Русия трупала бронетехника в близост до Крим

Руски зам.-министър: Никой у нас не иска война с Украйна
107
Русия трупала бронетехника в близост до Крим
Снимка: архив, Ройтерс

Русия е започнала да разполага бронетранспортьори на руския бряг на тесния Керченски проток между Русия и украинския  полуостров Крим, предаде Ройтерс, като се позова на украинската гранична охрана.

Говорител на службата заяви също, че е имало движение в и около кримското пристанище Севастопол, където е базата на руския Черноморски флот, и че руските сили са блокирали мобилните телефонни връзки в части от Крим.

Още по темата
По думите му струпването на бронетехника било близо до фериботно пристанище на руския бряг на Керченския проток, с ширина 4,5 км в най-тясната част, който разделя източния бряг на Кримския полуостров и западния бряг на Таманския полуостров и свързва Черно с Азовско море.

Не можем да предвидим дали ще качат бронетранспортьорите на ферибота, заявил украинският граничар пред Ройтерс. Той не уточни колко бронирани машини са разположени на отсрещния бряг срещу град Керч.

Руски военнослужещи са взели под контрол фериботния терминал в украинския град Керч в най-източната точка на полуостров Крим, откъдето обикновено заминават плавателните съдове за руския бряг, на около 20 км път с кораб, предаде Асошиейтед прес.

Рано тази сутрин мъже във военни униформи контролираха терминала. Те отказаха да се представят, но говореха руски и автомобилите, с които бяха дошли, имаха руски регистрационни номера, отбелязва агенцията.

Русия не желае война с Украйна. Съгласието на руския парламент за военна интервенция в Украйна цели най-вече да демонстрира колко са сериозни намеренията на Кремъл, заяви руски зам.-външен министър, цитиран от Франс прес.

"Убеден съм, че никой в Русия не иска война с Украйна", каза късно снощи Григорий Карасин в предаване на телевизия "Росия 1". "Ние сме против използването на подобна терминология, за да се обсъждат отношенията с близката до нас Украйна", изтъкна той.

Руският дипломат разкритикува западните държави, заплашили да изключат Русия от Г-8. Ще подкрепяме всички сили, стремящи се към укрепване на двустранните връзки между нас, още повече че от тези връзки зависи стабилността в Европа, подчерта Карасин. Война между Русия и Украйна никога няма да има - "ние сме братски народи". Това заяви председателката на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко в предаване на телевизия "Росия 1".

Висшите дипломати на Русия и на Китай констатираха днес в разговор по телефона, че оценките им за ситуацията в Украйна съвпадат, съобщи руското външно министерство, цитирано от Франс прес.

Според комюнике на ведомството Сергей Лавров и Ван И са подчертали "широкото съвпадение в гледищата на Русия и на Китай за ситуацията в тази страна и около нея" и са постигнали договореност "да продължат тесните си контакти по темата".

След като през уикенда руският парламент даде зелена светлина за евентуална военна интервенция в Украйна, западните страни дружно застанаха срещу Москва, посочва агенцията.

Русия и Китай вече действат като съюзници срещу Запада в ред дипломатически ситуации, например в случая със Сирия. Двете страни блокираха например неведнъж проекторезолюции на Съвета за сигурност на ООН, осъждащи президента Башар Асад, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: КитайУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
4
 
! Отговори
Не желаели война преди 10 години
А защо блокират Крим.,,По плодовете им ще ги познаете'' Иисус Христос.....,,Путин не живее в реален свят''-Ангела Меркел.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименza da ne napadat rusnacite
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 35 от славянинDa be Dagestan i Che4eniya akula izkaraha na PUTIN i sega rusnaka naliva milioni tam za da napadat rusnacite
28
8
 
6
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
"Братската помощ на РусияАлен БезансонТова се очакваше. Когато Русия иска да установи контрол над съседна нация, тя си служи с вече изпитан метод. За целта тя насърчава и организира проруска партия в тази държава. Сетне заявява, че тази партия е потисната. И тогава изпраща войници, за да й окаже братска помощ и да я освободи.Така постъпва в Полша през XVIII в., когато превзема тази държава късче по късче. Тогава Русия защитава полските свободи и поддържа православното население срещу потисничеството на католицизма. И дори се ползва с благосклонността на френското Просвещение. Пос
27
9
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До славянин ***, Кремъл ако не налива пари на Рамзан Кадиров, оня пак ще почне да коли руснаци, това не го ли разбираш? Кремъл капитулира пред ината на чеченците и почна да ги храни, за да не се бунтуват. В Грозни Путин им построи най-голямата джамия в Европа.
26
0
 
