Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим

Украинският външен министър: Искаме мир с Русия!
Обновена: 5 мар 2014 12:53 | 5 мар 2014 12:32,
86
Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим
Снимка: Reuters

Руски сили са превзели днес два украински батальона за противоракетна отбрана (ПРО) в Крим, съобщи военен източник, цитиран от Ройтерс.

По думите му сега се "очаква да пристигнат руски ракетни специалисти и проруски активисти, които ще трябва да убедят украинските военни да изпълняват съвместни бойни задължения".

Засега обаче няма потвърждение от украинското министерство на отбраната на съобщението.

Според АФП превзетите бази се използват за изстрелването на ракети, но нахлулите снощи руски части не открили боеприпаси, защото през вчерашния ден те били преместени от украинските военни.

Руският военен министър Сергей Шойгу категорично настоя, че в Крим няма разположени руски войски и определи твърденията за тяхното съществуване - "провокации", съобщи Интерфакс.

За формирането на кримските отряди за самоотбрана "Тигър" и "Рис", Шойгу посочи, че "няма представа" откъде са се появили тези групи.

Междувременно украинският външен министър обяви, че настоява за мирно решаване на конфликта с Русия.

При пристигането си в Париж за международна среща, в която ще бъде обсъден конфликтът, Андрий Дешчица заяви: "Искаме да кажем няколко неща на руснаците. Искаме да поддържаме добър диалог и добри отношения с руския народ. Искаме да решим мирно този конфликт и не искаме да воюваме с руснаците".

Според дипломатически източници, цитирани от ДПА, украинският министър на външните работи ще има в Париж двустранен разговор с руския си колега Сергей Лавров. Срещата не е потвърдена за момента нито от Москва, нито от Киев, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВъпросНикой на никого не плаща. Просто има хора, за които това е емоционлен въпрос. Други просто влагат повече страст, като на футболен мач. По въпроса само кутевчетата си траят, защото не им се плаща. Виж, ако вземеш да обясняваш тъпотата на позицията на Орешарски, то моника ще спусне някоя опорна точка и кутевчетата ще залаят. И те хляб ядат и деца хранят. Нищо че са необразовани ;)
70
1
 
0
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Разговарям с много хора и мнението им е безкрайно далечно от писаниците в тези форуми.Хора кажете ми - плащат ли ви да се толкова активни или си нямате друга работа ?Ако ви плащат - язак за свободата в интернет !
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А днес Орешака каза,че те разговаряли с легитимното правителство избрана от техния парбамент.Каква наглост.Ако в БГ протестиращите бяха спретнали такъв преврат на правителството,ако депутатите бяха бити за да гласуват за някой друг премиер.Или там може тука не може.А как би реагирал Обама ако му спретнат един такъв протест пред Белия дом.Щеше ли да остане жив протестирещ да разказва.Гледам Оланд и той се изходи по въпроса.Абе нагли палячовци.
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снайперистите, които стреляха по протестиращите и по полицаите в Киев, са наети от някой от лидерите на Майдана. Това се чува във запис, разпространен в сайта за видеосподеляне Ютюб, между върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает.
67
3
 
5
 
! Отговори
тя преди 10 години
та тези бази са руски бе , как може да превземаш нещо , което е твое? Какви простотии...
66
3
 
11
 
! Отговори
До 58-и: преди 10 години
Друсан ли си, или си си толкова *** и неграмотен... или и двете?! То това да не ти е Киев и фишизираните му "мирни" протестиращи, дирижирани от Белия дом на не чак толкова белия му обитател!
65
16
 
2
 
! Отговори
Джоанна преди 10 години
Никой не трябва да се меси в Украйна.Русия ни е освободила от османско иго,но няма право да влиза в Крим.Украинците искат свободно да живеят и да бъдат в ЕС.Комунизмът е фашизъм,в новото съвремие.Погледнете ги във властта всички са олигарси,богати,преуспели,милярдери-Сочи най скъпата олимпиада-50 милиарда,на кого е нужно това?!?Има хора които умират от глад по света,за какъв мир и разбирателство може да става дума?Много бедни,много богати,но и богатите хора плачат,дано е скоро!!!!!
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Украинският външен министър: Искаме мир с Русия!"...е много искате, нали сте големи ербапи!
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украински външен министър? На какво точно е министър? Кой го назначи, парламента ли? Парламентът е нелегитимен, и.д. президент също. Турчинов не е избран от народа, парламентът също загуби легитимност още докато Янукович беше в Киев. Така че тоя Дешчица няма никакво законово основание да се изявява.
62
2
 
