НАТО застава зад Украйна

Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен"
Обновена: 9 мар 2014 21:30 | 9 мар 2014 18:02, Александър Попов
653
НАТО застава зад Украйна

НАТО е на страната на Украйна и настоява Русия да изпълни международните си ангажименти, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския вестник "Билд".

"Когато се срещнах с премиера Яценюк в четвъртък, аз го поздравих за ангажимента му към мирно решение. Уверих го, че НАТО е на страната на Украйна, казва Расмусен за "Билд", цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.

Подкрепа за Украйна бе обявена от Германия и Турция.

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор днес, че суверенитетът, териториалната цялост и политическото единство на Украйна трябва да бъде защитено на всяка цена, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел и Ердоган са на мнение, че рискът от конфронтация в Крим трябва да бъде премахнат и че планираният за 16 март референдум за присъединяване на Крим към Русия е "изключително съмнителен" и "незаконен", съобщава Ройтерс, като цитира прессъобщение на германското правителство.

Двамата са подчертали важността от изпълнение на международните задължения за преодоляване на кризата и са
посочили, че усилията за формиране на "международна контактна група" и на комисия, която да разследва инцидентите с насилие от последните седмици, са важни.

Ердоган е казал, че Турция е готова да помогне за международна контактна група, тъй като има близки отношения с
Украйна и Русия, както и специални отношения и контакти с кримските татари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
2
 
15
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
САЩ си търсят повод за война, то е ясно. Обаче какво виртуозно лицемерие! "Ако НАТО реши да нападне - ние ще го подкрепим!" Имало ли е случай, в който САЩ, да не е подкрепила НАТО??? НЕ! НАТО = САЩ. Простете ни, че илюстрираме нахалството на САЩ, с материал от Нова телевизия /известна трибуна на НПО-та и ***/, но с такива материали се убеждава овчелюдието доста успешно - Америка не е виновна - НАТО реши за войната, и тя просто си изпълнява чинно задълженията към НАТО! Връх на лъжата и лицемерието - ето така се промиват мозъци и народа вярва на глупости!
388
9
 
9
 
! Отговори
разум моля ! преди 10 години
Крим е ясен.Въпросът е ние как да се справим с пълзящата путкинизация у нас - турци куповат земите ни, руснаци апартаментите ни..Един ден като нищо можем да осъмнем ''освободени'' от армия без отличителни знаци А ''референдумите'' под дулата на оръжията обикновено за 99 % ''за''На нас СССР ни направи един такъв през 1946
387
1
 
14
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
"На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО. " Какво лицемерие ! И двоен аршин ! А защо НАТО очерта границите на Косово в 21ви век???
386
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"НАТО застава зад Украйна"------------- А някои казват, че НАТО не само е застанало зад Украйна, но я е "уважило", така, както стои отзад. Горката Украйна беше изненадана но вече няма къде да мърда, както НАТО я е натиснало из одзад.
385
4
 
6
 
! Отговори
край преди 10 години
Демократи представете си че си избирате началник, бригадир, началник на отдела или какъвто ви е там началника - Обама ли ще изберете или Путин. Държава дето е избрала *** за президент няма да излезе на добър край. Черни и бели не са равни защото не знам нещо във съвременната цивилизация да е открито от черен.
384
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе атакисте вие що не подкрепяте националистите в Украйна, а подкрепяте колониалния империалист в случая?Същия дето в прав тексти ни каза, че трябва да се снишаваме.
383
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее Свободен Кюрдиатан -отдавна е време-фесовете нямат място в Европа.
382
2
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Я, не знаех че лайн*ата могат да са от мъжки и женски пол. Благодаря на сайта за информацията. Меркел и Ердоган са една и също нещо- ла*но, но едното е от женски, а другото от мъжки пол!
381
3
 
1
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До AhahahaКакво е станало във Сочи? Пак бой ли?
380
5
 
3
 
! Отговори
Ahahaha преди 10 години
Abe ***, kakvi gi durtorite. Ei sega v Sochi, cql svqt be, cql svqt se smq i chudi na prostotii. Tova komunizma vi e izpil glavite!
379
8
 
4
 
! Отговори
УМЕН ГУЩЕР преди 10 години
До Какъв ви е проблемаДаааа какъв ни е проблема....*** в Москва,там ще те посрещнат скинарите националисти и така набързо ще усетиш по гърба си ,,братската любов,, че ще се ометеш набързо от Москва......
378
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И зад коя Украйна и зад кой украински народ застяват НАТО? Но това няма значение, важното е, че зад която и да застанат здраво ще я опънат отзад и няма и да си платят.
377
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гумен гущер...Браточка, откъсни си опашката. Да съм духнал до Сибир, не е в разбиранията ми. Първо да свалим еврогейското робство, пък после и Сибир,Пхенян, и Хавана... Свободните държави. Но първо да освободим България от световните банкери, разбира се с братската помощ на дядо Иван. Изчезването на 2 000 000 българи в името на демокрадцията ми се виждат нещо множко...
376
6
 
13
 
! Отговори
Елате и тука преди 10 години
Руснаци, елате да ни отървете от капитализма! Искаме комунизъм!!!
375
4
 
21
 
! Отговори
Какъв ви е проблема преди 10 години
България и Русия открай време са държави,чиито народи са сходни и по дух и по манталитет!Ако на някой не му харесва това, да ходи там,на оная земя,дето беше ***!При "демократите"! Кво правите тук бе , нали в Хамериката е хубаво? А ходете там! Да, ама не...Ако отидете ,трябва да работите! А тук гъзолизането на силните за деня ви се отдава ! Ама ще дойде и този ден кога ще се търси сметка...Тя,историята и живота си знаят работата...Забавят,ама не забравят !България и Русия -Вечна дружба !
374
1
 
3
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
Това ще да е весела гледка. Всички дупетати, със зелено знамеце във задниканика на патешко ходене.
373
2
 
21
 
! Отговори
дИмократ преди 10 години
И каква работа има НАТО в Украйна?Украйна не е член на НАТО.Пиндосляка съвсем изкукурига,а русофобския планктон трябва да разбере, че америкаците и НАТО никога няма да тръгнат да проливат собствена кръв за Украйна и да харчат пари за война там.В позицията на Меркел и Ердоган най важната част е, че ще настояват за разследване на стрелците..не знам дали някой забеляза.Лавров подаде топката, Меркел я отигра.Квиченето на Германия и Турция е за парлама, играта е много сложна и под повърхността.
372
1
 
11
 
! Отговори
край преди 10 години
и ние сега какво - пак с турция както сме били 500 г. или пак с германия с която загубихме две световни войни. вместо да сме с православните славяни с които се разбираме без преводач и пишем с една азбука. добре обаче без мен.
371
1
 
3
 
! Отговори
Тежко брате преди 10 години
Паля кибрита...Сега се палят людете, при братушките ще се лее водка и песни ще звучат. Качествена "Столичная" за 1.50 и 1/2 кг скариди от Берингово море за 2 лв. Как нямаше да ни мразят *** господа-другари уж?
370
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имах колежки, плакаха сред екскурзия в Ленинград. Не че бе скъпа, 15 лв за три дни, по Нова година, ядене и пиене в ресторанти - действително ресторанти, не днешните бардаци с мутри и ***. Истинско шампанско, истинска сьомга и хайвер. Какво ли е пък то? Не днам, забравил съм. Та колежките плакаха, за първи път виждали такива красиви дворци. не че нямаме дворец - бившият турски конак, преустроен от Фердинанд. Паянтова сграда - гредоред и камъшит под дървенията. Камъшит, тръстика демек. Но