САЩ застават твърдо зад Украйна

Обама предупреди Путин, че може би ще трябва да плати за действията си
Обновена: 13 мар 2014 11:19 | 13 мар 2014 08:51, Елка Василева
330
САЩ застават твърдо зад Украйна
Арсений Яценюк и Барак Обама. Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама за пореден път предупреди руския си колега Владимир Путин, че ако не се откаже от анексиране на Крим, ще трябва да плати за своите действия, предадоха световните агенции.

Посрещайки украинския премиер Арсений Яценюк в Белия дом, Обама за пореден път заяви, че интервенцията на Москва в Крим нарушава международното право и че Вашингтон държи на териториалната цялост на Украйна, посочва Франс прес.

САЩ и други страни ще бъдат принудени да направят така, че Русия да трябва да плати за своите действия, каза Обама, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Припомняйки, че САЩ няма да признаят резултатите от референдума в Крим, американският президент изрази надежда, че подетите дипломатически усилия ще помогнат да се избегне насроченото за неделя допитване за присъединяването на Крим към Русия.

Още по темата
Обама разговаря с Яценюк в Овалния кабинет и каза в негово присъствие пред репортерите, че САЩ ще продължават да подкрепят Украйна, отбелязва Ройтерс.

Украинският премиер заяви от своя страна, че Украйна никога няма да се предаде, че тя е и ще бъде част от западния свят, посочва Асошиейтед прес.

Яценюк каза също така, че политическият раздел от споразумението за асоцииране на Украйна с ЕС ще бъде подписано следващата седмица, съобщи Франс прес. "Убеден съм, че следващата седмица Украйна ще подпише политическия раздел от споразумението за асоцииране и ще премине през важен и твърд етап в плана за интегриране на Украйна към Европейския съюз", заяви Яценюк.

Междувременно комисия в американския Сенат прие законопроект, предвиждащ въвеждане на строги санкции срещу Русия и предоставяне на икономическа помощ на Украйна под формата на кредитни гаранции в размер на 1 милиард долара.

В документа се осъжда "неоправданата военна интервенция" на Русия в Крим. Законопроектът позволява на американското правителство да предприеме икономически мерки срещу руски и украински чиновници, замесени в корупция и нарушаване на правата на човека в Украйна, както и срещу лица, отговорни за нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на републиката. Това предполага забрана на влизането им в САЩ и замразяване на американските им сметки, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"Президентът /Владимир/ Путин си направи грешна сметка, играейки на руска рулетка с международната общност, но ние отказваме да си затваряме очите и никога няма да приемем това нарушение на международното право", заяви председателят на комисията Робърт Менендес, цитиран от Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
0
 
! Отговори
dimo преди 10 години
Ostavete Ukraina da se osvobodi ot rusko pobstvo !
191
0
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 10 години
Когато след няколко седмици от самолета в Киев слезе по кецове "тяхната Ан Макгърк" и започне да ги наставлява какво да правят, да затварят, да намаляват с умиление ще си спомнят за Путин, когато им подаваше братска ръка. За мен най-голямото унижение на нашата държава беше, когато след краха предизвикан от БСП държавата ни на практика се управляваше от треторазредни чиновници на МВ
190
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
една черна нагла маимуна не може да казва на Путин и руския народ какво да правят !
189
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ако всичко това което става се разиграваше деиствително около САщ и тяхната граница как мислите господа белият дом пак същото поведение ли щеше да има както сега.Навярно щеше да си кротува?Или както винаги до сега, ще нахлува с воиските си там където има свои интереси?Аиде не на нас тия брътвежи и спрете де се правите на момински пазви.Не си мислете че като сте далеч от Европа няма да е лесно да бъдете достигнати с нещо си хвърчашто в космоса.И не се криите зад Демокрацията?!
188
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Световният жандарм и слугите му заплашват да въведат ред защото проклетите руснаци им мътят водата.Досега обикновено попарата са я излапвали слугите.А сега как ли ще е...???
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛЕЛЕЛЕЛЕ...НА ТОЗИ АКО АМЕРИКА МУ ЗАСТАНЕ ОТ-ЗАД......НЕ МИ СЕ ЩЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЗАПИСВАМ ....УЖАС....
186
1
 
