Трима убити и 150 ранени в Киев

Москва обвинява Запада за връщането на насилието в Украйна
Обновена: 18 фев 2014 15:27 | 18 фев 2014 15:27, Елка Василева
154
Трима убити и 150 ранени в Киев
Снимка: Reuters

Трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко – 150 ранени, от които 30 тежко, по време на насилието, което избухна днес в Киев между опозиционери и милиционери от звеното за борба с безредиците, предаде Франс прес, като се позова на данни на опозиционна медицинска служба.

На един от тежко ранените беше ампутирана ръка, други имат черепни травми и рани по ръцете и краката, дължащи се основно на шумови гранати.

По-рано днес милицията съобщи за 37 ранени.

Още по темата
Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции.

"Това, което става сега, е пряк резултат от политиката на снизходителност на западните политици и на европейските структури, които от началото на украинската криза си затварят очите за агресивните действия на радикалните сили в Украйна, като насърчават по този начин ескалацията и провокациите срещу законната власт", се посочва в документа, цитиран от Франс прес.

В изявлението руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза, предаде Ройтерс.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Западните страни са щастливи само ако има войни. Незнам защо още Русия само говори, да направи нещо, само с говорене не става. Да разбият тия вандали за два дена и ще се оправят нещата.
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общо взето нищо не се случва освен че запалиха на жандармерията една барикада на една улица и се носи гъст дим от тях, а *** хвърлят по горящите коли камъни и чупят прозорци на съседните сгради. На центъра на големия площад ченгетата само чакат заповед! Тази нощ ще бъде осеяна с много платена *** кръв!
71
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 10 години
Току-що украинка обяснява в туитър, че на майдана са убити двама нейни приятели американци. Какво, какво, какво са правили там???????????????
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе има ли значение кой ще ги краде украинците??В единият случай Русия ,а в другият Европа !!
69
4
 
8
 
! Отговори
АГЕНЦИЯ ФОКУС преди 10 години
ДЕМОСТРАНТИ В КИЕВ СА НАПАДНАЛИ КОЛА НА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ПРЕВОЗВАЩА РАНЕНИ СЛУЖИТЕЛИ НА РЕДА ,СЛЕД КАТО СА СПРЕЛИ ЛИНЕЙКАТА СА ОТВЛЕКЛИ РАНЕНИТЕ ПОЛИЦАЙ И СА ПОДПАЛИЛИ ЛИНЕЙКАТА.В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЧАСТИТЕ НА БЕРКУТ СА ИЗТЛАСКАЛИ ЕКСТРЕМИСТИТЕ ДО ПОСЛЕДНАТА БАРИКАДА ,КЪДЕТО СА ГИ ОБГРАДИЛИ КАТО ПРЕДИ ТОВА БЕРКУТ СА ПРЕОДОЛЯЛИ ВСИЧКИ ДРУГИ БАРИКАДИ ,НА ОБГРАДЕНИТЕ ДЕМОСТРАНТИ ИМ Е ДАДЕН СРОК ОТ 2 ЧАСА ДА НАПУСНАТ ПОЗИЦИТЕ ИМА СТРУПВАНЕ НА ВОЙСКИ В ПОКАРАЙНИНИТЕ НА КИЕВ
68
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вечнa пaмет нa зaгинaлите укрaинци от куршумите нa прорускaтa хунтa, нaчело с янукович! Бог дa ги прости! Укрaйнa с кръв и сaмa извоювa своятa незaвисимост, крaйнaтa победa ще е нa Укрaйнa!
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Беркут трябва да се намеси решително и веднъж завинаги.
66
1
 
7
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До 11 Крайно време е да вкарат АРМИЯТА това не е Беркут при армията не съществува понятието хвърлен камък, нещо хвърлено срещу боеца се счита за граната и се действа по единственият възможен начин, стреля се на месо, когато отстрелят 3-4 либераста останалите ще се разбягат, и остава да се разправят със ревящата европа.
65
4
 
