Върховната рада обяви Крим за временно окупирана територия

Приет на първо четене закон забранява стопанската дейност там
20 мар 2014 14:58, Елка Василева
39
Върховната рада обяви Крим за временно окупирана територия
Снимка: Reuters

Върховната рада на Украйна прие на първо четене законопроект, с който Крим се обявява за "временно окупирана територия на Украйна", предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Съгласно документа, предложен от парламентарната група на партия "Баткившчина", под това название попадат "територията на Автономна република Крим и град Севастопол, вътрешните води и териториалното море на Украйна, неговото дъно и недра, континенталният шелф и изключителната икономическа зона". Освен това окупирана територия се наричат също "подводното пространство в пределите на териториалното море и въздушното пространство, разположено над тази територия".

"За гражданите на Украйна, чужденците и лицата без гражданство влизането във временно окупираната територия и излизането от нея се допуска само със специално разрешение", се посочва в законопроекта.

Той предвижда забрана на извършването на "временно окупираната територия" на всякаква стопанска дейност, ако тя подлежи на държавно регулиране, както и вноса и/или износа на стоки с военно и двойно предназначение, всякаква транспортна дейност, използване на природните, финансовите, кредитните ресурси и извършване на парични преводи". Документът ще бъде разгледан на второ четене на 25 март, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TAQ RADA NEE LEGITIMNA.KATO MINAT IZBORITE KOITO UMI6LENO SE BAVQT A VLASTTA E UZURPIRANA OT BANDA PRESTYPNICI NOVATA RADA MOJE I CQLA UKRAINA DA VKARA V RUSIQ A TIQ V ZATVORA
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Върнете Крим нa Мaкедония!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 10: Я пак,какво?!
6
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Без име.Ами като за начало ще спрат воадта тока и газта към полуострова, и никоя застрахователна и презастрахоавтелна компания няма да сключва застраховки за пътувания и превоз на стоки по море и въздух от и за Крим :)Просто забарвят за туризЪма
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сегашната "Върховната рада" е незаконна и (о!): временна! Значи като дойде "постоянната върховна рада" Крим ще стане руска територия!
4
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това накратко означава, че след 25-ти към Крим ще бъде преустановено подаавнето на електричество, газ и вода от Украйна и формално ще даде право на Турция да се позове на конвенцията от Монтрьо за проливите в часта и регулираща движението във военно време на кораби през Босфора и да забрани преминаването на Руски кораби в т.ч. и търговски прз Босфора
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа,временно окупирана - Навсегда или во веки веков!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
HAHAHA TIA FASHISTI V KIEV CHUPIAT TQPOMETQRA VSEKI DEN. CRIMEA VECHE E RUSSIA. SLEDVA IZTOCHNA I IUGOIZTOCHNA UKRAINE DA SE PRISQEDENI KQM RUSSIA. ZAPADA DA SI IZMISLIA KAKVITO SI ISKA SANKCII.ZA JALOST PAK BQLGARITE SME PRECAKANI.
1
2
 
29
 
! Отговори
zeus преди 10 години
Хаха, май не са останали психиатри в Украйна:)