Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин

Изтече телефонен разговор на бившия украински премиер
Обновена: 25 мар 2014 14:12 | 25 мар 2014 10:41, Елка Василева
429
Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям...“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко.

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само си представете ако тази лелка която я гони критическата имаше власт
242
0
 
24
 
! Отговори
От Майдана преди 10 години
От няколко дена е публична тайна, че във централата на СБУ действат агенти на ЦРУ....Достъпа до четвъртия етаж е забранен за Украйнските агенти на СБУ !!!
241
25
 
13
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 10 години
КЪРДЖАЛИ, РАЗГРАД И СМОЛЯН ЗАЕДНО В ЕДНО.ЩОМ ПОДКРЕПИХА КРИМ ЩЕ ПОДКРЕПЯТ И НАСРЕФЕРЕНДУМ И НЕЗАВИСИМОСТ.
240
0
 
21
 
! Отговори
259 преди 10 години
Референдум за какво? Искаш при Ердоган да ти спира достъпа до Интернет, да те бие по площадите, да граби както и султаните не са грабили, изобщо- да те върне 200 години назад.
239
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГреферендума за крим не е легитимен. Браво на руснаците че са си постигнали своето без да разпалват война.
238
1
 
16
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Да-а-а,лудост и климакс едновременно!После се чудят кой проваля украинската "демокрация".Сами ще се сринат, както са тръгнали тия,не им е виновна Русия.
237
20
 
4
 
! Отговори
tuzarya преди 10 години
ФАКТИТЕ: Само ще ви напомня за жертвите на Голодомор! Руснаците са взели храната на украинците и в следствие на това гладът, организиран през 1932-1933 г. от комуно-московските изверги, отне живота на 7 млн. украинци ! ФАКТИ !
236
23
 
2
 
! Отговори
до 265 преди 10 години
Дали е ***,не знам,но *** и Янукович наричаха в пресата ,,.двамата шизофреници''.
235
0
 
31
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Е добре сега, кой според вас е за санкции. Тая малоумница като нищо ще подпали някоя война, то на физиономията и е изписано че не е нормална. Ми да, щом дръзнаха да стрелят по собствения си народ на майдана какво очаквате. После пак Русия виновна. Как ще реагира ЕС на тези думи ми е много интересно, или може би ще я подкрепи, а!! Всички разумни хора вече прозряха че ситуацията в Украйна е една манипулация на САЩ и ЕС, но не знам дали САЩ и ЕС прозряха че номера им не мина.
234
2
 
22
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До капиталистМного са ми смешни троловете като теб който сляпо ползват опорните точки на ЦРУ...Във случая се опитвате да изместите темата от изцепката на Тимошенко !!!! А относно къде във света е най висока престъпността на глава от населението и също така със най много затворници, питай чичко ГУГЪЛ и ще останеш изненадан :)))) Сорос много сваля гарда, щом е опрял до такива *** който сляпо ползват опорните точки без да си направили труда поне малко до прочетат :)))))
233
0
 
2
 
! Отговори
gesha преди 10 години
tova ne e li Boko priqtelkata :) daje se snimaha zaedno. Toi nali izneverqva na Rosica Plevnelieva s tazi ruska bamq :)
232
0
 
4
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 10 години
Джулия/Джилиан/ АмириКАНЕНко!!!
231
34
 
4
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
Престъпноста в Русия е 2 пъти по голяма от тази в САЩ....истината е гадна за вас
230
29
 
7
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
След Мюсюлманите с най промит мозък са Руснаците....познайте кои са третите.....
229
19
 
15
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 10 години
И В РАЗГРАД И В РАЗГРАД ЩЕ ИМА РЕФЕРЕНДУМКОЙ ЗНАЕ МОЖЕ ПЪК И СМОЛЯН ДА ИСКАТ?
228
13
 
7
 
! Отговори
капиталист преди 10 години
В Либия,Афганистан.Ирак там се обучаваха терористи,учеха жени и деца камикадзета да избиват християни с бомби,учеха ги да взривяват влакове да отвличат самолети,да взривяват коли бомби.....Когато САЩ ги нападна уревахте света а сега Мирна Украйна я превзеха фашисти пляскате с ръчички.......вие си заслужавате бомбите
227
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БГБългарските турци не са като вашите Десен сектор, Свобода и други такива организации. Не бъркайте обикновените хора с политиците. А вие обичате от времето на Бандера да изтръгвате сърцата на вашите съседи и да набучвате трофейни глави пред свърталищата си. Убави хора сте с две думи.
226
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие.Тази гъба на всичкото отгоре е неграмотна.
225
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тимошенко да внимава какво говори, защото днес Музычко (зам-ръководител на Правий сектор, този който биеше прокурори, кметове и т.н. вижте в нета) е бил застрелян. Друг е въпроса защо тази новина, която гърми из цяла Украйна не е оповестена все още в България.
224
24
 
7
 
! Отговори
Капиталист преди 10 години
Ленин е първият терорист в света а вие му направихте мавзолей,Сталин е избил Милиони Руснаци,част от тях интелигенцията на Русия а вие му правите паметници още,Няма как да подкрепям Руската политика,за това сега челмарите с брадите ви пляскат с ръчички и викат евала.....сами си го слагате