19
 
! Отговори
... преди 10 години
т.Е. ако оставят Украйна, все едно вкупом са се предали..сещате се че това няма как да стане!Истинския агресор в момента са САЩ - постоянно водят войни (Югославия-1999, Афганистан и Ирак), организират съмнителни революции, метежи и размирици(Либия,Тунис, Египет, Сирия), месят се къде ли не по света! Наречете ме комунист, но аз САЩ няма как да заобичам!!
61
2
 
23
 
! Отговори
... преди 10 години
значи и аз ненавиждам комунизма и комунистите, но в интерес на истината след 1991г. руснаците не са се месили в нещата на никого. Войните, които водиха бяха или на тяхна територия или на покрай границите им, в райони с руско население. Не са цвете за мирисане, но в момента просто си защитават интереса в Украйна, която реално половината е тяхна!Руската държавност е възникнала именно там - май не сте чели едно време за КИЕВСКА РУС?!?!
60
1
 
8
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Чакай, чакай да видим как ще извъртят нещата с изтеклият телефонен разговор. Тука трябва обезателно да се обадят и на Збигню Бжежинский за помощ.
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А са да видим кога ще я публикуват тази новина в днес БГ? За вашо инфо новината вече е качена на вести ру. Да видим колко са безпристрастни нашите медий.... Даже е качен и записа така че всеки да може да го чуе със ушите си. Ето русиката демокрация си работи както трябва.
58
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С такива братушки , враговете са излишни
57
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От плъхове и руснаци отърване няма
56
1
 
0
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Анонимен Съветски бъди по точен.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Интернет се появи запис на разговора на върховния представител на ЕС по външните работи Катрин Аштън и естонския външен министър Урмас Пает, в който двамата обсъждат ситуацията в Украйна. В разговара Пает споменава, че има сериозни съмнения, че снайперите, стреляли по хора в Киев, са били наети от лидерите на майдана. Той обяснява, че всички улики, които са му показали, свидетелстват, че и протестиращите, и сътрудниците на правоохранителите органи са убивани от едни и същи снайперисти.
54
2
 
15
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
ТОВА КОЕТО ПИШАТ НЕ Е ВЯРНО.КРИМСКИТЕ РУСКИ ГРАЖДАНИ ВЗЕХА ВЛАСТА ВЪВ СВОИ РЪЦЕ НЕ ПРИЗНАВАТ ЗАПОВЕДИТЕ НА САМО НАЗНАЧИЛИТЕ СИ УКРАИНСКИ ВЛАСТИ .МНОГО ВОЕНИ ДАДОХА ОСТАВКАТА СИ И ПРЕМИНАХА КЪМ ГРАЖДАНСКАТА ОТБРАНА.НАРОЧНО ГОВОРЯТ ЗА ДА МОЖЕ АМЕРИКА И ЕВРОПА ДА ГИ ПОДЪРЖА ТЕ РАЗБРАХА ЧЕ КРИМ ОТИВА ОТ УКРАИНА КРИМ ИЛИ ЩЕ Е СЪС РУСИЯЯ ИЛИ ЩЕ Е САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА.ТОВА ЩЕ РАЗБЕРЕМ НА 30 МАРТ НЕ ЯРВАЙТЕ НА ТЕЗИ ЕВРОАМЕРИКАНЦИ ТЕ ГЛЕДАТ ДА РАЗРУШЯТ ДЪРЖАВИТЕ ЗА ДА СЛАБЕЯТ И ДА ВЛАСТВАТ ТЕ.
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво братушки! Действайте умната!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТА ТЕЗИ БАЗИ СА СИ РУСКИ - ДРАСКАЧИ КАКВИ ГИ ДРЪНКАТЕ ?????????????