Русия трупала бронетехника в близост до Крим

Руски зам.-министър: Никой у нас не иска война с Украйна
107
Русия трупала бронетехника в близост до Крим
Снимка: архив, Ройтерс

Русия е започнала да разполага бронетранспортьори на руския бряг на тесния Керченски проток между Русия и украинския  полуостров Крим, предаде Ройтерс, като се позова на украинската гранична охрана.

Говорител на службата заяви също, че е имало движение в и около кримското пристанище Севастопол, където е базата на руския Черноморски флот, и че руските сили са блокирали мобилните телефонни връзки в части от Крим.

Още по темата
По думите му струпването на бронетехника било близо до фериботно пристанище на руския бряг на Керченския проток, с ширина 4,5 км в най-тясната част, който разделя източния бряг на Кримския полуостров и западния бряг на Таманския полуостров и свързва Черно с Азовско море.

Не можем да предвидим дали ще качат бронетранспортьорите на ферибота, заявил украинският граничар пред Ройтерс. Той не уточни колко бронирани машини са разположени на отсрещния бряг срещу град Керч.

Руски военнослужещи са взели под контрол фериботния терминал в украинския град Керч в най-източната точка на полуостров Крим, откъдето обикновено заминават плавателните съдове за руския бряг, на около 20 км път с кораб, предаде Асошиейтед прес.

Рано тази сутрин мъже във военни униформи контролираха терминала. Те отказаха да се представят, но говореха руски и автомобилите, с които бяха дошли, имаха руски регистрационни номера, отбелязва агенцията.

Русия не желае война с Украйна. Съгласието на руския парламент за военна интервенция в Украйна цели най-вече да демонстрира колко са сериозни намеренията на Кремъл, заяви руски зам.-външен министър, цитиран от Франс прес.

"Убеден съм, че никой в Русия не иска война с Украйна", каза късно снощи Григорий Карасин в предаване на телевизия "Росия 1". "Ние сме против използването на подобна терминология, за да се обсъждат отношенията с близката до нас Украйна", изтъкна той.

Руският дипломат разкритикува западните държави, заплашили да изключат Русия от Г-8. Ще подкрепяме всички сили, стремящи се към укрепване на двустранните връзки между нас, още повече че от тези връзки зависи стабилността в Европа, подчерта Карасин. Война между Русия и Украйна никога няма да има - "ние сме братски народи". Това заяви председателката на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко в предаване на телевизия "Росия 1".

Висшите дипломати на Русия и на Китай констатираха днес в разговор по телефона, че оценките им за ситуацията в Украйна съвпадат, съобщи руското външно министерство, цитирано от Франс прес.

Според комюнике на ведомството Сергей Лавров и Ван И са подчертали "широкото съвпадение в гледищата на Русия и на Китай за ситуацията в тази страна и около нея" и са постигнали договореност "да продължат тесните си контакти по темата".

След като през уикенда руският парламент даде зелена светлина за евентуална военна интервенция в Украйна, западните страни дружно застанаха срещу Москва, посочва агенцията.

Русия и Китай вече действат като съюзници срещу Запада в ред дипломатически ситуации, например в случая със Сирия. Двете страни блокираха например неведнъж проекторезолюции на Съвета за сигурност на ООН, осъждащи президента Башар Асад, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: КитайУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
15
 
1
 
! Отговори
В Русия преди 10 години
Преди два дни скоротечно е приет закон,при желание за помощ от някоя страна или регион Русия да си намеси и приобщи към себе си?????????.Прилича на Хитлер.май.И Австрия и Полша се ,,молиха да ги приобщат''.Подели с учителя си Сталин Полша.Колко познато.Гимнастичката му е изпила пипето.
50
5
 
