Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване

Издадена му е заповед за арест
Обновена: 24 фев 2014 14:01 | 24 фев 2014 11:20, Елка Василева
276
Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване
Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор Янукович е издирван за масови убийства на цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Новината съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков в акаунта си във Facebook.

Той посочи, че е издадена заповед за арест на бившия държавен глава и че срещу него и други длъжностни лица е започнало дело за извършено углавно престъпление.

Още по темата
Вътрешният министър поясни, че Янукович заедно с шефа на президентската администрация Андрий Клюев с коли са се отправили от Балаклава, в Крим, в неизвестна посока и с тях няма никаква връзка, предаде Интерфакс.

На 21 февруари Янукович и Клюев за излетели с хеликоптер от Киев за Харков, поясни министърът. В Харков те трябвало да участват в конференцията на депутатите от Партията на регионите, състояла се на 22 февруари. Двамата са пренощували в държавна резиденция в Харков и после вертолетът е потеглил по посока на летището в Донецк.

Там Янукович и шефът на неговата президентска администрация се опитали да отпътуват с два частни самолета от типа Фалкон, но граничните служби са осуетили този опит. После Янукович отседнал в държавната резиденция в Донецк, където останал няколко часа.

На 22 февруари късно вечерта с автомобил Янукович пристигнал в Крим. На 23 февруари той е бил там, като отседнал в един от местните частни санаториуми. Целенасочено е отбягвал вече държавните резиденции.

Когато научил за решението на парламента да назначи за временен президент на Украйна Олександър Турчинов, Янукович напуснал спешно санаториума и се отправил към летището Белбек.

Той така и не стигнал до там, а спрял в частна резиденция в района на Балаклава. Там събрал охранителите си и попитал кои от тях ще го съпровождат оттук нататък и кои ще го изоставят. Част от охранителите му изразили желание да останат и Янукович се сбогувал с тях. На тях той предал и официален отказ от държавна охрана. Онези охранители, които решили все пак да го съпроводят, били лишени от държавното си оръжие, пише БТА.

От Балаклава Янукович заминал в неизвестна посока.

Представителят на Янукович в украинския парламент Юрий Мирошниченко заяви вчера, че местонахождението на държавния глава е неизвестно. Мирошниченко каза, че няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В събота пък бе съобщено, че Янукович се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на необходимите документи.

Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана", предаде ИТАР-ТАСС.

В момента наоколо няма привърженици на действащите местни власти, при все че през нощта бяха дошли няколко хиляди. Пътното платно край сградата не е затворено за превозни средства, посочва агенцията.

Опозиционерите в сградата са открили на партера пункт за медицинска помощ и импровизирана столова. На по-горния етаж са се установили лидерите на харковския Майдан, също и някои групи с радикални нагласи.

Очаква се да пристигне губернаторът Михайло Добкин, който е насрочил днес преди обяд среща с журналисти, но още не се знае дали той ще успее да влезе в сградата. Вчера опозиционерите не пуснаха там нито Добкин, нито кмета на Харков Генадий Кернес. Двамата обаче увериха, че нямат намерение да подадат оставка, напомня агенцията, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
8
 
! Отговори
с. преди 10 години
И да добавя,че бурените избуяват когато няма мотика!Следите ли ми мисълта,***!Ако в България имаше политици на място,които поне малко да мислеха за народа си,а не само за интересите си няма как да се получат нещата за банки,търговски вериги и прочее!Те папкат и влачат защото някой им е позволил!Я как озаптиха мобилните оператори!Лесно било,ама някой трябваше да има воля!Няма как да очаквате една частна компания да не се възползва от далаверката щом и позволяват или са плаща по въпроса!
105
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До СОЦИАЛИСТХа ха ха ха . Няма да гласуват за левите, но е добре, че ще са в ЕС. Ще гласуват за левите китки, колкото славяните от Полша или тез\и от България. Ментално увредените от комунизма са не повече от 8%. Когато с Референдум приемем електронното гласуване, рядко ще попадате в парламента.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))000
104
2
 
10
 
! Отговори
Атанас преди 10 години
Ех кога ли ще видим подобна новина "Орешарски/Станишев изчезна, обявиха го за издирване"
103
7
 
9
 
! Отговори
М 16 преди 10 години
Да търсят свинята в свинраника наречен Кремъл! А ония руснаци дето не им харесва в Украйна, да си вземат багажа и да заминават за Русия. И най-важното да не забравят нашите червени ***, дето предават България за да угодят на руският агресор.
102
2
 
