Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
9
 
! Отговори
стратег преди 10 години
Това беше пътят и на Червената армия по време на ВСВ като след това продължи на юг през Румъния ,България, Югославия, Унгария, Чехия, та чак до площада пред Райхстага и сега май ще е същото, историята се повтаря драги ми форумци!
97
6
 
16
 
! Отговори
Таня - студентка преди 10 години
Надявам се скоро в София да се развее руският флаг, а Москва, да бъде обявена официално за наша столица!
96
4
 
11
 
! Отговори
Свидетел преди 10 години
До 109 -отворкотоПомня много добре дебатите в БГ за влизане в НАТО и референдума /ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА!/ за същото. В Крим поне болшинството са "ЗА".
95
0
 
2
 
! Отговори
Ще ти го .... преди 10 години
До Анонимен 94Абе, мурджо, нали има още живи хора, които магат да потвърдят или отрекат писанията ти! Нямаш ли малко чувство за срам? Къде беше да напишеш нещо за 10 януари 1044 г?
94
5
 
19
 
! Отговори
До Путин преди 10 години
Просто мачкай !
93
4
 
24
 
! Отговори
Историк преди 10 години
до 103 "САМИТЕ РУСНАЦИ НЕ ИСКАТ *** КАТО путин ".........................*** беше Горбачов. Историята ще го прокълне. Горбачов е руският Юда. Американците трябва да се засрамят, ако въобще има срам при тях. Според мен, Меркел вътрешно й е неудобно да се обажда сега.
92
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
106 ти наистина чупиш *** , вярваш ли си поне , как според теб се провежда агитацията в Крим , нали е референдум ИМА ДЕБАТИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ЛИ ,А БЕ *** , стига сте се излагали като кифладжии по форумите . Хавай има да го сънуваш в кочинката си
91
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
104 Йовче изпий и лекартвата , какво добровлци сънуваш бе не виждаш ли че елитни руски армейски части окупират методично и последователно по план изгиотвен преди много време полустрова , потребвали са им на руснаците твоите червени пенюги дето са се писали добровлци
90
4
 
27
 
! Отговори
Двоен стандарт преди 10 години
какво правят американците в Косово и Хаваи. С какво право Хаваи е присъединено като щат на САЩ. По дъщата логика - референдум в Крым. Къде е грешката?!
89
4
 
20
 
! Отговори
до 103 преди 10 години
"САМИТЕ РУСНАЦИ НЕ ИСКАТ *** КАТО путин "Рейтингът на руския президент Владимир Путин достигна рекордно високо ниво за последните две години.
88
3
 
24
 
! Отговори
Йово преди 10 години
"Крим вече са 20 български доброволци, за да защитават местното население. Това съобщи телевизия Ал Джазира тюрк, като се позовава на свои източници от разузнавателни служби. Българите са част от паравоенното формирование Доброволец, за което се смята, че е под контрола на руските войски там." - Нашите "безпристрастни" медии все още мълчат по въпроса!
87
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМИТЕ РУСНАЦИ НЕ ИСКАТ *** КАТО путин ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ЕВРОПЕЙЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ /ФАКТ/
86
5
 
32
 
! Отговори
Фашингтон Поуст преди 10 години
Това не е превземане, а демократизиране и освобождаване на народа от режима на Яценюк.
85
2
 
4
 
! Отговори
Весо Чука преди 10 години
До Анонимен 97Абе тоа па! Оди легай бе, бомбардировач!
84
17
 
7
 
! Отговори
до пфуууу преди 10 години
Вземи научи първо български и тогава пиши в наш форум. Писна ми от руски алкохолици, които се бъркат където не им е работа.
83
8
 
32
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Като са започнали със Крим,поне да продължават прочистването на запад-Румъния,България...Православните страни нямат нужда от западната пасмина-окупатор!!!
82
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Превзети са ракетна база и военна болница"Абе западните новинари - по-спокойно. Това да не са вашите любимци от Майдана, че да "превземат" болници ? "превзели" е дума, която се използва, когато е завземане насилствено.
81
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен направи си справка в Уикито и спри тая смрадлива руска водкаРуските бомбардировки са ти посочени по дати и часове както и бомбардираните градове и дори имената на операциите.
80
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Агресори и окупатори.Ще си събирате дърмите,както ви изгониха позорно от Афганистан.
79
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВирджинияСъщите тези българи бяха изселени от Сталин в Казахстан Таджикистан и Сибир къдет измират 90 % от тях.Колкото за"имиграцията"в Русия,запознай се с истинската история Огромната част са завлечени там като плячка от многобройните походи на Русия в тогавашната Османска империя и са разселвани в най-прашните и неплодородни райони.Маса от тях са се връщали при първа възможност в България и никой не изгаря от желание да живее в Русия,както и масата обикновени руснаци