Путин подписа указ "За признаването на Република Крим"

Документът влиза в сила от деня на подписването му
Обновена: 18 мар 2014 10:06 | 17 мар 2014 22:54,
136
Путин подписа указ "За признаването на Република Крим"
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ "За признаването на Република Крим", съобщи прессслужбата му, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Текстът гласи:

Още по темата

"1. Предвид волеизявлението на народите на Крим на
общокримския референдум, състоял се на 16 март 2014 година, да
се признае Република Крим, в която град Севастопол има специален
статут, в качеството на суверенна и независима държава.
2. Настоящият Указ влиза в сила от деня на подписването му."

Указът на Путин за признаване на независимостта на Крим е поредна стъпка към приемането му в състава на на Федерацията, коментира за ИТАР-ТАСС заместник-председателят на комитета на Държавната дума по конституционно законодателство и държавно строителсто, представителят на долната камара в Конституционния съд Дмитрий Вяткин ("Единая Россия").

"Указът на президента за признаването на независимосттта на република Крим и на града-герой Севастопол със специален статут - това е поредна стъпка към приемането на Крим и на Севастопол в качеството на субекти на Руската федерация в състава на Русия", каза парламентаристът.

По думите му сега, след признаването на Крим и Севастопол, може да се сключи международен договор, той да се ратифицира след проверка за конституционността му в Конституционния съд и да се приеме съответният федерален конституционен закон.

На свой ред изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обяви, че Киев е готов за разговори с Русия във връзка с нахлуването й в Крим, но никога няма да приеме анексирането на полуострова, каза той в телевизионно обръщение към нацията.

Турчинов каза още, че всякакви действия, водещи до масови безредици в Украйна, следва да се разглеждат като "подстрекаване на военния агресор и престъпление срещу държавата".

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БРАВОЗначи руснаите най-накрая си признаха, че са точно същите като американците.ХУбаво е , че най-накрая признаха Косово.
107
0
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 10 години
Бълагарина и другия русофоб - по-споокойно малко :)Русия ли е агресора? Кой напада суверенни държави да ги демократизира, как косово се отцепи и го признаха, защо крим е противозаконно? Там нямаше размирици - нещата ги направиха мирно с референдум. И ако наистина има санкции и майка Русия ви спре газта ще види цяла европа кон боб яде ли - америка ли ще ви праща петрол и газ и от къде -с кораби ли ще го карат? за цяла Европа??? Колкото до цената от газпром - като се дръвчиме на русия така е.
106
1
 
8
 
! Отговори
ТИМ преди 10 години
Митова, има още:....................Как два различных полюса,Во всем враждебны мы:За свет и мир мы боремся,Они - за царство тьмы.Дадим отпор душителямВсех пламенных идей,Насильникам, грабителям,Мучителям людей!
105
0
 
10
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Вставай, страна огромная,Вставай на смертный бойС фашистской силой темною,С проклятою ордой!Пусть ярость благороднаяВскипает, как волна,-Идет война народная,Священная война!............................
104
0
 
10
 
! Отговори
Льони преди 10 години
Мы с вами!!!!
103
1
 
9
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
БРАВО НА ПУТИН!
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обаче каква яка ирония има в историята.Путин върви точно по стъпките на Хитлер.Възползва се от унижението, на някога великата държава, яхна ксенофобията и шовенизма на руснаците, като привидно се репчеше на запад.Прилапа всички служби и медии, окопа се във властта сега взе да анексира и съседни територии.
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПутин плаща яко за проруска пропаганда.Не си правете илюзии.С големи усилия ни бутат натам.Волен и Бареков са на тая хранилка.Чуете ли руските опорни точки за православието и европедерастията ясно какви са и от къде бозаят.
100
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** русофили като толкова го харесвате този Путин, какво правите тук ходете си при него в ДЕМОКРАТИЧНА Русия, тук е България. Срам сте за святата ни родина
99
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Другари русофили , знаете ли колко българи са убити от Руснаци, прочетете малко от историята и тогава ги възхвалявайте. Нищото добро не сме видели от тях, ние сме само интерес и зона за влияние, за Руската политика, а вие им лижете задниците. Що за Българи сте.
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лакеите на Руската политика се опитват в момента да управляват страната ни
97
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Уродливото лице на болшевишка Русия лъсва все по-ясно!Всеки, който ни критикува ще направим на пепел!С такава настройка беше управлявана и България половин век! Жалко че част от българите не го разбират
96
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За нас е много важно да си дадем сметка за следното ние или ще бъдем част от една свободна просперираща Европа, в която имаме гаранции за сигурност и развитие, или ще бъдем отново пето колело в каруцата на една провалена империя, която в момента се запътва към окончателния си крах
95
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Путин много сгреши, сметките му няма как да излязат. Дори по-лошо: Кремъл изглежда все още не осъзнава, че е нагазил много надълбоко. Поетият курс на конфронтация е битка, която Русия няма как да спечели. Руската икономика е във фаза на стагнация, девалвацията на рублата намалява вътрешното потребление, а с това и благосъстоянието на руснаците. Ограничаването на енергийните доставки би представлявало за Русия един вид самоубийство на порции. Същото важи впрочем за възвестената разпродажба на руските валутни резерви.
94
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Путин може би се е надявал, че в целия хаос след свалянето на Янукович Западът ще си затвори очите за агресивната му политика. Може би е предполагал, че ще му се размине само с малко критика. Нищо чудно дори да очаква, че възмущението бързо ще затихне, а Западът ще се откаже от плановете си да налага още санкции на Русия. Нека не забравяме, че от години в руското общество се налага невярното внушение, че Западът е зависим от Русия - заради енергийните доставки.
93
5
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Президентът Путин води Русия към международна изолация, излизането от която ще е много, много трудно. Дори Китай не подкрепя агресивната му политика спрямо Украйна. Одобрение идва само от две посоки - от режима на сирийския президент Асад и от Северна Корея.
92
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Този път Путин много сгреши, Дори самият факт, че изобщо се стигна до провеждането на референдум за присъединяването на Крим към Русия, нагнети още повече взривоопасната обстановка в Украйна. При това резултатът от гласуването съвсем не е най-важното в случая. Важно е друго: а именно, че с този референдум Русия потъпка както конституцията на Украйна, така и редица ключови международни договорености.
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бре бре бре, а бе много *** комунисти в този сайт бре, а бе що не си ходите в Русия и да се хванете за палците, па *** да мине изозадзе и да ви направи .натъртофили
90
9
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До 107 *** си ти и цялата ти русофилска кауза А до колкото разбирам от тебе другарю газта я купуваме от ЕС, не вярвах че в България има толкова ограничени хора, а ние сме сателит на Русия и ти и другите сте доказателството за това за голямо съжаление.
89
2
 
9
 
! Отговори
и преди 10 години
Путин е 1