Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев

ЕС е готов да предложи значителна финансова помощ на Украйна
Обновена: 23 фев 2014 12:32 | 23 фев 2014 12:21, Елка Василева
267
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев
Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев. Снимка: Reuters

Местонахождението на държавния глава Виктор Янукович е неизвестно, заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В центъра на Киев днес е спокойно след вчерашния ден, в който настъпи обрат в украинската политическа криза, предаде Асошиейтед прес.

Отряди за самоотбрана на протестиращите, с каски и самоделни щитове, които поеха контрола над столицата, заеха мястото на полицията, която охраняваше президентството и парламента. Целта е да се попречи на радикални сили да рушат или провокират насилие.

Вчера протестиращи поеха контрола над президентството, а парламентът гласува държавният глава Виктор Янукович да бъде отстранен. Но той заяви, че остава на власт, въпреки че вчера напусна столицата. В интервю за харковска телевизия Янукович определи случващото се като държавен преврат.

Още по темата

Жители на град Донецк, смятан за негов бастион, казаха, че са засилени мерките за сигурност по основния път, който води до частния му имот в града, навеждайки на мисълта, че той може да е там, предаде Ройтерс.

Интерфакс съобщи, че граничари не са му позволили да напусне страната, след като снощи е опитал да отлети с извънреден чартърен полет от Донецк.

Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев, където снимаха частната му зоологическа градина.

Еврокомисарят по валутните и икономически въпроси Оли Рен каза днес, че ЕС е готов да предложи "значителна финансова помощ", веднага щом Украйна има ново правителство.

От европейска гледна точка "е важно да се даде ясна европейска перспектива на украинския народ, който показа ангажираност към европейските ценности", посочи Рен.

Вчера на свобода бе пусната бившият премиер Юлия Тимошенко, която веднага отиде на площад „Независимост“, за да приветства множеството. Тя призова хората да не напускат Майдана, да не отслабват натиска, докато не бъдат изпълнени всички искания на протестиращите.

Реакциите бяха смесени. Тимошенко е противоречива фигура в Украйна, където много хора са разочаровани от корумпираната и елитарна политическа класа, отбелязва Ройтерс. Малка част от множеството й ръкопляскаше и скандираше името й, но се чуваха и освирквания. Други слушаха безмълвно.

Освобождаването на Тимошенко променя Украйна, тъй като опозицията получава един общ лидер, който може да стане президент, макар Виталий Кличко и други също да са претенденти за поста, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
4
 
! Отговори
Дедо Шмърк преди 10 години
До глупаците дето пишат с ГОЛЕМИ БУКВИ! Ако си мислите че сте много оригинални лъжете се, за повечето хора това изглежда като крясъци в нета "моля прочетете ме" аз лично даже не чета такива коментари както и написани на латиница.
158
3
 
9
 
! Отговори
ДРЪНДЮ преди 10 години
До Анонимен: ОКАЗВА СЕ ОБАЧЕ ,ЧЕ ОСВЕН ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "ДЕМОКРАТИЧЕН " СЪД В ХАГА ,ПРЕДСТОИ ДА БЪДЕ ОПРЕДЕЛЕН НОВ ПОДОБЕН В ЕВРАЗИЯ ,КОЙТО ДА СЪДИ БИВШИ ПРЕЗИДЕНТИ НА САЩ ,ЗАПАДА И ОЩЕ НЯКОИ ,КОИТО ЗАТРИХА ЦЕЛИ НАРОДИ В ИМЕТО НА *** ИМ ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ! РЪКОПЛЯСКАМЕ ЗА ТАЗИ НОВА ИНИЦИАТИВА !
157
5
 
5
 
! Отговори
ПЕНЧО преди 10 години
До нищо ново: ПРАВ СИ КОЛЕГА , АЗ ПРИВЕТСТВАМ ЕДНО ТАКОВА РЕШЕНИЕ ЗА ЗАПАДНАТА ЧАСТ НА УКРАЙНА ,ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ ! ДА СИ ВЗЕМАТ ФАШИСТИТЕ ТАМ И ДА СИ ГИ ВКАРАТ В ЕВРОСЪЮЗА ,ТА ДА ИМ УВРАТ ГЛАВИТЕ - ТОЧНО ,КАКТО " УВРЯХА "ГЛАВИТЕ НА НА БЪЛГАРИТЕ , САМО ЧЕ ДОЛНИТЕ !
156
3
 
