Руските сили укрепват позициите си в Крим

Превзети са ракетна база и военна болница
Обновена: 10 мар 2014 18:07 | 10 мар 2014 15:50, Елка Василева
256
Руските сили укрепват позициите си в Крим
Снимка: Reuters

Руските сили укрепиха позицията си в украинския Кримски полуостров, като поеха контрола върху военна болница и ракетна база, съобщи Ройтерс.

Информационната агенция Интерфакс-Украйна съобщи, че проруски милиции и руски войски са превзели болницата в Симферопол и са завели болничния персонал в зала "явно да се срещне с новите директори на институциите".

Още по темата

На пристанището в Севастопол руски войници са обезоръжили военнослужещи в ракетна база на украинската армия, съобщи украински военен говорител в Крим.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви пред Пети канал, че около 200 войници, качени на 14 камиона са се придвижили към сградата и са заплашили да нахлуят, ако украинските войници на предадат оръжията си.

По-малко от седмица преди референдума на 16 март повече от 80 процента от жителите на Крим подкрепят присъединяването на автономната република към Русия, съобщи пред журналисти председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"По-рано бяха 75 процента, но буквално за последната седмица и половина ситуацията се промени", заяви той и поясни, че това е свързано с действията на киевските власти. "Всички разбират, че това в Киев не са власти, а бандитска група, дошла на власт с военни средства", добави Константинов.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
12
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Тя стана ясна вече с Крим-може да се закрие темата и да се отвори нова:"Брайтън Бийч иска независимост,моли Путин за помощ" или "Вашингтон в паника,Белия дом се евакуира"
37
32
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бвп на Италия = бвп на рфБвп на Испания = бвп на рфБвп на Холандия = бвп на рфБвп на Финландия = бвп на рфИ така още поне 10 пъти само в есКанада сащ индия япония китай и т н Всичките без да имат нефт газ злато и прочее ресурси само с мозък Рф е империя на злото
36
4
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Защото са ни приятели най-скъпия газ е за нас.
35
3
 
15
 
! Отговори
Евроатлантика преди 10 години
Ще ви наложим визи и ще ви изключим от световното по футбол, ей! Ще го направим без да ни мигне окото!
34
5
 
20
 
! Отговори
ДЕЙЛИ МЕЙЛ преди 10 години
Британското издание Daily Mail пише като се позовава на многобройни съобщения от потребителите на социалните мрежи, че наемници пристигат в Украйна с цел да окажат подкрепа на новото прозападно правителство на страната.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
38 от 37 по просто е пишат по задължение . Путин си направи цяла нова Информационна агенсция . Постепенно пъзелът се нарежда . Путин се е готвел за ГОЛЯМА ВОЙНА ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ . Не случайно е създал и новата агенция . На война като на война , нали трябва да се пуска идеологическа дивсия , деинформация и контрадезинформация И Е СЪВСЕМ ЕСТЕСВНО ОБЕКТ ДА БЪДЕ СВОБОДНООТО ИНТЕРНЕТПРОСТРАНСТВО . то е и най-уязвимо защото няма контрол , няма цензура , хората си изрват хляба .
32
1
 
2
 
! Отговори
1234 преди 10 години
livejournal antonrumata Горкая микстура для ума... livejournal oleg-leusenko Ядерний блеф Россий
31
5
 
19
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Тексаското краварче Кери е отложил визитата си в Русия, явно му е неудобно да отговори на поставените въпроси, най-вече какво се случва с оръжието от разбитите украински складове, което сега е в ръцете на фашистите.
30
2
 
5
 
! Отговори
mo преди 10 години
Do 39 (BRAVO)
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отделно от това съветските комунисти заявяват, че са нападнали Финландия по молба на финландският народ и лично на другаря Ото Куусинен.Интересно защо, целият финландски народ се вдигна като един срещу тези "освободители" и им нанесе такова поражение, че дълго още ще го помнят. По официални данни на финландското правителство по време на войната представители на десетки държави са се включили в конфликта на страната на Финландия. Най-многобройни са били шведските сили, около 8000 души.
28
2
 
20
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Украйна е ясна въпросът е кога ще бесим нашите душмани басни талибани ?Трябва хуманно да бъдат съдени за : 1 Разграбването и разбиването на промишленоста , селското стопанство и т.н. 2 Разбиването на образователната и социалната система 3 . Разбиването на Великата НЕ Победила Българска Армия и особено на научните институти и подаряването им на патентите им на САЩ от Сополан Паси
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на така наречената "Зимната война" с Финландия през 1940 г., съветският външен министър В. *** прави пропагандното изказване, че съветските бомбардировачи хвърлят кошници с храна на гладния финландски пролетариат.Всъщност хвърлят бомби.Като реакция на това, финландците наричат авиобомбите "кошниците на ***", а бутилките със запалителна смес, с които "приветстват" съветските танкове - "коктейл ***".
26
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-обичам русофоби туркофили с много минуси аххахахаххаха марш в Анадола бе свинье недни, всички уважаващи се православни българи никога не ще забравят 1877-1878
25
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От 26 виждате ли как ви накарай да се разконспирирате ВИЕ РУСКИТЕ *** пишещи по задължение ето до момента фразатата : Путин дай си ни 200-те милиона Путин искаме си 200-те милиона разбра ли азиатецо е събрала 6 МИНУСА , сигурно ще станат и повече , може ли да ми каже някой дали българин би оставил така въпроса с превединте авансово 200 млн за един тотално компрометиран проект като Южен Паток , та той лъха на корупция на мужишкокомунистическа номенклатурно балканска корупция
24
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Демек руският Спецназ'' пак са ошамарили няколко ,,украински''войника и ония са се наакали.Къде е Яйценюк пак да ни обясни как нямали да дадат и сантиметър украинска земя?
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 13Ех сладки сънища.................... и като се събуди какво стана?
22
5
 
2
 
! Отговори
mo преди 10 години
stiga ste pisali gluposti vsichko e cirk
21
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
агресори и окупантиГоспод гледа отгоре,колкото и бошевиките с червените знамена и свастики по тях да не вярват в него...
20
0
 
26
 
! Отговори
хаха преди 10 години
българските медии са под пряко ръководство на гьобелс......
19
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин дай си ни 200-те милиона Путин искаме си 200-те милиона разбра ли азиатецо