Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин

Изтече телефонен разговор на бившия украински премиер
Обновена: 25 мар 2014 14:12 | 25 мар 2014 10:41, Елка Василева
429
Тимошенко готова да "грабне автомата" срещу Русия и Путин
Юлия Тимошенко. Снимка: Reuters

В интернет изтече аудиозапис на телефонен разговор между бившия премиер на Украйна Юлия Тимошенко и бившия заместник секретар на Съвета по национална сигурност на Украйна Нестор Шуфрич за действията на Русия в Крим, в който Тимошенко използва обидни думи за руснаците и обещава да използва всичките си връзки, така че от Русия да не остане дори „изгорено поле“, пише РИА Новости.

„Аз самата съм готова да взема сега автомата и да тръгна да стрелям...“, казва Тимошенко, след като събеседникът й споменава ситуацията в Крим.

В разговора двамата обсъждат ситуацията в Крим, който е под контрола на руските военни, пише NEWSru.

“Това преминава всички граници. Трябва да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци заедно с техния ръководител. Съжалявам, че не мога да бъда сега там – те да ми взимат Крим“, казва Тишенко на своя събеседник.

В отговор Шуфрич казва, че дори участието на Тимошенко в евентуално спасяване на Крим едва ли би спасило ситуацията. „Макар че, ти знаеш, ние нямахме силов потенциал“, признава Шуфрич. На това Тимошенко възразява: „Щях да намеря как да убия тези руснаци“. „Надявам се, че ще вдигна целия свят, възможно най-скоро, така че от Русия да не остане дори изгорено поле“, казва Тимошенко.

Скоро след изтичането на разговора Тимошенко потвърди в Twitter, че такъв разговор се е провел. „Такъв разговор се проведе, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност казах, че руснаците в Украйна са украинци“, пише Тимошенко.

Най-вероятно става дума за момента, в който Шуфрич пита за съдбата на осемте милиона руснаци в Украйна, на което Тимошенко отговаря: „Те трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие“.

Юлия Тимошенко реши преди дни да се кандидатира за президент на Украйна, макар че преди това отричаше слуховете за издигане на кандидатурата й. Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко беше осъдена през 2011 г. на 7 години затвор за превишаване на правомощията при подписването на газовите договори с Русия през 2009 г. На 22 февруари 2014 г. тя беше освободена от затвора, след като парламентът на Украйна направи промени в наказателния кодекс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
1
 
33
 
! Отговори
зико преди 10 години
Как няма да е ядосана!! какво ще предложи сега Украйна на ЕС и НАТО след като няма вече най голямата морска база на Челно море, и части от 6 АФ не могат да акостират там под носа на Русия.Путин е прагматик и работи с години пред запада. Сега е съмнително дали Украйна ще влезе в НАТО и ЕС. И тази да не плаши с партизани защото югоизточна Украйна създаде вече партизански отряди и не пущат нито един майдана да препари там
262
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бабата просто се нуждае от по специална терапия!То със злоба до несвяст ако ставаше, Русия досега наистина да бе затрита.Може и да стане някой ден, а сега световната нагла антируска *** само може да си гризе вратовръзката.
261
30
 
4
 
! Отговори
GMC преди 10 години
Добре дошъл, Крим!Здравейте скъпи кримчани! Радваме се да ви видим. И в първите редове на писмото ми позволете да ви поздравя с това, че току-що проведохте последния референдум в живота си. Повече няма да имате никакви "волеизявления".Повече няма да избирате - нищо и никога. Нищо и никога. Запомнете това веднага.mediapool.bg/dobre-doshal-krim-news218357.html
260
1
 
31
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Чудя се защо ли една съществена част от разговора не е спомената....Няколко пъти вчера слушах записа !!!!! Първия път ми се стори че не съм чул правилно втория път не повярвах и чак ТРЕТИЯ път осъзнах, че тази МРАЗИ на етнически принцип !!!!!!!Буквален превод на пропусната част : тези тези ГОЙ трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие !!!!! Еврейската кръв вода не става !!!!!
259
3
 
42
 
! Отговори
Absurde преди 10 години
1988г Отива Лех Валенса на посещение при Рейган. Рейгън му показва силата на запада:-Тук имаме 3 копчета сребърно, златно и платинено. Като натисна сребърното излитат ракети и го няма съветския съюз, като натисна Златното гръмва СССР и америка завзема света, платиненото - Америка се мести на марса гръмва всчико на Земята и завладява вселенат.-Ехаааа, каква сила - казал Валенса. - Тя и баба ми имаше 3 гърнета сребърно златно и платинено, ама като дойдоха руснаците се *** в коридора.
258
0
 