4
 
! Отговори
ЧОЧО преди 10 години
До Shark: РАЗБИРАМ ,ЧЕ НА ВАС ВИ ТРЯБВАТ "ЧЕСТНИ ХОРА" ,КАТО БЕЗХАБЕРНИКА , ЦВЕТАНОВИ БАЛЕРИНАТА ФИДОСОВА ! ДА , АМА НЯМА КАК ПОВЕЧЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ - ТЕ СА ИЗРИТАНИ ОТ НАРОДА ТАМ , НА СМЕТИЩЕТО , ПРИ БАТКО ИМ ИВАНЧО КОСТОВ ! ТАКА ЧЕ ,НЕ ГИ ТЪРСЕТЕ МЕЖДУ НАС -ОТИВАЙТЕ И РОВЕТЕ ТАМ !
155
3
 
7
 
! Отговори
ДРЯНОВЕЦ/ТОЯГА/ преди 10 години
До Анонимен: ЕДИН ЖУРНАЛИСТ/МАЙКОПРОДАВНИК / ОТ БЪЛГАРИЯ ,ЗАЯВИ ПО ЕДНО ВРЕМЕ ,ЧЕ РУСИЯ БИЛА ИЗРИТАНА ОТ ИГРИТЕ В СОЧИ ! ИМАШЕ ПРЕДВИД НЯКАКВА ДИСЦИПЛИНА /МОЖЕ БИ ХОКЕЯ /! СЕГА СЕ ОКАЗВА ,ЧЕ РУСИЯ ИМА НАЙ МНОГО ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ! СЕГА , АЗ ПРЕДЛАГАМ ,ПАПИОНКАДЖИЯТА В БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ,/ДЕТО Е С НАЙ ДЪЛЪГ СТАЖ ТАМ И ОТ ПРЕЗИДЕНТИ ,ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ И ВСИЧКО /,ДА ИЗВИКА ТОЗИ *** И ДВАМАТА ЗАЕДНО ДА ИЗБЯГАТ ,КЪДЕТО ИМ ВИДЯТ ОЧИТЕ ! НЕ ЩЕМ ***-АНАРХИСТИ!
154
0
 
2
 
! Отговори
$$$$$ преди 10 години
това е като кой предложи пеевски.
153
4
 
5
 
! Отговори
МИРО преди 10 години
До Анонимен: ЯВНО, ЗНАЕШ КАК СЕ *** *** , ОСОБЕНО ЗАПАДНИ ДРИСЛИВИ ТАКИВА ! ТА ,ДА ТИ КАЖА - ЗАКОННО ИЗБРАНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА УКРАЙНА НАПУСНА ТОВА *** ,ГНУСНО И ПРОДАЙНИЧЕСКО МЯСТО В ЦЕНТЪРА НА КИЕВ И Е В СВОИ ВОДИ ! ТАМ ,КЪДЕТО НЯМА ПРЕСТЪПНИЦИ И МАЙКОПРОДАВНИЦИ ОТ РОДА НА СТРАХЛИВИЯ БОКСЬОР ,КОЙТО ДАЖЕ НЕ Е ЖИВЯЛ В УКРАЙНА , А Е ВЪЗПИТАН ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ НА ЗАПАД ,СЪЩО ,КАКТО В БОКСА !САМО ЧЕ ,ПОЛИТИКАТА НЕ Е ЗА ТЪПИЗМИ ,КАТО НЕГО -СЪЩО КАКТО СЕ СЛУЧИ И СЪС СТОИЧКОВ !
152
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен223Може там да му е мястото,но много трудно ще стане това. Зад Янукович стоят 10 милиона руснаци в Украйна и цяла Русия................ така че не бързай
151
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как къде е. От вчера е поел длъжността главен кенефмайстор в Кремъл. Гоце и Серго ПЕСа умират от яд че им се е зплъзнала най-хубавата слугинска длъжност в антуража на ***.
150
2
 