1
 
! Отговори
Четете преди 10 години
Какво пишат съюзниците на Москва за Путин в Белоруските вестници.
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странджа,Родопите и Лудогорието да се заселят масивно с руснаци, вместо с брадати ислямски канибали.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 30 от славянинShtom se srajavat sreshtu okupaciata na Kremul zna4i mogat ,no rusnaka go e strah 4e shte gi izgubi
23
15
 
4
 
! Отговори
Вестник преди 10 години
Белоруски партизан:Как ме е срам,Страната/Русия/ се води от един луд маниак -Сергей Алексашенко....,Владимир Мустакат-Струпването на войски в Крим е началото на края на великата руска лудост,на народа му дай кръв и зрелища,адреналин...... и заключва-Лукашенко и Назарбаев не са ***.,,Черен понеделник''за руската рубла.От белоруски вестник.Дали не е познато от недалечното минало.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБОт утре рублата ще се търгува по 5 долара!
21
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До славянинA Rusiya gotova li e desetki avtonomni republiki v Ruskata federacia da se otdelqt v samostoyatelni darjavi?
20
5
 
35
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Боксьорчето с мания за власт нещо не се е изказвал напоследък? Живите му мозъчни клетки май не успяха да асимилират какво точно ще се случи след като организира въоръжен преврат...
19
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно е защо не се оскверняват никога "паметниците" на турските терористи, които взривиха влак с майки и деца на гара Буново? Защо не се осквернява паметника-мавзолей на енихан баба- башибозукът пороботел на Родопите, избил десетки хиляди българи и толкова пратил в робство?Доган даже официално откри гробната му могила..Няма такава нация която да се оставя да я унижават и сама да се унижава, като почита поробителя, и то башибозук. Все едно евреите да строят паметник на Хитлер и отдват почит
18
5
 
32
 
! Отговори
до 14 преди 10 години
Храни куче да те лае- да дойдат да освободят нас, цървулите, а после ние да оскверняваме паметниците. Това е прекалено, но ние сме си проста нация с къса памет. Но се сърдим и с е правим на обидени, когато бюрмаджиите счупят за пореден път плочите на Бунева или Т. Александров. Вече има гласове на продажни историци, които заявяват,че било грешка да се освободим от ислямския башибозук,колко добре сме си живели.В учебниците по история ни дума за зверствата на ***, нищо.
17
4
 
29
 
! Отговори
roy преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА ННОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
16
9
 
19
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Българи,най -чиста и вярна информация в момента за вътрешните и международни събития можете да намерите само в политическите предавания на ТЕЛЕВИЗИЯ ,,АЛФА,Гледайте само тази телевизия и не се лъжете по останалите просоросови кречетала,,
15
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само информация от украйнските власти , това ми прилича вече като информацията от сирийската освободителна армия , както и новините от американци и англичани , за ядреното оръжие на Ирак , което после се оказа пълна дезинформация и измислица
14
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес е 3 март и скапаните продажни медии отново ни занимават с други теми, само не и с честванията и отразяването на събития, които са повод за гордост. А, забравих, че може да се обидят ***. Отврат. Какво само ни занимавате с Украйна, Русия и САЩ, все едно сме центъра на събитието? Има по-важни събития- днес е 3 март, отново на картата се появява България след 5века мракобесие на ислямския башибозук. Отдайте поне днес почит на загиналите за свободата на България, а не на превратаджии навъ
13
2
 
26
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
Мать Россия вперед!
12
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Далеч съм от русофилство и само по физиономията на Януковиц става ясно, че е типичен ***/далавераджия, но този *** бе избран от народа на Украйна чрез легитимни избори. Като претендират да са европейска държава да бяха направили нови избори и на базата на резултатите да решават бъдещето на Украйна. Ама не. Трябва да горят, трошат и накрая да свалят от власт Янукович по незаконен и анти-демократичен начин. А сега искат да бъдат защитени от същите закони и демокрация. Е как да стане ся