2
 
! Отговори
дф преди 10 години
Щом го пише в интернет сигурно е вярно.
257
2
 
27
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 10 години
КАЛАШНИКА В КРАДЛИВИЯТ И ***!
256
1
 
22
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 10 години
Е ТО Е ЯСНО В УКРАЙНА Е МАТРИАРХАТ ! НО СА СЕ ОБЪРКАЛИ, В МОМЕНТА ГИ ЗАВЛАДЯВА НЕ ПУТИН А ЯНКИ ! ЩЕ СЕ СЕТЯТ ,АМА КЪСНО!
255
0
 
23
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Малко й беше срока в пандиза на тази ненормалница! Навила едно лаjно на ***, за да прилича на славянка. Всъщност е някакъв армено-еврейски уличен ***. Но сама се разкри, нали! Другият съд ще й даде повече! Ще има плач - ще придойдат водите на Рейн, Елба, Сена, Темза, Маас...
254
0
 
12
 
! Отговори
777 преди 10 години
До Ястреб Ама що подскачате като се каже за Одринска Тракия бе? Ами не е ли българска територия, на всичко отгоре Турция не ни е платила репарациите. Някои хора, от някои райони на БГ като не се имат за българи да си събират багажа и да си заминават в Турция.
253
0
 
20
 
! Отговори
Ник Чепа преди 10 години
Ето ти жив пример защо една жена не бива да бъде издигана до високи управленчески постове.От цялата външност на дъртата к.... лъха злоба,омраза и похотливост на ***.Вещицата ако има възможност би унищожила милиони..
252
0
 
25
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Относно Украйнците,Украйнския език и Украйна !!!!! Преди една година по поръчка на западна агенция се прави проучване за езиците във Украйна..На интервюираните във началото се задава въпроса на какъв език предпочитат да се проведе анкетата и внимание над 80% са предпочели Руския !!! След което са им били задавани въпроси който нямат никаква връзка със целта на проучването !!!!
251
1
 
3
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
Вън татарите от Крим!
250
0
 
4
 
! Отговори
читател преди 10 години
Общо взИто не искам да чета текстове на неграмотни. И децата знаят къде е грешката в ... те да ми взимат Крим...Много ниска летва!
249
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ах... менопаузата до какво води...
248
0
 
25
 
! Отговори
Берия преди 10 години
Ама ти изобщо знаеш ли да боравиш с автомат бе блонди? Това не е като сешоара да се насочва към главата с отвора.
247
0
 
23
 
! Отговори
777 преди 10 години
До РЕФЕРЕНДУМ. И като минете към Турция тъкмо няма вече да пишете глупости по форумите щото няма да имате нет. И не само това няма да имате, Турция не е Русия, няма да ви удвоят пенсии и заплати. Ще ви имат за последни ***, защото за турците в Турция вие сте ***. Референдум искали, никакъв референдум, това са изконни Бг територии, а не са подарени след пиянски запой. Да не говорим че цяла Одринска Таркия е българска, искаме референдум за присъединяване към БГ!! А сега де!!!
246
0
 
21
 
! Отговори
Путинист преди 10 години
до Shark:Прозряха! Затова и толкова настойчиво и агресивно говорят за строги санкции! Да си надскочат блъфа...нищо повече! Че Русия не Раят, това е ясно. Обаче лицемерието и глупостта на хората направо ме шокират!!!Война така както много си я представят няма как да стане или поне надеждите са такива. Много ми е интересно друго...оставете САЩ, те и реакциите им са ясни. Ама ЕС как си въобразява, че ще "санкционира" този, който държи и хляба и ножа?! Безумие!
245
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами да вземе пушката и да ходи да стреля срещу руснаците в Крим. Успех и желая... Те срещу своите на майдана стреляха, та срещу руснаците няма да стрелят... Ама в Крим ще им отвърнат на стрелбата и лелката тогава ще ореве върталъка че я заплашват с оръжие и ще поиска защита от нато. А нато не желае да се излага, защитавайки нацисти...
244
0
 
25
 
! Отговори
Shark оф 266 преди 10 години
о 266. Е ми *** е разбира се, дали нормален човек ще каже нещо от рода че ще грабва автомата," да грабваме оръжие и да тръгнем да убиваме тези проклети руснаци" и че руснаците в Украйна "трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие. Чудно ми е сама ли ще се хукне с автомата против руснаците, май май ще иска да поведе сляпо вярващи и украинци, които ще заплатят с живота си заради нейните глупости. Не знам дали Путин е шизофреник, но подобни прикази досега не е казвал.