Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия

Външното министерство в Москва изпрати протестна нота
Обновена: 24 фев 2014 17:40 | 24 фев 2014 16:50, Елка Василева
431
Русия: Наказание за оцветения паметник на Съветската армия
Снимка: Reuters

Министерството на външните работи на Русия изрази възмущение от поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в София, предаде ИТАР-ТАСС.

„С чувство на дълбоко възмущение беше посрещната в Русия новината за поредния случай на вандализъм по отношение на паметника на Съветската армия в центъра на столицата на България - София през нощта срещу 23 февруари“, се казва в коментар на руското външно министерство.

Още по темата
В министерството на външните работи на България е изпратена протестна нота с искане за „провеждане на щателно разследване на този хулигански инцидент, привличане под отговорност на виновните в противоправните действия и предприемане на съответните мерки за привеждане на мемориала в ред“, съобщиха от ведомството.

Москва разчита, че официалните български власти „ще предприемат всички необходими мерки за недопускане на гавра с паметта на съветските воини, паднали в името на освобождението на България и Европа от нацизма“.

На 23 февруари – деня, в който през 1918 г. е създадена Червената армия и който днес се празнува в Русия като Ден на защитниците на отечеството, паметникът на Съветската армия в София осъмна с изрисувано украинско знаме и надписи  "Слава на Украйна" и "Капутин“, а една от скулптурните фигури също беше оцветена с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
10
 
9
 
! Отговори
морски преди 10 години
Диваци и простотия - това създаде управлението на диктаторската партия ГЕРБ.Срам.Позор.
286
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГеоргиЕх не дай си боже, в някой ден в бъдещето можем да имаме сериозни проблеми с нашата югоизточна съседка. и тогава руснаците ще ни отговорят със същите думи "България няма правото да иска каквото и да е от нас." И ще допълнят "Не се интерсуваме от вашата съдба. Чукайте си камъните от паметника ни по тъпите си глави първосигнални"Нали така? Имаме поговорка "Човек при човек отива!" Същото е с държавите.
285
13
 
17
 
! Отговори
Георги преди 10 години
РУСИЯ НЯМА ПРАВО ДА ИСКА КАКВОТО И ДА Е БИЛО !!! МОГАТ ДА ИСКАТ САМО В ТЯХНАТА СИ ДЪРЖАВА . В БЪЛГАРИЯ НЯМАТ ПРАВО НА МНЕНИЕ !!! КАТО ТОЛКОВА ЗЕЯТ ЗА ТОЗИ ПАМЕТНИК ДА ДОЙДАТ И ДА СИ ГО ВЗЕМАТ ТОЗИ ПАМЕТНИК В РУСИЯ !!! В БЪЛГАРИЯ ПАМЕТНИК НА УКОПАТОРИ НЕ НИ Е НУЖЕН !!!
284
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 352За това, че тук е минала Червената армия се сърдете на Хитлер. Не на Сталин и руснаците. Било е пределно ясно като бял ден, че ако Хитлер нападне руснаците и не спечели, те щяха да го следват по петите. Сърдете се и на Мусолини, че е нападнал Гърция и Албания. Хитлер е нямал намерение да стъпва на Балканите отначало. Съветската армия е минала оттук с одобрението на Чърчил, както и англичаните са влезли в Гърция с одобрението на Сталин.
283
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В крайна сметка статията не е за Априлското въстание, а за СА, която е донесла само терор, национализации и лагери.
282
0
 
0
 
! Отговори
Простотий... преди 10 години
...за една автономия --се искат дълги преговори...!Македония как се сдобива с нея...??!!
281
0
 
4
 
! Отговори
до 342... преди 10 години
ти ,нещо си прекалил с дрогата и халюцинираш....как може да има *** и илитерати като тебе не мога да го проумея,а прочети пак кво си написал,и прочети и историята или някои книжки и сравни
280
2
 
2
 
! Отговори
уикипедия преди 10 години
До ХА,ХАА АМИ ,ДА...На 19 (31) март 1877 в Лондон е подписан т.нар. Лондонски протокол последен дипломатически опит за въздействие върху Османската империя от страна на Великите сили с оглед решаването на проблема по мирен път. Отказът на Високата порта да изпълни решенията на Цариградската посланическа конференция и на Лондонския протокол слага край на мирните опити за решаването на Източния въпрос, и дава повода за Руско-турската Освободителна война 1877-78.
279
2
 
