Русия трупала бронетехника в близост до Крим

Руски зам.-министър: Никой у нас не иска война с Украйна
107
Русия трупала бронетехника в близост до Крим
Снимка: архив, Ройтерс

Русия е започнала да разполага бронетранспортьори на руския бряг на тесния Керченски проток между Русия и украинския  полуостров Крим, предаде Ройтерс, като се позова на украинската гранична охрана.

Говорител на службата заяви също, че е имало движение в и около кримското пристанище Севастопол, където е базата на руския Черноморски флот, и че руските сили са блокирали мобилните телефонни връзки в части от Крим.

Още по темата
По думите му струпването на бронетехника било близо до фериботно пристанище на руския бряг на Керченския проток, с ширина 4,5 км в най-тясната част, който разделя източния бряг на Кримския полуостров и западния бряг на Таманския полуостров и свързва Черно с Азовско море.

Не можем да предвидим дали ще качат бронетранспортьорите на ферибота, заявил украинският граничар пред Ройтерс. Той не уточни колко бронирани машини са разположени на отсрещния бряг срещу град Керч.

Руски военнослужещи са взели под контрол фериботния терминал в украинския град Керч в най-източната точка на полуостров Крим, откъдето обикновено заминават плавателните съдове за руския бряг, на около 20 км път с кораб, предаде Асошиейтед прес.

Рано тази сутрин мъже във военни униформи контролираха терминала. Те отказаха да се представят, но говореха руски и автомобилите, с които бяха дошли, имаха руски регистрационни номера, отбелязва агенцията.

Русия не желае война с Украйна. Съгласието на руския парламент за военна интервенция в Украйна цели най-вече да демонстрира колко са сериозни намеренията на Кремъл, заяви руски зам.-външен министър, цитиран от Франс прес.

"Убеден съм, че никой в Русия не иска война с Украйна", каза късно снощи Григорий Карасин в предаване на телевизия "Росия 1". "Ние сме против използването на подобна терминология, за да се обсъждат отношенията с близката до нас Украйна", изтъкна той.

Руският дипломат разкритикува западните държави, заплашили да изключат Русия от Г-8. Ще подкрепяме всички сили, стремящи се към укрепване на двустранните връзки между нас, още повече че от тези връзки зависи стабилността в Европа, подчерта Карасин. Война между Русия и Украйна никога няма да има - "ние сме братски народи". Това заяви председателката на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко в предаване на телевизия "Росия 1".

Висшите дипломати на Русия и на Китай констатираха днес в разговор по телефона, че оценките им за ситуацията в Украйна съвпадат, съобщи руското външно министерство, цитирано от Франс прес.

Според комюнике на ведомството Сергей Лавров и Ван И са подчертали "широкото съвпадение в гледищата на Русия и на Китай за ситуацията в тази страна и около нея" и са постигнали договореност "да продължат тесните си контакти по темата".

След като през уикенда руският парламент даде зелена светлина за евентуална военна интервенция в Украйна, западните страни дружно застанаха срещу Москва, посочва агенцията.

Русия и Китай вече действат като съюзници срещу Запада в ред дипломатически ситуации, например в случая със Сирия. Двете страни блокираха например неведнъж проекторезолюции на Съвета за сигурност на ООН, осъждащи президента Башар Асад, отбелязва АФП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: КитайУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Аз да ви покажа пък публикуваното в днешния в-к Труд: Паметник на руските воини освободители бе осквернен в разградското село Езерче навръх националния празник 3 март. Това съобщиха от ОДМВР. За посегателството съобщили местни хора. Когато те отишли да се преклонят пред местната светиня, я заварили залята с черна боя. Паметникът в Езерче е вдигнат през 1928 г. с волни пожертвования в памет на руските войници, загинали в сражение с турците.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия вече изкупува злато с рубли.
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Viva Russia !!!!
8
1
 
24
 
! Отговори
нй преди 10 години
няма да има война
7
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Русия трупала бронетехника в близост до Крим"Нормално. Терористите в Киев са опасни и трябва да се вземат насериозно. Виждате ли как излъгаха Запада, ООН, НАТО, ЕС, ЕК и други организации да се присъединят към тяхната кауза, въвличайки също така и украйнски олигарси и мафия да им съдействат.Затова бих казал, че се налага сериозна военна намеса.
6
4
 
27
 
! Отговори
Експерт преди 10 години
Всичко е част от пъкления план на Костов да въведе ново световно господство наречено: Костовство
5
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и след присъединяването на Китай в борбата срещу американския окупатор, юана и рублата вдигат рязко стойността си, а примата в белия дом напълва гащите. ахаха, много обърка, драги ми смехурно, с кого се захващаш,. Либия и Ирак са лъжица за твоята уста, Иран, Китай и РУСИЯ - НЕ!
4
1
 
34
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Ония с каскетите от Майдана да идат да им се правят на интересни.
3
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала на руснаците. Отстояват си интересите,не са п.тки като нас.
2
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия ще освободи Украйна от украинските фашисти.
1
4
 
52
 
! Отговори
П1 преди 10 години
Лъжлива западна дезинформация .............