Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим

Украинският външен министър: Искаме мир с Русия!
Обновена: 5 мар 2014 12:53 | 5 мар 2014 12:32,
86
Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим
Снимка: Reuters

Руски сили са превзели днес два украински батальона за противоракетна отбрана (ПРО) в Крим, съобщи военен източник, цитиран от Ройтерс.

По думите му сега се "очаква да пристигнат руски ракетни специалисти и проруски активисти, които ще трябва да убедят украинските военни да изпълняват съвместни бойни задължения".

Засега обаче няма потвърждение от украинското министерство на отбраната на съобщението.

Според АФП превзетите бази се използват за изстрелването на ракети, но нахлулите снощи руски части не открили боеприпаси, защото през вчерашния ден те били преместени от украинските военни.

Руският военен министър Сергей Шойгу категорично настоя, че в Крим няма разположени руски войски и определи твърденията за тяхното съществуване - "провокации", съобщи Интерфакс.

За формирането на кримските отряди за самоотбрана "Тигър" и "Рис", Шойгу посочи, че "няма представа" откъде са се появили тези групи.

Междувременно украинският външен министър обяви, че настоява за мирно решаване на конфликта с Русия.

При пристигането си в Париж за международна среща, в която ще бъде обсъден конфликтът, Андрий Дешчица заяви: "Искаме да кажем няколко неща на руснаците. Искаме да поддържаме добър диалог и добри отношения с руския народ. Искаме да решим мирно този конфликт и не искаме да воюваме с руснаците".

Според дипломатически източници, цитирани от ДПА, украинският министър на външните работи ще има в Париж двустранен разговор с руския си колега Сергей Лавров. Срещата не е потвърдена за момента нито от Москва, нито от Киев, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
36
 
! Отговори
1 преди 10 години
А Русия ще влезе ли в НАТО? Ако се наложи ,чак до Брюксел ще влезе
50
1
 
9
 
! Отговори
с.до 58 преди 10 години
Е,убеден съм,че Путин няма анализатори и служби и сал на тебе и такива като тебе чака да му разяснят ситуацията!Веднага трябва да се уведоми амбасадата и после да се фукат днес.бг.че са предотвратили война и прочее!:)
49
6
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всички *** на САЩ и ЕС да обуват шалвари, че след Крим като дойдат братушките у нас, да могат да сер*т по два-три пъти в шалварите и пак да бягат на запад.
48
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възможно е проруски хулигани които живеят в крим със униформи може да нападат тези PRO и ако вземат някои ракети може да ги пуснат по руската армия и да предизвикат изкуствена машинация срещо Украйна.Това нее ли предвидено от Украинските власти.Това трябва дасе каже и на Путин.
47
3
 
23
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
В Крим няма руски войски, има отряди за САМООТБРАНА(подобно на тия, които извършиха преврата в Киев). Путин го каза вчера, Шойгу го каза днес....,значи няма руски войски;-))
46
2
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
До Анонимен 53Да нямаш впредвид американската армия в Афганистан и Ирак или френската в Мали като говориш за окопи и партенки?
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой още си седят в окопите и не се разбрали, че в днешна Европа не става въпрос за калашници и партенки, а за пари, влияние и пак пари !
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шойгу: российских военных в Крыму провокация
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шойгу: в Крыму российских войск нет.
42
1
 
10
 
! Отговори
ужас преди 10 години
До Анонименда и зплашваха поляци , които са женени за украинки и полякини за украинци с разправа , в западната част , най-бедната , на украйна е ужас - пълен бандитизъм само донякъди по-големите градове е спокойно , в тази неразбория всички криминални и бандити вероятно веднага са станали политически правилни хора
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Паисий е бил прозорлив, прозрял е кой ще ни освободи още в средновековието, а нашите *** отрабини са едни марионетни дрънчала. Дрънкат ли дрънкат.
40
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пред Рсия са се преклянали Паисий - " и днес от север излиза мощен на бран народ", Вазов - кат Русия няма втора. А срещу Русия майцепродавците и неблагодарниците, съжаляващи че не носят шалвари.
39
1
 
5
 
! Отговори
инфо преди 10 години
До Мартин87% руска армия: 13% украинска - редовна армия със спец части и морска пехота и авиация а не някви наемници които заплашват и тормозят невъоръжени хора Ако може да се вярва руската войска е 16000 имат право на 25000и това е
38
1
 
1
 
! Отговори
инфо преди 10 години
До Срещу когоСрещу Русия са насочени Видяла жабата да подковавт коня и тя крак вдигнала
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и наи важно българските медии и правителства са изцяло слугинажни на америка
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не съм избирал на избори майцепродавци и всякакви да имат безплатно телевизионно и радиовреме и интернет време да ни облъчват ежедневно и ежечасно с платените си от най-различни източници мнения и мъдрувания. Искам да се затвори медийното пространство за мъдреци от ролята на агент Иво Инджев, агент Петко Бочаров където се покланя на дедо Тошо до под кръста му, Георги Ангелов, Огитата - Стефанов с дебелия врат и дебелашката изразна реторика, Минчев, Дайнов, Генов бояджията и сие!!!!!!!!!!!!!!!
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не са я завзели новината излезе вчера те са преминали на страната на кримчани
33
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква е тази тъпотия ?Та тези бази са си техни и за разлика от американските в БГ,руснаците си плащат за това .Плюс да не забравяме ,че им продаваха газ на преференциалани цени.И отгоре на това точно за тази газ дължат милиарди на Русия.Украйна няма да се раздели както вече споменах преди време.Ще бъде под влиянието на Русия и с право.Западняците не искат украинският народ да благоденства.То сляп да си ще го разбереш.
32
3
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 31 Кои искат да влязат в ЕС бе? Само половината страна.Другата част не изпълнява каквото Киев казва. Това ако е искане на цял народ,то аз съм космонавт. А тия дето деистват в Крим не са никакви руски воиски а местни руснаци. Е как не е толкова важно кой поддържа майдана. Абе ти наистина си толкова глупав ,че няма накъде