14
 
! Отговори
АГЕНЦИЯ ФОКУС преди 10 години
ПРЕДИ МАЛКО ;СИЛИТЕ НА РЕДА СА ДАЛИ УЛТИМАТУМ КЪМ ОПОЗИЦИЯТА ДА ПРЕКРАТИ БЕЗРЕДИЦИТЕ ЕКСТРЕМИСТИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА ПРЕМИНАХА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ -ТЕ УБИВАТ,НА УЛИЦАТА АБСОЛЮТНО НЕВИННИ ХОРА ,ИЗНАСИЛЕНИ СА ЖЕНИИ СТРЕЛЯТ С ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ СИЛИТЕ НА РЕДА ,ИМА УБИТИ МИЛИЦИОНЕРИ. В ЦЕНТЪРА НА КИЕВ Е ПЪЛЕН ХАОС ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА ДОПУСКАМЕ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖАВА ,ЗАЯВЯВАТ ОТ ГЕН.ЩАБА НА УКРАЙНСКАТА АРМИЯ.ОБИКНОВЕНИ ХОРА В УКРАЙНА ВЕЧИЕ ИСКАТ ВЛАСТИТЕ ДА ОБЯВЯТ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ.
64
0
 
7
 
! Отговори
11 преди 10 години
Преди минута са започнали щурм срещу Домът на Украйна (каквото и да е това здание). Ултиматумът на силите на реда е да се разпръснат до 18.00, иначе става лошо. Сайтът, където непрестанно публикуват инфо и снимки е segodnya ua
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве ей, гледате ли на живо к'во става ве? 15-18 годишни пикли с маски на лицето заради дима хвърлят камъни залитайки. Пияна история. *** смешната ***. Там всичките залитат бе!Навежда се да взима от купчината с павета и залита докато се изправя. Ай сектир..не бях виждал такова нещо на жиово...МуахахахаххахахахаТия украински алкохолици ми разбиха представите. Там са на шоу тези. И да ги ранят им е все тая- спирта по вените им е много.
62
8
 
6
 
! Отговори
СУПЕРНАПАЛМ преди 10 години
ЕДИН ДОБРЕ НАПРАВЕН КОКТЕЙЛ *** МОЖЕ ДА ИЗПЕПЕЛИ........... ТЪЙ, ЧЕ МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ И ДА НЕ СЕ СТИГА ДО КРАЙНОСТИ НО ТО ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ ВЕЧЕ Е ИЗПУСНАТО!!!!!!ПУТНИКОВИЧ ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЕ ГАВРИ С НАРОДА И ДА ПУСНЕ РЕФЕРЕНДУМ ИСКАТ ЛИ ДА СА ИЛИ НЕ В ЕС НО НЕ ГО НАПРАВИ И ПРЯКО СИ СЛУГУВА НА РУСКИЯ ПУТНИКОВИЧ!
61
5
 
16
 
! Отговори
11 преди 10 години
Преди малко прегледах коментарите в произволен украински сайт. 90 процента от тях са против протестиращите - наричат ги "майданарбайтери". Какво повече има да говорим?
60
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледам отделни 20 годишни *** с маски хвърлят камъни на улица където няма грам полицаи. Пълна анархия по улиците, а ченгетата са се струпали само на центъра с щитове и чакат заповедта на Путин да тръгнат тази вечер на щурм и да ги разсипят!
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 65ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕМерси човече много !
58
3
 
9
 
! Отговори
помощ заУкрайна преди 10 години
Как новините са контролирани?Спомена ли се факта,че направляваните отвън насилствени протести за загубване суверенността на Украйна са в този случай подпалени отново защото Русия е обещала да даде 1.46 милиарда евро до сряда за подпомагане на икономиката на Украйна? miamiherald/2014/02/18/3942813/russia-to-continue-cash-injection.html
57
0
 
6
 
! Отговори
странжата преди 10 години
големи домати раздавате зад мониторите,но не даи си боже вашата къща да пламне -тогава че ревнете като ***
56
1
 
5
 
! Отговори
СУПЕРНАПАЛМ преди 10 години
***+БЕНЗИН+МАГНЕЗИЙ И НЕОРГАНИЧНИОКИСЛИТЕЛИ МОЖЕ ДА РАЗТОПИ ДОРИ МЕТАЛ!!! 1600CС ДВЕ ДУМИ ЗАВИСИ КАКВИ КОКТЕЙЛИ *** ПРАВЯТ ЩОТО ИМА И МНОГО ОПАСНИ ТАКИВА БЕТО И С ВОДА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГАСЯТ!
55
0
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 10 години
а без газ-ти къде отиваш може би=нали ще глътнеш веднага чист планински въздух
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 62аз нямам телевизия само нетдай линк, брат!