Янукович зове за референдуми из цяла Украйна

Продължава да твърди, че е президент, а другите – самозванци
Обновена: 28 мар 2014 12:04 | 28 мар 2014 12:03,
49
Янукович зове за референдуми из цяла Украйна
Виктор Янукович. Снимка: Reuters

Сваленият украински президент Виктор Янукович призова за провеждането на референдум за статута на всеки регион в състава на Украйна.

"Като президент, който е с вас в мислите и душата си, призовавам всеки здравомислещ гражданин на Украйна – не позволявайте на самозванците да ви използват! Настоявайте за провеждането на референдум за определяне на статута на всеки регион в състава на Украйна", се казва в негово обръщение към украинския народ, получено и публикувано в ИТАР-ТАСС.

По думите му единствено допитването до народа, а не планирате предсрочни президентски избори ще могат да стабилизират политическата ситуация и да запазят суверенитета и цялостта на Украйна.

В декларацията си Янукович изразява увереност, че внесените от опозицията изменения в изборните закони, които той определя като противоконституционни, "изключват възможността за честни президентски избори, когато и да се проведат те".

"Анархията, която се излива по улиците на нашата страна, няма нищо общо с демокрацията", настоява той.

В обръщението си той критикува и "европейски чиновници от висок ранг", които публично са застанали зад разстрела и грабежите на Майдана и в страната му, наричайки терористите активисти за свобода на Украйна.

"Лидерите на Майдана дойдоха на власт на раменете на щурмоваци. Протестът в Югоизточна Украйна е естествена реакция на гъстонаселения индустриален край", предизвикана от преврата, заявява сваленият украински президент.

В заключение Виктор Янукович призовава Партията на регионите да го изключи от членската си маса и да го свали от поста - почетен председател на формацията, след като подобни призиви вече бяха отправени от страна на активисти на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
13
 
! Отговори
Tina преди 10 години
Този приятел си живее в собствен свят като Станишката и Плевнелиев - където той си е най-отгоре на хранителната верига и никой не мож го пипна :) И като още се има за президент, защо не се прибере в собствената си държава, а се крие под полата на путин? Смешници са всичките :)
3
16
 
28
 
! Отговори
България се радва преди 10 години
Народът на България се радва, че Путин натри носа на високомерните и арогантни западняци!
2
8
 
25
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Руснаците ще си вземат и някои източни части и ще се приключи сагата.
1
1
 
28
 
! Отговори
руска салата! преди 10 години
В знак на протест, баба Ангела няма повече да яде руска салата!