2
 
! Отговори
уикипедия преди 10 години
До ХА,ХАА АМИ ,ДА...Великите сили отхвърлят турските внушения за ненужност на предложените реформи.[1] На последващите пленарни заседания на конференцията Турция представя възражения и контрапредложения които също са отхвърлени от Великите сили, а опитите за преодоляване на различията остават безуспешни.[2] На 18 януари 1877 Великият везир Мидхат паша обявява окончатерния отказ на Турция да приеме решенията на конференцията.[3] Държавите участнички в конференцията отзовават своите посланици от Цариград.
278
1
 
1
 
! Отговори
уикипедия преди 10 години
До УНИКАЛНО *** СИ!На 21 декември изготвеният на конференцията план е връчен на Високата порта. Но междувременно султан Абдул Хамид II назначава за велик везир привърженика младотурската партия и на конституционното управление Мидхат паша. И на официалното откриване на конференцията на 23 декември 1876 г. Сафет паша става и прогласява великия акт на промяна на 600-годишната форма на управление на империята. Негово величество султанът ощастливи империята с конституция. С това се заявява началната турска позиция, че конференцията е излишна, тъй като конституцията дава на империята нужните ре
277
1
 
1
 
! Отговори
уикипедия преди 10 години
На 21 декември изготвеният на конференцията план е връчен на Високата порта. Но междувременно султан Абдул Хамид II назначава за велик везир привърженика младотурската партия и на конституционното управление Мидхат паша. И на официалното откриване на конференцията на 23 декември 1876 г. Сафет паша става и прогласява великия акт на промяна на 600-годишната форма на управление на империята. Негово величество султанът ощастливи империята с конституция. С това се заявява началната турска позиция, че конференцията е излишна, тъй като конституцията дава на империята нужните реформи.
276
0
 
1
 
! Отговори
УНИКАЛНО ТЪП СИ! преди 10 години
До МНОГО СИ *** ,БЕ...С ТИЯ ТВОИ ДЕТСКИ РАЗСЪЖДЕНИЯ ИМАШ ЛИ 15 ГОДИНИ? ИЛИ СИ ВЪЗРАСТЕН,НО ***? ЯВНО НЕ РАЗСЪЖДАВАШ НЕЩО. ИЛИ СИ НЯМАШ ПРЕДСТАВА КАКВО ЗНАЧИ ЕДНА СВЕТОВНА ВОЙНА? РЪСИШ ТЪПОТИИ И ПРОСТОТИИ.
275
4
 
3
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
След априлското въстание , западните страни искат от Турция да даде автономия на България!Турция не е готова , но почти е съгласна на Цариградската конференция- на външните министри през декември 1876г.Русия е в ужас , че ще съмне без нея и взима съгласието на Кайзера за война с Турция инахлува веднага следващата година !Вайната не решава нищо , обаче---ИЗ.РУМЕЛИЯ ПАК Е АВТОНОМИЯ И СЕВ .БЪЛГАРИЯ Е ОКУПАЦИОННА ЗОНА ЦЕЛИ 4-ГОД!ТОВА Е ЦЕЛТА НА РУСИЯ!ЗАТОВА СЪЕДИНЕНИЕТО ГИ ВЛУДЯВА !
274
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До има ли мераклии? Нищо общо няма между Армения в Кавказ и България на Балканския полуостров. Лозенград какво да го освобождавам, там живеят турци.
273
0
 
2
 
! Отговори
УНИКАЛНО ТЪП СИ! преди 10 години
До МНОГО СИ *** ,БЕ..."....И АКО НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АНГЛИЯ И АМЕРИКА ...КВО...??!!"ТОЧНО ОБРАТНОТО! ТИ СИ *** КАТО ***. НЯМА ТАКЪВ ВАРИАНТ ДА НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР СЪС ЗАПАДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ. НАИСТИНА СИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ***. АКО НЕ БЯХМЕ СЕ ИЗТЕГЛИЛИ, АНГЛИЧАНИТЕ БЯХА ВЕЧЕ В ГЪРЦИЯ И ЩЯХА ДА НИ ИЗБИЯТ ТАМ. ЩЯХА И ТОТАЛНО ДА РАЗРУШАТ ГРАДОВЕТЕ НИ. КАЗАХ, НА ЧЪРЧИЛ ХИЧ НЕ МУ Е ПУКАЛО ЗА БЪЛГАРИЯ. ЩЯХА ДА НИ ОТРЕЖАТ ОТ ТЕРИТОРИИТЕ. ЗАЕДНО СЪС СТАЛИН СА РЕШАВАЛИ ГРАНИЦИТЕ. НАИСТИНА СИ
272
2
 
