Янукович зове за референдуми из цяла Украйна

Продължава да твърди, че е президент, а другите – самозванци
Обновена: 28 мар 2014 12:04 | 28 мар 2014 12:03,
49
Янукович зове за референдуми из цяла Украйна
Виктор Янукович. Снимка: Reuters

Сваленият украински президент Виктор Янукович призова за провеждането на референдум за статута на всеки регион в състава на Украйна.

"Като президент, който е с вас в мислите и душата си, призовавам всеки здравомислещ гражданин на Украйна – не позволявайте на самозванците да ви използват! Настоявайте за провеждането на референдум за определяне на статута на всеки регион в състава на Украйна", се казва в негово обръщение към украинския народ, получено и публикувано в ИТАР-ТАСС.

По думите му единствено допитването до народа, а не планирате предсрочни президентски избори ще могат да стабилизират политическата ситуация и да запазят суверенитета и цялостта на Украйна.

В декларацията си Янукович изразява увереност, че внесените от опозицията изменения в изборните закони, които той определя като противоконституционни, "изключват възможността за честни президентски избори, когато и да се проведат те".

"Анархията, която се излива по улиците на нашата страна, няма нищо общо с демокрацията", настоява той.

В обръщението си той критикува и "европейски чиновници от висок ранг", които публично са застанали зад разстрела и грабежите на Майдана и в страната му, наричайки терористите активисти за свобода на Украйна.

"Лидерите на Майдана дойдоха на власт на раменете на щурмоваци. Протестът в Югоизточна Украйна е естествена реакция на гъстонаселения индустриален край", предизвикана от преврата, заявява сваленият украински президент.

В заключение Виктор Янукович призовава Партията на регионите да го изключи от членската си маса и да го свали от поста - почетен председател на формацията, след като подобни призиви вече бяха отправени от страна на активисти на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
12
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Мноо си прос, пука им на европейците за Путин, натрил им носа...хаха, накриви им шапката мен ако питаш. *** се изгаври с "братята си славяни " в Украйна, а ти си жалка мизерна душичка щом се радваш на това, което стана.
23
6
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 10 години
До България се радваПод народът на България визирай пенсионерите и застаряващите носталгични чичаци и лелки, които искат великия СССР да се върне на бял кон.За жалост природата ще си прибере един-два милиона от тези субекти през следващите 2 десетилетия.Т.е, *** ще умрат и тогава България ще тръгне по правилния път.Младите, колкото и да са чалгизирани и да слушат оглупелите си родители, за разлика от последните попътуваха по света и видяха, че нормалното не е в Русия и България...
22
3
 
8
 
! Отговори
СОРОСОИДИТЕ преди 10 години
им треперят шушоните от РЕФЕРЕНДУМ ЗА/ПРОТИВ НАТО и ЕС
21
4
 
8
 
! Отговори
В САЩ преди 10 години
НЯМА РЕФЕРЕНДУМИ.... ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО? ЗАЩО?
20
4
 
5
 
! Отговори
РЕФЕРЕНДУМЪТ преди 10 години
е народната воля. У НАС Е УСА ТЕРОР. РЕЖИМЪТ в САЩ няма референдуми
19
8
 
7
 
! Отговори
Коко преди 10 години
За тоя *** на снимката ми е най-яко как го изритаха.Не ме е** дали са ***, либерасти, или перуанци.Важното е, че на един самозабравил се диктатор му наритаха *** и сега се пръска от яд в Москва.А ако посмее да се върне, ше го виснат на някое дърво
18
4
 
19
 
! Отговори
маймун дере преди 10 години
Както е тръгнало,повалянето на Украйна в нокаут,подобно на нас от запада е напълно сигурно.Щом вече започнаха "помощите" от МВФ,всичко е ясно.Въпрос на малко време,докато "фондът" разруши държавата(не само икономиката),чрез изискваните "реформи".До 10 години,Украйна сама ще поиска да си направи референдум като този за Крим.На Русия не и трябва нищо друго,освен малко да изчака и най-вероятно,това и ще направи./А до тогава и ние и румънците може да последваме украинците,защо не и други/.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 15 Варна-ОдесаТи Янукович и Украйна ги остави!!!!Как ще ми обясниш нашата бедност???Как за 25 години външният ни дълг от 11 милиарда долара с активи на държавата за 30 милиарда се трансформира в 40 милиарда ЕВРО без държавна собственост???Е.....ти богатството и богатите българи!!!!
16
9
 
10
 
! Отговори
отговор преди 10 години
Дано през май украинците най-после да си изберат президент украинец--Сега като имат президент турчин? Пълна разруха, престъпност... невероятна бедност в перспектива...Какъвто и да изберат ги чака бедност и слугуване на САЩ.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяко село трябва само да решава дали да влиза или не в държавата и ако не, да въведе визов режим както е в Швейцария.
14
0
 
5
 
! Отговори
Sasho do 14 преди 10 години
kakto tebe te boli k... za celosta na Ukraina taka i drugite gi boli k.... za celosta na Balgariya.
13
7
 
12
 
! Отговори
Варна-Одеса преди 10 години
Тоя тарикат Янукович как ще обясни бедността на хората в Украйна. Защо не каже къде са всъщност парите на народа!?
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12 АнонименБоли ме к...за целостта на Украйна!!!!!!!!
11
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди няколко години в Созопол казах на една украинка - Вие сте най-смешната държава на света, която знам!Жената се обиди, но ме попита - Защо мислиш така? Отговорих й - Защото имате за президент руснака Янукович! Все едно ние българите да изберем турчин за български президент?!!!Украинката се замисли, нищо не каза!Поведението на Янукович е поведение на руснак, не на украинец! Дано през май украинците най-после да си изберат президент украинец, който за защитава държавните им интереси!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A referendumi v Chechnya, Degestan, Voljska Balgariya(narichan ot rusnacite Tataristan) i mnogo drugi "subekti" v Ruskata Imperiya koga shte ima????
9
10
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 10 години
Тодоре,този политически труп осигури на Украйна и украйнския народ заем за 15 милиарда долара с преференциални цени на газ,суровини,стоки от Русия.Сегашните плюнчовци и дупедавци взеха от МВФ/разбирай Америка/-18 милиарда за 2 години,като условие за даването им са СТРОГИ ИКОНОМИЧЕСКИ РЕФОРМИ!!Ти,коя зависимост и кой от двата варианта избираш??На практика,всичко което видяхме и чухме за Украйна е ПЛАН БЪЛГАРИЯ-2 С "ДЕСНИЙ СЕКТОР"!!
8
5
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ами да се разходи по улиците на Киев и да пропагандира идеите си.
7
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Присъединяването на Крим към Русия (чрез референдум),беше по-демократично от присъединяването на България към ЕС.
6
11
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До Иван Ще си вземат трънки. Това би означавало нова световна война , защото Украйна няма да си даде без бой други земи. Изобщо Крим отключи кутията на Пандора в Европа и всяко ново заиграване води до война.
5
10
 
5
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
Този политически труп по-добре да обясни на народа си къде са милиардите източени от хазната през газовата компания и другите му далавери