Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си

ОССЕ провежда извънредно заседание заради събитията
Обновена: 3 мар 2014 10:16 | 2 мар 2014 20:38, Анисия Иванова
237
Украйна ще поиска помощ, ако Русия разшири действията си
Снимка: БТА

Извънредно заседание на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна беше свикано тази вечер, съобщи РИА Новости. Председателстващият постоянния съвет на организацията, посланикът на Швейцария Томас Гремингер свика извънредно заседание на постоянните представители в ОССЕ в Хофбург в 17,00 ч. местно време.

Преди това председателстващият организацията министър на външните работи на Швейцария Дидие Буркхалтер нееднократно изразяваше загриженост от нарастващото напрежение в Украйна, и най-вече Крим, и съобщи, че в началото на следващата седмица за Крим трябва да заминат личният му представител, посланикът на Швейцария в Германия Тим Гулдиман и върховният комисар на ОССЕ за националните малцинства Астрид Торс.

Още по темата

За утре сутрин във Виена е насрочена среща на постоянните представители при ОССЕ с Гулдиман, в която ще участва и заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.

Украйна се готви да се защити от Русия, но ще поиска помощ от други страни, ако Русия разшири военните си действия, заяви днес постоянният представител на Украйна в ООН Юрий Сергеев,  цитиран от Ройтерс.

"Ние трябва да покажем, че имаме собствен капацитет да се браним, както бе решено днес в парламента, и се подготвяме да се защитим", каза посланикът в предаването "Състоянието на Съюза" по Си Ен Ен.

По думите му ако руските войски продължат да увеличават числеността си, страна му ще поиска военна подкрепа и друг вид помощ. Сергеев призова руския президент Владимир Путин да се оттегли с оглед на започващия утре Велики пост.

"Ако прояви християнството си, вместо да се готви да ни  убива, трябва да се моли за нас", отбеляза посланикът. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ВДВ преди 10 години
до оз редника:В казармата си бил или парашутист или към ВКР. Познах ли? ;-)
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И от кого?Кой ще си харчи парите за вас бе скъсаняци?На вас вече и Господ неможе да ви помогне,предатели на православието!Русите ще ви натикат чак в Атлантика.Дано по пътя братята минат и през България и нас да отърват от кръвопийците либерасти!
69
1
 
21
 
! Отговори
о.з. редника преди 10 години
Братя, служил съм в редиците на Българската армия, докато все още не я бяха закрили. Разглобявам Калашника за 7 секунди, тичал съм 3 километра с противогаз, 20 километра марш на скок, копал съм окоп за танк, правил съм 30 километров преход с пълно бойно снаряжение(30 кг)...Къде да се запиша доброволец в братската Руска Армия? В Посолството записват ли? Искам да воювам срещу нацистите бандеровци в защита на братята си българи в Бесарабия!
68
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Банду путина под суд
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Готина мадама - ти си дърта лелка в климактериум, не си никаква мадама
66
2
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Ииииии, кой ще дойде да се бие срещо руснаците, че не се сещам? Продадохте си душата на дявола за пари сега рИвете някои да ви защитава. А га Иядохте кифтетата (евтината газ) не РИвахте. ХОХЛИ прости.
65
0
 
7
 
! Отговори
антихриста чака преди 10 години
Отворете си очите ,това което става на този запис е повторение на Сирийския сценарий,още на са включили радикални ислямити,което е следващата фаза.един украински лидер вече призова Умаров да "действа срещу Русия"публично.ТОВА ОЧАКВА РУСИЯ И ВСЯКА СТРАНА КОЯТО ПРЕЧИ НА ИЗЛИЗАНЕТО НА АНТИХРИСТА.youtube/watch?v=j0kTv_8lwiQ
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako ewentoalno bqha izlezli na Maidana 500 000 Ukrainci na protest , vseki shte she da povqrva che naroda neiska pravitelstvoto na Onukovich ! No nqkakvisi 20 000 plateni ot miliarderi , fashisti i rasisti sa prevzeli parlamenta i se razporejdat kato gospodari , nqma kak da im se vqrva !
63
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой е достатъчно глупав, за да си мисли за борба срещу Русия, просто трябва да си спомни какво се е случи с двамата Наполеон и Хитлер. Руснаците няма да бъдат победени. Това не е Ирак . Това не е полковник Кадафи в Либия. Това са руснаци.Те са въоръжени до зъби, те са технически грамотни , и те няма да се оттеглят и на сантиметър.
62
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди години посетих Украйна Ползваха краве масло в изобилие и за готвене вместо олио в магазините се продаваше на едри калъпи като сирене Е сега ще им се наложи да го заменят с маргарин така ще им вдигнат новите и пенсионната възраст и по малко ще живеят! А сега като им вкарат валутен борд и влязат търговските вериги ще им осигурят и ГМО храна а житото ще се изнася а кравето масло ще се пакетира с немски и полски опаковки и само малкото богати ще могат да си го позволят за другите маргарин
61
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските войски просто ще проведат съвместни учения с украинската армия по тяхна покана. Какво толкова се нервите?!
60
1
 
19
 
! Отговори
niakoisi преди 10 години
Путин, спри им кранчето за газта на украйнците, и ги остави да си чупят главата с ЕС.Ще дойде ден да искат да се върнат на "насраните круши",но не ги приемай,защото "както са очи гледали така са сълзи капали".
59
1
 
16
 
! Отговори
циобаза преди 10 години
Тези убийци и терористи ли ще говорят за християнство,когато продават нацията си за най Богу-хулната доктрина на съюз чиято цел е да се работи за каузата построяване на храм за антихриста.RT 'From bricks to bullets:Police footage shows Kiev rioters going ballistic' youtube/watch?v=j0kTv_8lwiQ.
58
0
 
1
 
! Отговори
до 65 от ИСтанбулови преди 10 години
Америка е за Лобитата,Афро Американците ,Латиносите...,
57
1
 
20
 
! Отговори
както казаха по преди 10 години
Руската тв, най хубавото на Украинската армия е че тя въобще я няма. Тя е съсипана от десителетия разполага с една ръждясала подвидница и то негодна с остаряла техника и с армия която не е превъоражавана от няколко деситилетия.. За Русия не е никакъв проблем просто взеха Крим без един изстрел и изчакват да останалите военни части просто или да преминат на Руска страна или просто да си предадат оръжията.. След това дупе да е яко на предателите..
56
1
 
24
 
! Отговори
>< преди 10 години
Шепа бандити самоназначили се за управляващи на Украйна поискали помощ от ЕС,НАТО,САЩ,ООН и т.н..........хахахахаххаааа , голям цирк !!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OT XIUSTYN SYM TYP4O STIGA RIVA
54
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахах много набожни станаха нещо украинците......жал ми е само за младите момчета зад оградата, дето нямат нищо общо с оная *** от майдана и сега те срещу братята си ще са пратени да воюват....Няма по-сладко за гадовете от това да изправят брат срещу брата. Народът сега е този който е на ход. Майданът се измайдани...
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Истанбуловисте!samo amerika za nikide ne e
52
2
 
20
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Ние ще спечелим битката със АБОСЛЮТНОТО ЗЛО (САЩ , ЕС , ИзСраел) !