16
 
! Отговори
Знаят преди 10 години
В Русия знаят какво правят. Днес в Крим, утре в в Пловдив. И ще видим как президента заедно с с целия реформаторски блок,Нова тв, БТВ, Иво Инджев прегърнат с Найо Тицин, ще ги посреща с хляб и сол, а всички сегашни русофоби ще организират викторини за набиране на средства за подаръци за солдатите. Само русофилите, знаейки същността си и имащи достойнство ще следят кротко събитията.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 57 от славянинDa tolkova sa zashtoto Stalin deportira stotici hilqdi krimski tatari v Sibir ot koito hilqdi izmrqha ot stud glad i bolesti a predi tova Krim e bila v sastava na Osmanskata imperiya,Krim ne e bila nikoga ruski
48
5
 
23
 
! Отговори
Честит 3 март преди 10 години
СЛАВА РОССИИИ !!!
47
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na rusnak da nqmash vqra prez 1944 god kolko bg jeni sa iznasilvani pri okupaciata na 4ervenata armiya tova e
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 54 от славянинАз за Русия не се притеснявам,ние ще ходим пеш,ако блокират доставките от Русия на нефт се очаква цена 170-200 долара за барел,а газта около 700 долара
45
2
 
26
 
! Отговори
1878 преди 10 години
Русия докарвала военна техника, а вие какво искате панаирджийски колички ли фашисти мръсни?Там явно има отговорни политици, които не желаят да обричат народа си на бедност, мизерия,профанщина, неграмотност и всичко, каквото се сетите като живота в който сега ние вегетираме!
44
0
 
24
 
! Отговори
AXMAK - 007 преди 10 години
РУСНАЦИТЕ ЩЕ СИ ИМАТ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ. Тези казват, че Крим е ЗЕМЯ МАКЕДОНСКА, и че за нея ще се тепат.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, никой у нас не иска война с Украйна, но ние ще трупаме военна техника. хали-гали-портокали.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен56То ако ставаше с катапултите от майдана,до сега щяха да се защитят хохохохох
41
11
 
3
 
! Отговори
При ембарго преди 10 години
Русия ще загуби 300-500 милиарда долара,руските олигарси дали са съгласни?Ако не са на Путин ще му остане да въведе военен режим в Русия и да я фалира.Или война.
40
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 50 от славянинNqma takovo neshto tatarite i ukraincite sa protiv samo preselnicite rusnaci gi iskat,zashtoto tam v Krim nqma korenqci rusnaci
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
1 milion zapasnqci sa mobilizirani za da zashtitqt suvereniteta na Ukrayna
38
4
 
2
 
! Отговори
Руската борса преди 10 години
От 6 до 11 пункта надолу.Браво на полковника от КГБ.Велик или фалит.
37
2
 
4
 
! Отговори
Така преди 10 години
може и луди ,като теб,да извикат пиянгурите в България.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СпонгиА петрола 111.40 ;) 5 долара за 5 часа добро поскъпване
35
1
 
0
 
! Отговори
до славянина преди 10 години
Лукашенко ги забрани.Чети и как се приема от киргизи,казахи,узбеки.....от Евразийския съюз струпването на войски .За да знаеш.И се извисиш.От Българин.
34
2
 
22
 
! Отговори
р преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЛуциферНе е като да организира някоя ПРОЛЕТ,с бомбардировки. Докато Русия гледаше и в Украйна имаше произвол,а сега бойните отряди от МАЙДАНА,който главите си щяха да положат са в дълбока нелегалност, изчезнаха като пръдня и в украйна е спокойно та скучно. Само Тимушенки и ко *** като ритнати ***.
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това което правят руснаците не е нищо повече от това което правят американците за да контролират териториите които желаят. Въпросът е, че им липсва предварителната подготовка на масите и общественото мнение за да може това да се приеме като една нормална стъпка на защита на местното население от спасителите на света. Има какво още да учат. Например, на мен ми прави впечатление, как за около седмица по телевизията пуснаха два филма, как Северна Корея, а не араби заплашват САЩ! Та скоро ще спасява