Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко

Апелът му е във връзка с "руската агресия" в Украйна
Обновена: 1 мар 2014 18:43 | 1 мар 2014 18:43,
319
Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко
Снимка: БТА

Лидерът на украинската партия "УДАР" и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко призова украинският парламент да обяви обща мобилизация предвид, по думите му, "руската агресия" в Украйна, предаде Франс прес.

"Парламентът трябва да поиска от главнокомандващия въоръжените сили да обяви обща мобилизация след започването на руска агресия срещу Украйна", заяви Кличко в комюнике. Той настоява също за свикване на спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Руският Съвет на федерацията (горната камара на парламента) одобри единодушно използването на руската армия в Украйна по искане на президента Владимир Путин.

Още по темата
"Във връзка с извънредната ситуация в Украйна и заплахата за живота на граждани на Руската федерация, наши съотечественици, на личния състав на военния контингент на руските въоръжени сили, дислоцирани в Украйна" Путин поиска одобрението на парламента "за използване на Въоръжените сили на Руската федерация на територията на Украйна до нормализация на обществено политическата обстановка в тази страна", отбелязва АФП, позовавайки се на комюнике на пресслужбата на Кремъл.

Използваната формулировка подсказва, че Русия може да използва както силите на руския Черноморски флот, които се намират в Крим по силата на двустранно споразумение между Москва и Киев, така и да изпрати други войски от Русия, подчертава АФП.

Русия разполага с немалък контингент на Кримския полуостров (Южна Украйна). Руският черноморски флот наброява около 20 000 военнослужещи, базирани в Севастопол по силата на двустранен договор, припомня френската агенция.

Русия увеличи военното си присъствие на 6000 души в Крим, заяви днес украинският министър на отбраната Игор Тенюх и допълни, че там са разположени също близо 30 бронирани машини.

Асошиейтед прес отбелязва, че в обръщението на Путин се говори за територията на Украйна, а не конкретно за Крим, което подсказва, че е възможно Москва да използва военна сила в други рускоезични провинции в Източна и Южна Украйна, където много хора са против новите власти в Киев. Проруски протести се състоят днес в източните градове Харков, Донецк и Одеса, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
26
 
! Отговори
lupi преди 10 години
Много удари по главата е получил тоя. Жалко за измислената държавица Украйна, ако разчита на Кличко.
130
4
 
33
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Мда, горкият Клечко... армията му започна да дезертира в полза на Русия, той иска да я мобилизира... смях, смях, смях. И като я мобилизира - к`во? Нали си нарязаха самолетите по искане на НАТО? Нали си претопиха танковете по искане на НАТО? С какво ще се бият - с пръчки и прашки? Или ще бъдат находчиви - ще си издялкат копия и лъкове. Успех!
129
4
 
29
 
! Отговори
Фелибето преди 10 години
Коя армия бе,половината в нея са руснаци,а нали целия украински народ беше с вас,гледам в половин Украйна се веят руски знамена. Това да не ти е като да размахваш тупанициЛеле ,тоя иска президент да става.
128
17
 
25
 
! Отговори
мислете преди 10 години
Хора, мислете! Тези, които защитават убийците Янукович и Путин, са онези глсуващи за БСП... и предствавители на тези "хора" ни управляват в момента.
127
2
 
19
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Виждате как ГЕРБ харчи партийните субсидии. Над 9 милиона сме дали вече да подпомагаме земетресения, наводнения, църкви, джамии", изреди Борисов.
126
2
 
25
 
! Отговори
Колев преди 10 години
До Анонимен 139Кобрата ще ги бие и двамата..заедно
125
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 132суверенни са само супер силите такива като нас , Украйна и т.н. не са суверенни , суверенни са само на хартия защото каквото им кажат супер силите те това правият това не е суверенитет
124
2
 
20
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Айде пак ново двайсе !!! Тоя Ярош се обърнал в призив към един от най-търсените терористи за помощ срещу Русия. Има го публикуван документа, ама тука не дават да се линк. Док Умаров се казва терориста ... Айде америкофилите, как ще действаме сега ?
123
2
 
24
 
! Отговори
1111 преди 10 години
Кличко е тежък ***. Нали Янукович още през януари изтегли армията на изток. Иначе как щеше да им мине номера с майдана?
122
1
 
24
 
! Отговори
Бежанци сапуни преди 10 години
Значи има и държави, които се грижат за етноса си дори и зад граница а у нас българите се съобразяваме с крадливи *** и "бежанци". Голямо браво на такива държави и ОСТАВКА!
121
2
 
30
 
! Отговори
до 140 преди 10 години
Другарю ,не знаете нищо след една екскурзия до Сибир ще разберете от къде изгрява слънцето.Руснаците ги боли ..я за това какво мисли запада, толкова колкото и Китайците ги болеше за Тибетските бунтовници.Даже не си спомняте за Тибетските размирици ,така си и знаех ,след 5-6 години и Украйна ще е спомен.
120
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
pone nekoi deto ne sa go kiutili po tikvata da izroviat uHkraincite, da razkarat toia bazlio s razbutan mozak.abe tam nema li hora ot universitetite, akademiata ot dori u4ilistata- be nesto gramotno i da ne e kiuskano po kratunata
119
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО МЛАДИТЕ ГРАЖДАНИАко ще протестирате срещу фашисти-идете пред американското посолство.
118
14
 
17
 
! Отговори
АРЕ МАИНАТА ВИ преди 10 години
До пидворните *** на Шаранкова .Обяснявам защо никога няма да подкрепим краливите мошенници руснаците. ПО ЧИСТО ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ . ПО ЧИСТО ЧОВЕШКИ ТАКИВА/ със лъжци и крадци не може да се потдържат никакви отношения/ ЗАЩО . Горбачов е жив .И при последното си посещение тук каза. Аз само разпуснах СССР НИЕ ЛИ СМЕ ВИ ПРЕДАЛИ ИЛИ ВИЕ НАС .А ГНУСНА ЧЕРВЕНА ЗГАН .БИЛИ НИ НАКАЗВАЛИ ЗАРАДИ ПРЕДАТЕЛСТВО НЯКАКВО ЗАРАДИ ТОВА БЪЛГАРСКИТЕ СТОКИ СА СЪС ПО ГОЛЕМИ МИТА ОТ НА АМЕРИКАНЦИТЕ
117
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мачкай тавариш Путин! България и Русия,православни братя!
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евреймейдана ще е разказ с неочакван край - особено за тия дето са поръчали музиката без балалйка!
115
13
 
21
 
! Отговори
ДИМ преди 10 години
ВСЕ ЕДНО ЧЕ СЪМ ВЪВ ФОРУМ НА КПСС
114
1
 
29
 
! Отговори
Колев преди 10 години
До АнонименКличко го е страх да излезе като мъж срещу Кобрата.
113
1
 
30
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Мобилизирайте украинската армия, зове Кличко"Щял да мобилизира. Кой те е ИЗБИРАЛ, че И да мобилизираш И някой да те слуша. Над ФЛАГМАНА на украинските ВМФ вече се вее Андреевски флаг;-))
112
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 127Ми на теб като не ти харесва ЕС, може да си вдигнеш чукалата и да отидеш да живееш в кремълския проект Македония :)))