Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим

Украинският външен министър: Искаме мир с Русия!
Обновена: 5 мар 2014 12:53 | 5 мар 2014 12:32,
86
Руски сили превзели украински ракетни бази в Крим
Снимка: Reuters

Руски сили са превзели днес два украински батальона за противоракетна отбрана (ПРО) в Крим, съобщи военен източник, цитиран от Ройтерс.

По думите му сега се "очаква да пристигнат руски ракетни специалисти и проруски активисти, които ще трябва да убедят украинските военни да изпълняват съвместни бойни задължения".

Засега обаче няма потвърждение от украинското министерство на отбраната на съобщението.

Според АФП превзетите бази се използват за изстрелването на ракети, но нахлулите снощи руски части не открили боеприпаси, защото през вчерашния ден те били преместени от украинските военни.

Руският военен министър Сергей Шойгу категорично настоя, че в Крим няма разположени руски войски и определи твърденията за тяхното съществуване - "провокации", съобщи Интерфакс.

За формирането на кримските отряди за самоотбрана "Тигър" и "Рис", Шойгу посочи, че "няма представа" откъде са се появили тези групи.

Междувременно украинският външен министър обяви, че настоява за мирно решаване на конфликта с Русия.

При пристигането си в Париж за международна среща, в която ще бъде обсъден конфликтът, Андрий Дешчица заяви: "Искаме да кажем няколко неща на руснаците. Искаме да поддържаме добър диалог и добри отношения с руския народ. Искаме да решим мирно този конфликт и не искаме да воюваме с руснаците".

Според дипломатически източници, цитирани от ДПА, украинският министър на външните работи ще има в Париж двустранен разговор с руския си колега Сергей Лавров. Срещата не е потвърдена за момента нито от Москва, нито от Киев, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
14
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
Плюс Иван Кривохлевоустев, иво инджев, Сорси Ангелов и другите *** продажници.До революцията Украйна е била руска, до 1954 Крим е бил част от Русия, Хрушчов го дава на Украйна без там да има украинци. *** това соросоидняците-изедници много обичат да защитават творенията на комунизма. Иначе са антикомунисти на книга.
30
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 31: ...кой "поддържа майдана" не толкова важно, По важното е, че украинците желаят да влязат в ЕС, а от инвазията на руснаци по нашето черноморие може да се извади заключение, че и украинските руснаци ще се израдват въпреки патриотизма си.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
:32 В полдень в Киеве могут начать закрывать АЗС.12:28 В гостиницу "Украина" над Майданом принесли уже 13 трупов.12:25 На новой ирпенской трассе разгромили блокпост ГАИ. 12:17 Десятки бойцов внутренних войск сдались в плен самообороны Евромайдана.12:12 Все суды Киева закрываются.
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
15:52 В Киеве люди опустошают банкоматы и магазины: pos-терминалы отключены.Въведоха прозападен демократичен ред в Киев.
27
17
 
5
 
! Отговори
N преди 10 години
До АтакистДа както стана при нас ли?Освободиха ни от турско робство и паднахме под руско робство.Единственото нещо което ги обединява всички държави от бившия Соц.лагер е глада и мизерията,а корупцията е просто бонус към тези две неща.***!
26
2
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
И тая новина беше съобщена по другите ни медии,преди ден .Явно от dnes.bg винаги заксъсняват. То да им се чудиш как въобще са я публикували,ама явно липсата на активност на майдановци ги е накарало. И също има инфо,от иня ден ,че Украински командоси са отказали да атакуват Крим.Ама това пак удобно се пропуска
25
7
 
3
 
! Отговори
Срещу кого преди 10 години
Срещу кого са насочени ракетите от тия бази? Достигат ли до България? Ако попаднат в ръце на провокатори?
24
4
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 19 Ахахахах.По-скоро е обратното.Тия в Киев разбраха ,че нямат контрол не само над Крим,а и над Донецк ,Харков и Одеса. Това,че има все още заблудени душички ,че цяла Украйна поддържа майдана си е техен проблем. Истината не е такава.
23
2
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 10 години
Представяте ли си верно войските в крим да не са руски ами да са някаква терористична организация , ще стане цири буш докато се карат тия :)
22
5
 
17
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Те ги освобождават от Американско робство ония се дърпат! Щете не щете руснацитеще ви вкарат в правия път! Ще им благодарите след време.
21
1
 
8
 
! Отговори
Една баба каза преди 10 години
Това новина ли е или слухове?!?Моля за професионализъм!
20
1
 
23
 
! Отговори
стара новина преди 10 години
32 пускови установки С300 ПУ1 вече са в ръцвте на "РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ" от КРИМ
19
1
 
14
 
! Отговори
г-жа НЮЛАНД преди 10 години
Всяка курабийка - бомба. Всяка троха - паве
18
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои тук пак решиха да атакуват политиката на сегашна Русия със стогодишни аргументи.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да бе , под натискът на Русия. Румъния още преди започването на войната изляга своите претенции при евентуално разширяване на България в Южна посока, че би искала компенсации в Добруджа. Нашите обаче си правят оглушки. Общо взето дипломатическата подготовка на войната от наша страна е пълно фиаско.
16
8
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА КОЕТО СТАНА НА МАЙДАНА Е АБСОЛЮТЕН ФАРС,НЯКАКВИ НЕО-НАЦИСТЧЕТ ОТ КАТОЛИШКАТА ЗАПАДНА ЧАСТ НА УКРАЙНА С НАЦИСКИ СИМВОЛИ И ЗНАМЕНА СЪС СВАСТИКИ ,КОИТО ИНАЧЕ БЯХА ,ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ САЩ И ЕС СУМА ТИ ВРЕМЕ СКАЧАХА ,ПАЛЕХА И УБИВАХА И КРЕЩЯХА СМЪРТ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЕТНОСИ В УКРАЙНА ИЗВЕДНЪЖ ВЗЕХА ,ЧЕ ПОСТАВИХА СЛЕД ПРЕВРАТА В КИЕВ НА ВЛАСТ 100% -ВИ ЕВРЕИ С ХОМО СЕКСУАЛНИ НАКЛОННОСТИ И ТОВА ПРОДАЖНИТЕ ЗАПАДНИ МЕДИИ ГО ПРЕДАВАТ КАТО (ВСЕНАРОДНА РЕВОЛЮЦИЯ)
15
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КГБ апаратчиците в Кремъл още не са разбрали, че със или без Крим, Украйна е загубена!...а с действията си само я отчуждават още повече от Русия.
14
5
 
24
 
! Отговори
А сега? преди 10 години
Комунистите и техните деца сега са либераСТИ и ***. Така, че, сегашните пишещи против Русия са довчерашни комунистически убийци или техните деца. Справка: Николай Младенов-бивш външен министър.
13
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 11Румъния не е била част от балканския съюз, под натиска на Русия напада в гръб България през 1913
12
2
 
18
 
! Отговори
Андрий Дешчица преди 10 години
Донесете ми кафевите ***!