвреден; става дума за ученик в един от горните класове на училището", заяви представител на ведомството. Тийнейджърът е задържан, уточни той.

Полицията евакуира всички деца и учители от другите класове; пострадали няма. Сградата е отцепена от сили на реда. Наоколо са паркирани близо 30 полицейски коли, пристигнали са спасители, пожарникари и екипи на Бърза помощ. На местопроизшествието действа оперативен щаб. Край мястото се струпват минувачи и родители на ученици от училището.

Недалеч кацна санитарен хеликоптер на Министерството на извънредните ситуации, посочва агенцията. Според АФП машината е откарала ранен полицай.

На мястото на инцидента се намира руският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Московският кмет Сергей Собянин лично следи ситуацията в учебното заведение. На местопроизшествието работят следователи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
4
 
! Отговори
дано не става преди 10 години
Бог да пази, човек да бъде освобождаван от руските спец части. Ония стреят на поразия, майката му е да има успех, а пък колко жертви ще има все тая.
41
4
 
2
 
! Отговори
с. преди 10 години
Естествено,че всяка една операция на спецчастите е успешна!Естествено нещата са ръководени лично от Путята и провали са изключени!Е,тук там позагинат няколко десетки заложници,ама то в тая пукотевица,шум и дим как да улучиш само терористите!Колатеръл демидж му се вика!А иначе в най-болшая и могучая преступници нет!Само заблудени малди хора подучени от хамерикански филми и пропаганда!Направо да падладеейш!
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нарича се "Celebrity Culture" - Култура на знаменитости.
39
4
 
6
 
! Отговори
до 43: преди 10 години
Така е. Помните ли какво беше на 1-ви септември в Беслан (ако не греша името). Децата бяха отстрелвани като талибаните.
38
4
 
3
 
! Отговори
до 39: преди 10 години
Номер 32 смята, че руснаците биха могли да организират такова нещо и в България. Не бъдете наивни!:)
37
2
 
1
 
! Отговори
. преди 10 години
А на бас, че тоя учител по география е бил дилър.
36
6
 
3
 
! Отговори
силвия преди 10 години
А олимпиада в Сочи - на носу!:) ha ha ha ha ha ha haИ снегът е ПРОБЛЕМЕН.:)Да живее другарят Путин!:)
35
1
 
4
 
! Отговори
до 32: преди 10 години
,,СОСТРАДАНИЕТО,, НИ Е ТАМ, КЪДЕТО ОТИДЕ ВАШАТА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЧТЕНОСТ. ЗА ,,БРАТСТВО,, ВЕЧЕ ДОРИ НЕ СПОМЕНАВАМЕ, КАКТО ВИЖДАТЕ. УТРЕ В БЪЛГАРИЯ ТАКОВА НЕЩО НЯМА ДА СТАНЕ, ПОНЕЖЕ ВИЕ СТЕ ПРОКЪЛНАТИ ОТ БОГА, А НИЕ - НАПРОТИВ. АЙДЕ ДЖА ДА ЛИЖЕШ Е.Р.ЙСКИ ПОДМЕТКИ.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато подрастващите гледат постоянно насилие и то се представя като нещо съвсем нормално, разни "супер герой" в ситуции на насилие, се усмихват, търчат между куршумите, тече кръв и на тях не им пука, какво очаквате?Вменямайки им се, че това е нещо съвсем нормално и естествено, че това са силните на деня и в крайна сметка те искат да го направят същото.Дори и през деня ми се е случва да прехвърлям каналите и да прескачам сцени на жестокости, насилие, на кого ме у нужно това?Защо се толерира?
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
училищата по времето на социализма - Терористи и ученици, които в състояние на амок избиват свои съученици и учители, през епохата на социализма не са били познати. И училищата не са били охранявани. Дори и портиер не е имало и всеки е можел свободно да влиза и излиза от училищата.
32
11
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Чакай бе тези работи не ставаха ли само в САЩ? Как това се е случило в рая на планетата ? :D
31
14
 
7
 
! Отговори
с. преди 10 години
Аууу!Те не ставаха ли само в Хамерика такива работи!Аууу,ужас!Ако това беше станало в САЩ русофилистичната *** радостни трели щеше да лее тука от кеф!Ама пусто нали станало в Масква и са рев и сополи и призиви за състрадание и съпричастност с тази трагедия най-болшая!:)
30
4
 
14
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Където состраданието си, българите? Това е голям грях, се радват на нещастието на други хора. Същото може да се случи утре и в България. Помислете за това, моля!
29
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 28Американските филми с героизирано насилие ли? Ами руските такива? Бялото слънце на пустинята, Пирати на 20-ти век, 9-та рота? А какво струва само филма "Война", 2005 година, който проповядва реален фашизъм?
28
9
 
6
 
! Отговори
НА КРАК БЪЛГАРИ! преди 10 години
ЗАПОЧНА ПОДПИСКАТА ЗА РЕФЕРЕНДУМА ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ В БЪЛГАРИЯ!ПРИСЪЕДИНИТИ СЕ !НЕКА ИЗГРАДИМ НОВА ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ НА ХОРАТА!ФОРМУЛЯРИТЕ СА ЗАВЕРЕНИ ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ!НЕ СЕ ПОДПИСВАЙТЕ НА СЛУЧАЙНИ ФОРМУЛЯРИ -МЕНТЕТА!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До mmПо всесоюзное радио ли казаха?
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Промиването на мозъка с тъпите американски филми пълни са героизирано насилие си казват думата. Както и ежедневните такива случки отвъд океана.
25
9
 
7
 
! Отговори
mm преди 10 години
Не е бил руснак, по новините казаха, че било американче с еврейски произход. Американското му семейство емигрирали в Москва преди 2-3 години заради кризата в САЩ.
24
7
 
10
 
! Отговори
Севернокореец преди 10 години
То Чикатило, Ахмат Азимов, Алексей Суклетин и т.н., сигурно са с Хамерикански корени... цъцъцъ...
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Случва се!!!Но защо е имал оръжие и от къде???