2
 
! Отговори
mr.twitter преди 10 години
До АнонименЗначи вече ще има украински вариант на македонския лаф- "Всяко люде що е у свето е маке"!Ето и украинския вариант - "Будь-який народ, заради чого у свт укранська!
149
4
 
6
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До пен4о 224 Еми оказва се,че не е точно така,щото югоизточна Украйна не ще в ЕС. Най-много да трябва да се боричкаме за последното място с майдановците. Е поне ние не сме имало 80 убити,само и само да се намърдаме в ЕС. Демек те са на дъното ,а ние сме предпоследни. Най-сетне ,най-сетне
148
6
 
12
 
! Отговори
пен4о преди 10 години
Винаги съм мислил, че ние българите сме на последно място по интелигентност; а се оказахме на ПРЕДпоследно - след украинците . . .
147
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро тоя плъх-убиец ще бъде изваден от дупката си и ще усети гравитацията с конопена вратовръзка подарък от "благодарния" украински народ. Мястото му е при Саддам и Кадафи.
146
0
 
6
 
! Отговори
Спорна седмица! преди 10 години
Запивайте, че ви чака работната седмица! Не се грижете за ругите, ами пазете сили за работа, че сметките на мързеливите деца някой трябва да плаща! Влезнете поне 10 мин преди началото на работният ден, за да не губите време със свалянето на палтата и пиенето на кафетата! Спорна седмица!
145
4
 
5
 
! Отговори
hahaha преди 10 години
komunqgite pak qdaha kuraidva red na runacite da se osaznaqt i da svalqt tazi otrepka ***
144
6
 
11
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ЗАПОЧМА СЕ.ОЛИ РЕН ИМ ОБЕЩА НЯКАКВИ ЕВРОПЕИСКИ ЦЕННОСТИ. КАКВИ СА ТИЯ ЦЕННОСТИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ РАЗБРАХМЕ. М.В.Ф. СЪЩО ИМА ГОЛЯМИ МЕРАЦИ ДА ЗАРОБИ УКРАИНА КАКТО И ПРОКЛЕТИТЕ АМЕРИКАНЦИ.ДАНО ВИ СТИГНЕ АКЪЛ УКРАИНЦИ И ДА ПОКАЖЕТЕ СРЕДЕН ПРЪС НА Е.С. С.А.Щ. И М.В.Ф. ЩЕ ВИ ЗАРОБЯТ ТАКА ЧЕ НЯМА ДА СЕ СЪВЗЕМЕТЕ НИКОГА КАКТО СТАНА С НАС.
143
7
 
10
 
! Отговори
победата на САЩ преди 10 години
Победата на САЩ над комунизма в Източна Европа, довежда до драстично понижаване жизнения стандарт в целия свят. Всяка следваща успешно проведена от САЩ Цветна революция, води до още по-голямо срутване на жизнения стандарт в потърпевшата държава, но и в останалите страни, тъй като икономиките на държавите са свързани помежду си на принципа на предавателното отношение. Така че очаквайте и в България да стане още по-тежко с победата на САЩ в Украйна.
142
4
 
11
 
! Отговори
нищо ново преди 10 години
югославия 2 . разделяй и владей .
141
5
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Приятели,В Украйна, както и в България... се бият ДВЕ ГРУПИЧКИ от ПРОДАЖНИЦИ...!!!Едните ПРОДАВАТ народа си на Русия, другите на Америка... и не е важно на кого... - ВАЖНО Е, ЧЕ ПРОДАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ...!!!- Също като Гоце, Станишев и Б.Б. (Баш Буда-лата)...!!!.
140
9
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
На украинците мога само шапка да им сваля. Бориха се хората и си извоюваха свободата. Само след 2-3 години това ще е поредната държава на която ще дишаме прахта, но затова пък на червените скотове устите ще са все така като на хипопотами. Жалко че при тукашната селяндурска тъпотия сме обречени на турско/червен гнет до пълното ни затриваме - като овце без история.