5
 
! Отговори
с.до 129 преди 10 години
Ще ги вземат ако има продажни мекеренца да им ги дадат!Ако имат национално отговорни политици знаеш ли га!?В Чехия и Полша,които наритаха *** където слънце не грее защо не им ги взеха!?Наскоро бях в Полша и да ти кажа така като гледам няма да ги стигнем поне още 50 години!А навремето бяха гладни като кучета и влачеха салами и кашкавали от тук към родината си!Защото и това помня!А и явно е много по-добре за украинците да тънат в бедност и сега,а такива като Янукович да са милиардери!Ама я.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За ГРАБарите има два вида комунисти - добр и лоши. Добрите разбира се са техните.
100
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До evgeni1234Какъв Ран Ът,какви 5 кинта!Нека ви светна,***,че през 1989-та се случи един дворцов преврат с одобрението на Масква и другаря Горбачов и цялата действителност след това пак беше конструирана и създадена от другарите!Няма нито една видна фигура на прехода,била тя политик,престъпник или бизнесмен,която да не е креатура на службите!А днешните "бизнесмени" са все с тъмночервени дядовци и татковци!И парите и бъдещето са в тях!И това няма нищо общо с американците!
99
4
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 10 години
Кой ще живее свободен бе ***? :)))))))))) Западняците ще вземат сега на концесия природните богатства на Украйна и ще смучат, ти *** ли си или се преструваш?:) Търговските вериги ще съсипят украинското производство, ще има химия в храната и всички благинки на запада за СВОБОДНИЯ украински народ! Народа, както беше написал някой по-долу е нищо! Той е чувал, фон, стадо! Айде ходи да проверяваш правописа на коментарите тук! :)))
98
1
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Инкубационния период на Тъпотиите разпространявани от космнати попски усти,било то "цветове","дървеност" и различни "действия"-ще преминат като едра шарка.А къдравите косми и идеологиите на противопоставяния-ще заминат в "имало едно време".Честито Бръснрене."Philips"
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ustata mu e kato na kokoshka zadnika.Kachil e na samoleta darjavnite pari , zlato i e izcheznal.Edno vreme abdikiralia balgarski car Ferdinand kakvo e napravil? Vsichki vagoni na chastnia mu vlak sa bili palni s pari i bogatstva zagrabeni ot balgarskia narod. S tova toi si e podsigoril razkoshen jivot i borati starini v ciala Evropa. Cenata e bila edinstveno tova che ne e imal pravo da vidi nito Balgaria nito sina si Boris.Vsichki hitri zapadniaci idvat na Balkanite za da kradat.
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говедарин по добре си пиши с кравата Сивушка , пишенето на простотий е като да се изпикаш на гореща ламарина (марише на *** та се не трае).
95
3
 
5
 
! Отговори
Zidarov преди 10 години
Комунето е като ***, когато да го набиеш все има защо - само че комунето може да разори държавата, а *** соц. служби!
94
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 117Атака е про-турска ако не си разбрал.
93
5
 
13
 
! Отговори
бухахаха преди 10 години
Тъпите комунисти продължават с тоя тролинг, все едно има някакъв смисъл :)))))
92
1
 
2
 
! Отговори
с.до 114 преди 10 години
Пише се умствено,а не умственНо,умнико!А именно защото не искам и тия след мен да имат спомени с мавзолеи и подобни силно се надявам украинският народ да живее свободен и да има бъдеще по-различно от ситуацията в България!А теб ще посъветвам да научиш първо родния си език и после да се отваряи и да се пробваш да обиждаш из форумите!
91
4
 
3
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
до 110 :Захванал се глупакът за "Москвича".Средностатистическия българин тогава живееше поне два пъти по-добре,до момента преди да подейства "Ран Ът" ! А разумния човек не съпоставя минало с идеологии,на които вярва N100
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истинки за загладените мозъченца1.Как така сме в ЕС,пък тука има 'комунисти' които ни управляват.Даже точно тези 'комунисти'' ни вкараха в ЕС?2.Русия е жертва на комунизма,който с болшевиките дойде от Европа,за да превземе Русия.3.Русия се излекува от тая Европейска чума именно с Путин, сега се опитват наново да я превземат под наслов 'капитализъм',съшите тези болшевикит от 1917г.4.БСП=ГЕРБ,първите внушават,че имат нещо общо с Русия с червените знамена,което е жалко.5.Само АТАКА е про-руска
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 109Путин няма нищо в гащите за да го мести.
88
1
 
3
 
! Отговори
с.до 109 преди 10 години
Путятя ако не му дремеше едва ли щеше да харчи толкова пара за да папкат руските мекерета и да ходят да бият челца и челопеци пред паметника на съветската армия,да защитават руските каузи с голи гърди пред амбразурите в интернет и да си правят мили русофилистични сбирки по язовир Копринка и прочее и прочее!А за Украйна да ти кажа доста му дреме защото това,което се случва означава пореден удар по имперските му амбиции!Да изритат протеженцето ти с шутове не е никак приятно!
87
0
 
4
 
! Отговори
до 110 преди 10 години
Кънчо, ти си мислиш, че щом някой не обича чалга е метъл и че щом някой не обича ГЕРБ е от БСП и че щом някой не обича американците е русофил.. Ама на това му се казва ОПРОСТЕНЧЕСКО МИСЛЕНЕ - присъщо е за хора, които не обичат да мислят или са спрели развитието си. Така е по-лесно, далеч по-турдно е да се мисли и да се вземат решения :) Остани си със здраве и със спомените за мавзолея! Някъде там си спрял да се развиваш умственно!