17
 
! Отговори
e преди 10 години
Разберете,че Обама няма друг избор,освен да прави това.Това е ходът на безсилието и упадъка на "Американската мечта".Понеже и ако Европа снеме доверието от Вечо-разбойническата Американска администрация,знаете за какво става дума...И все пак,всяка "история" си има и край!
185
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали не им отидоха напразно милиардите на американците?
184
2
 
7
 
! Отговори
e преди 10 години
Разберете,че Обама няма друг избор,освен да прави това.Това е ходът на безсилието и упадъка на "Американската мечта".Понеже и ако Европа снеме доверието от Вечо-разбойническата Американска администрация,знаете за какво става дума...И все пак,всяка "история" си има и край!
183
1
 
23
 
! Отговори
gigi преди 10 години
намери се кой да каже че се нарушава международното право. и защо кани и др държави да участват срещу русия?
182
1
 
21
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Другата седмица Яйцето щял да подписва споразумение с ЕС.Знае ли къде ще е другата седмица?Може би в ареста.А Обама да внимава-може да се сбъдне пророчеството,че черният президент ще е последен.Ако много се ежи-като нищо ще стане.
181
1
 
23
 
! Отговори
Феликс преди 10 години
Хмм, държавата му почти пред банкрот - но той плаши с економически санкций :-)Води 2 открити войни (и много скрити) на другата страна на земното кълбо, ама ще забранява на руснаците да се грижат за съотечествениците си.Дотук добре, нормална американска наглост, ама термоядрените бомби на Путин как мисли да ги уплашва?
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Застанат ли ти отзад нали знаете какво ще последва...:))
179
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ - на всяка манджа отровна мерудия, навсякъде по света...Не си погледнат фалиралата държава, а се набутват навсякъде и на всекиго да нареждат какво да прави.Ето сега техния послушко - наляха милиарди, за да направят преврат в Украйна, направиха преврата и сега го привикват да започне да се отчита...
178
0
 
25
 
! Отговори
Дядо Иван преди 10 години
До черният клоунТой Обама си мълчи ама онази Сара Пейлин ли беше как беше призовава за ядрен удар по Русия,а не се усеща че е губернатор на Аляска това е РУСКА ТЕРИТОРИЯ 99 Г ИЗТЕКОХА ОТ ДАВНА да не се сети Путин и за нея.
177
0
 
30
 
! Отговори
Дядо Иван преди 10 години
До АнонимеВЯРНО... НО ПРЕМЪЛЧАВАТ МНОГО ДРУГИ НЕЩА, Анти правителственните митинги в Одеса, Донецк, Харков където замервха Кличко с яйца.
176
0
 
10
 
! Отговори
Дядо Иван преди 10 години
До НФБЗа всичко можем да излъжем но за това неможем.Това го казват Американски учени астрономи не Аз.Не стига че ракетата носител трябва да презареди 30 пъти , ами са преудоляли радиационните пояси между планетите. (оппаааа) на Луната няма въздушни течения а Американското знаме се развява ли развява.
175
0
 
17
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Май не само нашия "елит"е за шамари,очевидно всеки народ трябва да си нашамари своя си "елит" и света ще стане нормален.
174
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
Huntata v Kiev e nezakonna I gnusnata *** narushava mejdunarodnoto pravo kato se zdravisva s nezakonno izbrano eshkinazi.
173
1
 
12
 
! Отговори
Обама преди 10 години
Искам да предупредя Путин, че МОЖЕ БИ ще трябва да ПЛАТИ за действията си!Американците се срамуват от този!