Янукович зове за референдуми из цяла Украйна

Продължава да твърди, че е президент, а другите – самозванци
Обновена: 28 мар 2014 12:04 | 28 мар 2014 12:03,
49
Янукович зове за референдуми из цяла Украйна
Виктор Янукович. Снимка: Reuters

Сваленият украински президент Виктор Янукович призова за провеждането на референдум за статута на всеки регион в състава на Украйна.

"Като президент, който е с вас в мислите и душата си, призовавам всеки здравомислещ гражданин на Украйна – не позволявайте на самозванците да ви използват! Настоявайте за провеждането на референдум за определяне на статута на всеки регион в състава на Украйна", се казва в негово обръщение към украинския народ, получено и публикувано в ИТАР-ТАСС.

По думите му единствено допитването до народа, а не планирате предсрочни президентски избори ще могат да стабилизират политическата ситуация и да запазят суверенитета и цялостта на Украйна.

В декларацията си Янукович изразява увереност, че внесените от опозицията изменения в изборните закони, които той определя като противоконституционни, "изключват възможността за честни президентски избори, когато и да се проведат те".

"Анархията, която се излива по улиците на нашата страна, няма нищо общо с демокрацията", настоява той.

В обръщението си той критикува и "европейски чиновници от висок ранг", които публично са застанали зад разстрела и грабежите на Майдана и в страната му, наричайки терористите активисти за свобода на Украйна.

"Лидерите на Майдана дойдоха на власт на раменете на щурмоваци. Протестът в Югоизточна Украйна е естествена реакция на гъстонаселения индустриален край", предизвикана от преврата, заявява сваленият украински президент.

В заключение Виктор Янукович призовава Партията на регионите да го изключи от членската си маса и да го свали от поста - почетен председател на формацията, след като подобни призиви вече бяха отправени от страна на активисти на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 10 години
A referendumi v Chechnya, Degestan, Voljska Balgariya(narichan ot rusnacite Tataristan) i mnogo drugi "subekti" v Ruskata Imperiya koga shte ima???? V Kazan iskat da se narichat "BALGARI" Kaputkin zashto ne dava referendum?? A i ne samo tam, oshte na 2-3 mesta horata se samoopredelyat kato balgari! Rusofilite ste prodajna sgan!!!
43
5
 
2
 
! Отговори
Ямбол преди 10 години
Тоя е психично болен.Направо си е за Раднево.
42
6
 
3
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
В САЩ има референдуми много често, почти всеки път местните избори за придружени с гласуване по важни въпроси за дадения щат. Национални референдуми там наистина няма, защото САЩ не е монолитна еднонационална държава. За разлика от *** обаче, там всички управляващи се избират на мажоритарен принцип, без листи договорки и т.н.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dobre si bqhme predi EU, stokite bqha po evtini, cigari i alkohol po evtini, daje da si vari6 rakiq si be6e bezplatno...
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая "шушумига" нареди на Беркут да не взимат оръжие и да не използват сила, осъзнавайки, че това ще му коства позицията. Това не може да бъде направено от мижитурка. За пример - мижитурките от БСП разпръснаха множество протести със сила през годините. Защо досега никой в Европа не се е изказал остро срещу преврата в Киев? Ясно е, че фашизираните формирования са подкрепяни не само морално от западни служби и организации.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович, не са самозванци а американски мекерета
38
0
 
7
 
! Отговори
Режимът в САЩ преди 10 години
Комитетът по правата на человека при ООН е разкритикувал САЩ за неизпълнение на някои положения от Международния пакт за граждански и политически права. Правозащитниците са обърнали особено внимание на международния шпионаж от страна на АНС и возможното съучастие на УСА чиновници към мъченията под предлог война с тероризма. Иска се закриване на нелегалния концлагер ГУАНТАНАМО
37
10
 
1
 
! Отговори
xyz преди 10 години
"Като президент, който е с вас в мислите и душата си..." Тая шушумига, примряла от страх зад батя си Путин, като клечеше на златното гърне и краде от собствения си народ пак ли беше с него в мислите и душата си? Трябваше да си подаде оставката още декември - нямаше да има кървав Майдан, нямаше да има превратаджии, нямаше да се вихрят националисти, нямаше да има интересни военни в Крим с последваща анексия и сега нямаше да влезе МВФ да доошушка хората! Ама пуста лакомия до дупка...
36
1
 
17
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Тодор 6"Кутията на Пандора" я отключиха ХАХАмериканците с Косово. Потърси в нета изказването на Гизи в немския парламент.
35
11
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Мале колко льольовци има по българско. Ако влагахте толкова енергия в подобряване на собствения си живот колкото да защитавате про/против американската или руската пропаганда БГ щеше да задмине Германия. Дано поне сте платени, че иначе бисерите тука и на ниво квартална кръчма не са.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 17Всяко село трябва само да решава дали да влиза или не в държавата и ако не, да въведе визов режим както е в Швейцария. ---Аз съм "за". Стига селото да може да се самоиздържа обаче.
33
2
 
20
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМ преди 10 години
ВЪН ОТ НАТО - Най-Агресивната Терористична Организация
32
2
 
13
 
! Отговори
КОРЕННИТЕ ЖИТЕЛИ преди 10 години
на САЩ са натикани в БАНТУСТАНИ. За сметка на казината в тях се препитават и деградират като народ. Както навремето са им отнемали земите с война, подкупи за вождовете и опиянчване на племената. ТОЧНО САЩ ЛИ ЩЕ ГОВОРЯТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. Които са водили грабителски войни 200 години
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 31Ti seriozno si niamash idea za rejima na USA i kak vsyshtno se upravlaiva dyrjavata...
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Режимът в САЩОчевидно е, че нямаш идея какъв е режима за който говориш.
29
1
 
17
 
! Отговори
Режимът в САЩ преди 10 години
не е провеждал никога РЕФЕРЕНДУМ
28
12
 
9
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
руснаците няма нужда да ги гонят от крим, навремето да не би някой да ги е гонил от източна германия. сами си тръгнаха, а на някои семействата им останаха, че не им се връщаше в ***.
27
9
 
5
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
руснаците няма нужда да ги гонят от крим, навремето да не би някой да ги е гонил от източна германия. сами си тръгнаха, а на някои семействата им останаха, че не им се връщаше в ***.
26
3
 
7
 
! Отговори
Неграмотнико 25-27 преди 10 години
Току що си научил буквите, не мърсувай по белия лист! Който не тачи възрастните не заслужава уважение, а презрение. Ако си мислиш, че всички по-млади хора мислят като теб си за психиатър.
25
10
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
Исках да кажа, за щастие природата ще си прибере комунистите.Дано да е по скоро