1
 
! Отговори
МНОГО СИ ТЪП ,БЕ... преди 10 години
....И АКО НЕ ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АНГЛИЯ И АМЕРИКА ...КВО...??!!НЯМА ДА НИ ОКУПИРАТ РУСНАЦИ ---А ЩЕ НИ ОКУПИРАТ АНГЛИЧАНИ и АМЕРИКАНЦИ ,НАЛИ...??!!КАК СТАЛИН ЩЕ ИДЗПУСНЕ ТАЯ МУФТА ,БЕ КРЕТЕНИНО....ха,ха,хаааааааааааа...КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПОЛША---СТАЛИН ГИ ПИТА ..."колко танка имате там?"ЯСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ЧЕРВЕН ***...??!!ВСИЧКО Е ДОТГОВОРЕНО ОЩЕ В ЯЛТА!!!СТАЛИН Е ИСКАЛ ПОЛОВИН ЕВРОПА!!!!
271
1
 
5
 
! Отговори
има ли мераклии? преди 10 години
До EU citizen"За да сложим край - България щеше да се освободи и сама и то при много по-добри условия, това първо."Както се "освободиха" арменците в Анадола ли? Къде са те сега? В Илинденското въстание защо не се освободихме? А сега защо не освободите турската част на Тракия? Лозенград, Малко Търновско от турската страна? Че ха освободете ги де? Айде ще ти дам един калашник и една картечница. Тръгваш и ги освобождаваш. Има ли мераклии да освободим земите си останали в Турция?
270
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този паметник само го оцветяват млади таланти!Обаче направете един булгарски паметник на Петко Войвода,Георги Марков или Хан Аспарух...И пари ще дам!
269
1
 
4
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ СИ! преди 10 години
ОСНОВНОТО УСЛОВИЕ НА ЗАПДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СПРАТ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАС Е ДА СЕ ИЗТЕГЛИМ ОТ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ ЗАД ГРАНИЦИТЕ СИ ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ БИХМЕ МОГЛИ ДА ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АМЕРИКА И АНГЛИЯ. ЧЪРЧИЛ НЕ БИ ДОПУСНАЛ ТОВА. а АКО СТРАНАТА НИ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ,А НЕ ОТ РУСНАЦИТЕ, МОЖЕШЕ СЕГА ИЗОБЩО ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ. ТАКАВА ОМРАЗА Е ИМАЛ ЧЪРЧИЛ КЪМ БЪЛГАРИЯ.. ТОЙ Е ВЪОРЪЖАВАЛ ТИТО И ГЪРЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА. ЗА НЕГО СА СЪЮЗНИЦИ,А НИЕ СМЕ ВРАГ
268
1
 
4
 
! Отговори
ЛЪЖЕЦ СИ! преди 10 години
ОСНОВНОТО УСЛОВИЕ НА ЗАПДНИТЕ СЪЮЗНИЦИ КЪМ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СПРАТ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАС Е ДА СЕ ИЗТЕГЛИМ ОТ ГЪРЦИЯ И СЪРБИЯ ЗАД ГРАНИЦИТЕ СИ ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ БИХМЕ МОГЛИ ДА ПОДПИШЕМ МИРЕН ДОГОВОР С АМЕРИКА И АНГЛИЯ. !ЪР!ИЛ НЕ БИ ДОПУСНАЛ ТОВА. а АКО СТРАНАТА НИ БЕШЕ ОКУПИРАНА ОТ АНГЛИЧАНИТЕ,А НЕ ОТ РУСНАЦИТЕ, МОЖЕШЕ СЕГА ИЗОБЩО ДА НЯМА БЪЛГАРИЯ. ТАКАВА ОМРАЗА Е ИМАЛ ЧЪРЧИЛ КЪМ БЪЛГАРИЯ.. ТОЙ Е ВЪОРЪЖАВАЛ ТИТО И ГЪРЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНАТА. ЗА НЕГО СА СЪЮЗНИЦИ,А НИЕ СМЕ ВРАГ