НАТО застава зад Украйна

Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен"
Обновена: 9 мар 2014 21:30 | 9 мар 2014 18:02, Александър Попов
653
НАТО застава зад Украйна

НАТО е на страната на Украйна и настоява Русия да изпълни международните си ангажименти, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския вестник "Билд".

"Когато се срещнах с премиера Яценюк в четвъртък, аз го поздравих за ангажимента му към мирно решение. Уверих го, че НАТО е на страната на Украйна, казва Расмусен за "Билд", цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.

Подкрепа за Украйна бе обявена от Германия и Турция.

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор днес, че суверенитетът, териториалната цялост и политическото единство на Украйна трябва да бъде защитено на всяка цена, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел и Ердоган са на мнение, че рискът от конфронтация в Крим трябва да бъде премахнат и че планираният за 16 март референдум за присъединяване на Крим към Русия е "изключително съмнителен" и "незаконен", съобщава Ройтерс, като цитира прессъобщение на германското правителство.

Двамата са подчертали важността от изпълнение на международните задължения за преодоляване на кризата и са
посочили, че усилията за формиране на "международна контактна група" и на комисия, която да разследва инцидентите с насилие от последните седмици, са важни.

Ердоган е казал, че Турция е готова да помогне за международна контактна група, тъй като има близки отношения с
Украйна и Русия, както и специални отношения и контакти с кримските татари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
1
 
4
 
! Отговори
USA преди 10 години
До АТАКАТе USA имат задължения от няколкостотин милиарда долара, но към кого?Кой дърпа конците на USA? Щото като погледна историята всяка една империя /съюз/ се разпадала и то отвътре, вкл. Съветският съюз, Югославският съюз, Европейският съюз, Щатският съюз, Федералният съюз и други бъдещи и настоящи съюзи.
408
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция ще чде дървото след време от кюрдите които са над 35 милиона в Турция , тъй като Кюрдската автономна област в Ирак , която е богата на петрол , си събира сама приходите от добив на петрол и после като си имат достатъчно финанси , ще се окаже , че има над 60 милиона кюрди с съседните страни и ще смажат 40 милиона турци , а те с потури , пак ще се молят на американците и великобритания без Шотландия .
407
6
 
4
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До Гошомай ти си край барабар с комунизма вече ви е време да изчезвате от лицето на земята *** бедни
406
1
 
2
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До Анонименмай ти се разпадаш
405
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Долу НАТО и ЕСМи не се доказа.Това словоблудски еквилибристики на руската пропаганда.Снайперистите си бяха рускоговрящи без акцент и се обръщаха на звание.
404
1
 
8
 
! Отговори
сексолог преди 10 години
Така де, НАТО застава твърд зад Украйна:)
403
4
 
12
 
! Отговори
Долу НАТО и ЕС преди 10 години
За какво изобщо иде реч,когато стана ясно и се доказа,че Америка е наляла 5 милиарда $ за да предизвика конфликта в Украйна,доказа се ,че снайперистите стреляли на Майдана са платени от Америка и че целта е завладяването на Украйна(България 2) и подкопаване на руските позиции
402
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
представете си, че турският президент Реджеп Ердоган изведнъж обяви, че изпраща турски войски в България, тъй като се страхува за живота и сигурността на турското население там примерно защото ДПС е паднало от власт. Как ще наречете това? Агресия, нали? И какво ще направите? Ако не принадлежите към рубладжийската пасмина, вероятно ще хванете пушката и ще браните родината си.Е точно това се случва сега в Украйна. И изобщо не си мислете, че това е далеч и не ни засяга. Напротив засяга ни. Защото интересите на Путин в Украйна са същите интереси, които този сатрап (да, да, сатрап това
401
1
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До крайвисоките бели хора с най красивите жени на света------------- А ти какво общо имаш с тях?
400
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНали за това са лоши. Или и добрите руснаци да не им се прави на проблем да е честно?
399
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До eДемек и гърците не са добри православни християни та за това ги обича запада?
398
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници"??!?!?!Егати върховната наглост!Защо като разпарчатосахте Югославия не го казахте бе, лицемери западняшки??!?*** долна...
397
2
 
0
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
До Анонименако ти си бьлгария може но не си
396
1
 
0
 
! Отговори
e преди 10 години
до "край"537: Това,че славяните са православни е факт,както и че тази ДЕНОМИНАЦИЯ на Христовата истината е въведена чрез Византийската империя,чрез идолопоклонник Константин,и в момента ПОКВАРВА 2млрд души.2млрд.=(1.2млрд.католицизъм+0.8млрд.православни)Това е равносметката на "Гръцкия козел"-Звяра".
395
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКАТе руснаците от един век са обявили ще капитализма фалира, пък през това време те фалираха три пъти.Путин ако не е запада да му купува газта и петрола е загинал.Падане на цените на петрола с 50 долара означават много бързо падане на Путин от власт въпреки всички служби и армията.Те реално икономика нямат.Путинова русия е дупа за бензин в земята и едни 100 човека от еврейски произход на кранчето.Толкоз.
394
1
 
4
 
! Отговори
e преди 10 години
до *** 533 "разум моля!": Много интересно се изразяваш? Ей-такива *** като тебе подбуждат конфликти с неадекватни аргументи,но преобразувайки народната огнетеност,в instrument за размирици.На какво се надяваш,на "+"-четата ли,или на националистически пропаганди? Такива като тебе ги "излъчват" и "Скат-електрошковото ТВ" и "Барек-ТВ".Или,просто казано в резюме:"Каквото и да е,но Конфликт да е!"Обаче действителсността е вече ПРОЗРАЧНА !
393
2
 
15
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Американските ционисти не успяха да нападнат Сирия,т.е. беше им осуетен плана за нападение и насочиха усилията за нова война в Украйна.Просто войната им е нужна спешно,ако искат да избегнат фалита и да продължат да играят роля на световен лидер
392
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До крайМи да не бяха спасявали Гърция от фалите кат имат нещо против православието :)Тая *** оорна точка мирише на спусната от Москва от километри.Това само някой който си няма представа от акъла на българина може да се напъва да го пробутва за консилидиращ фактор.Какво стана с онова за "братята славяни"?А да вие славяни сред избирателите нямате.
391
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКААтака мене не ми е ясно защо не защитавате националистите в украйна а защитавате колониалният империалист в случая?Да ви пикам на националистите дет развяхте руското знаме в България.
390
1
 
8
 
! Отговори
край преди 10 години
Америка и Нато нямат място в тази част на света -това са земите на православните славяни които пишат на кирилица - последните земи на бялата раса. Земите на високите бели хора с най красивите жени на света. Обамовци и др. *** вямат място тук. Дано Руснаци и Украинци се разберат с МИР.