Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим

Украинският външен министър: Искаме мир с Русия!
Обновена: 5 мар 2014 12:53 | 5 мар 2014 12:32,
86
Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим
Снимка: Reuters

Руски сили са превзели днес два украински батальона за противоракетна отбрана (ПРО) в Крим, съобщи военен източник, цитиран от Ройтерс.

По думите му сега се "очаква да пристигнат руски ракетни специалисти и проруски активисти, които ще трябва да убедят украинските военни да изпълняват съвместни бойни задължения".

Засега обаче няма потвърждение от украинското министерство на отбраната на съобщението.

Според АФП превзетите бази се използват за изстрелването на ракети, но нахлулите снощи руски части не открили боеприпаси, защото през вчерашния ден те били преместени от украинските военни.

Руският военен министър Сергей Шойгу категорично настоя, че в Крим няма разположени руски войски и определи твърденията за тяхното съществуване - "провокации", съобщи Интерфакс.

За формирането на кримските отряди за самоотбрана "Тигър" и "Рис", Шойгу посочи, че "няма представа" откъде са се появили тези групи.

Междувременно украинският външен министър обяви, че настоява за мирно решаване на конфликта с Русия.

При пристигането си в Париж за международна среща, в която ще бъде обсъден конфликтът, Андрий Дешчица заяви: "Искаме да кажем няколко неща на руснаците. Искаме да поддържаме добър диалог и добри отношения с руския народ. Искаме да решим мирно този конфликт и не искаме да воюваме с руснаците".

Според дипломатически източници, цитирани от ДПА, украинският министър на външните работи ще има в Париж двустранен разговор с руския си колега Сергей Лавров. Срещата не е потвърдена за момента нито от Москва, нито от Киев, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
8
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Още преди да почне руско-турската война е съгласувано между Русия, Германия, Великобритания и Австро-Унгария че ОКОНЧАТЕЛНИЯТ мирен договор ще бъде разискван и подписан между споменатите страни, защото великите сили по онова време не са имали никакво доверие на Русия, както между другото е и днес. Поради тази причина договора от Сан-Стефано се нарича "ПРЕДВАРИТЕЛЕН мирен договор". Комунистите за да обслужат руския интерес никога не споменаваха думата ПРЕДВАРИТЕЛЕН.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боже, пази света от безумни, алчни хора, които за да осъществят целите си не биха се спрели пред нищо!Боже пази Света от войни и глад!!и папа/коментар 5/..ти изобщо имаш ли идея какво пишеш?Знам, че нищо не зависи от нас обикновените драскушки в нета!Но войната е най-страшното нещо, което може да се случи...
9
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Католишката бандеровска *** която 3 месеца вилнееше в Киев на Майдана заплашваше руснаците и Русия и палеше и стреляше по момчетата от беркут ,чийто единствено (оръжие ) беше само една палка ,сега същата тази католишка бандеровска *** като видя дебелата руска тояга ,взела ,че се сетила да иска (мир),няма мира за вас католишки ***,посяхте вятър ,ще жънете бури.
8
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След публичното самоопозоряване от страна на ***-*** сега скритата война с Украйна тепърва е започнала!
7
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинският външен министър: къде са ми памперситеееее:)))) аааа късно,твърде късно, нааках се:))
6
8
 
27
 
! Отговори
адф преди 10 години
ОСВОБОДИТЕ И НАМ БРЯТЯ РУССКИЕ МЬ! НАХОДИМСЯ ПОД ОКУПАЦИИ ОТ США ЕСТ БАЗЬ1 В БУРГАССЕ ,ЕТОТ МИРОВОЙ ТЕРОРИСТ ОБАММА УКРАЛ НАШЕ ЗОЛОТО И ВСЕ ЗАВОДЬ1 УНИЧТОЖИЛИ НАША ИКОНОМИКА И НАС ПРЕВРАТИЛИ В РАБЬ! КОРОЧЕ ,ГОЙ.....
5
5
 
32
 
! Отговори
да бе преди 10 години
До 4апаевЧърчил и Рузвелт ни освободиха в Ялта и за какъв дявол сме тичали при Хитлер е получили сме си го - победителите са разделили както си поискат. Вижте мемоарите на Чърчил - той българите за тор ги смята
4
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искат мирно решение, може да върнат властта на Янукович и тогава ще се преговаря.
3
4
 
33
 
! Отговори
до 4апаев преди 10 години
Виж границите на Санстефанска България и тогава пиши!
2
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окупирайте цяла Украйна и я разоръжете, а после я оставете нагъзена пред Еврейският съюз!
1
45
 
21
 
! Отговори
4апаев преди 10 години
Те руснаците ни освободиха и от Македония, даже създадоха изкуствена нация. И от Беломорска Тракия ни освободиха и от Северна Добруджа. И за Съединението на България са били против и са инициирали Сръбско-Българската война. Дори министър Лавров заяви: Болгария оказалась