Нова надеждна следа за Боинг 777

Операцията е подновена, зоната за издирване е преместена
Обновена: 28 мар 2014 12:26 | 28 мар 2014 07:21,
32
Нова надеждна следа за  Боинг 777
Снимка: БТА

Операцията по издирването на изчезналия Боинг 777 на малайзийските авиолинии, преустановена вчера заради лошото време, днес бе подновена в южната част на Индийския океан, съобщи Франс прес.

Бури и силни ветрове принудиха австралийските, китайските, японските и американските самолети, участващи в издирването, да се приземят, а пет кораба трябваше да напуснат зоната в южната част на Индийския океан, където са концентрирани усилията.

Подновяването на търсенето стана на фона на информацията, че японски, тайландски и френски сателити са засекли десетки плаващи предмети, които може да се окажат останки от летателната машина.

Междувременно Австралийската агенция за морска сигурност съобщи, че зоната за издирване на отломки от "Боинг-777" на авиокомпанията "Малейжа еърлайнс" бе преместена с около 1100 километра североизточно от досегашната, след като се появи "нова достоверна следа“.

Още по темата
"Новата информация, с която разполагаме, се базира на продължителен анализ на радарни данни между Южнокитайско море и Малакския проток, преди да бъде загубен радарният контакт "със самолета, допълни агенцията.

Тази информация "показва, че самолетът е летял с по-висока скорост от тази, която досега се предполагаше, което е
предпоставка за по-голям разход на гориво. Съответно изминатата от самолета дистанция към южната част на индийския океан е по-малка", посочи агенцията.

Анализът на данните от радарите е предоставен от международния разследващ екип, базиран в Малайзия.
Китайски застрахователни компании започнаха да изплащат компенсации на семействата на пасажерите на борда на изчезналия самолет, който се смята, че е катастрофирал в южната част на Индийския океан, съобщи Ройтерс.

Най-голямата застрахователна компания в страната "Чайна лайф" е изплатила на семействата на седем от пътниците общо 671 000 долара.

(БТА)

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
един преди 10 години
И имат наглостта да се пробват в космоса! Каква некадърност!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
еее още малко и на антарктида ще го търсят!това търсене заприлича на сериал от изаура!аха го намирили ама не на другия ден пак .....
25
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На бо,да на само.ета са пътувли един руски и двама украински граждани.Странно е че самолета изчезва точно по време на руско-украинските събития и че едн от възможните въздушни коридори към които е поел Боинга е Казакстан с които САЩ се стремят всячески да подържат добри взаимоотношения.Това се дължи на факта че именно там са най-големите залежи на природен газ в Каспийско море.е
24
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Моля намерете центъра на радиуса на кривата изобразена на екрана и центъра радиуса на кривата изобразена на вероятния път от Малайзия към района Казахстан - Киргисстан и вижте къде е точката на скрит интерес в индийския океан - пистата във военната база на америка която е на 3500км от клумпор
23
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 10 години
Утре други ден официално изтича срока на батериите на черните кутии. От цял свят обявиха мнение за самолета. Руснаците и някой други велики сили мълчат. Аз мисля, че е понеже не искат да се включат в хора на лъжците.
22
0
 
1
 
! Отговори
ДО ИНЧ ХАЙ преди 10 години
ПО-*** ЛЕЙКА ОТ ТЕБЕ ЕДВА ЛИ БИ СЕ НАМЕРИЛА!МАЙ ТИ ИМАШ ГАЗ В ТИКВАТА ПО РОЖДЕНИЕ!
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До panchoмалееееее, по тъпо нещо не бях чел :(
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От всичките случки около този злощастен полет разбрах, че шумното прокламирано всеобщо подслушване и контролиране от ЦРУ, НСА, Ми-?, и прочие е силно преувеличено. Просто Сноудън, журналистите го ...
19
0
 
1
 
! Отговори
Ехо-Ехо-оо преди 10 години
До "4oko"Защо да се обръщат. Че ако знаят нещо да го кажат !
18
1
 
3
 
! Отговори
Неграмотникооо преди 10 години
До panchoА според мен освен на лекар , трябва да ходиш и на училище - СПЕШНО!
17
1
 
18
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
До Анонимен18пич имаш грешка ...НИЕ бг ХОРИЦАТА сме си точно такива каквито казваш.но за руснаките много бъркаш...влез в кайто форум си избереш руски , и няма да видиш просторията и злобата която се лее тук ...те пеосто са друг народ не са БГ
16
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
dokato na vlast ne doide g.l. B. Borisov samolet4eto nima da b6de otkrito.posle niama da b6de nikav proble za aviootriad 28 da go otkrie
15
6
 
5
 
! Отговори
pancho преди 10 години
Spored men samoleta ne se razbil v okeana ,a e otvlechen ot pilota i oshte nqkolko terorista ,i e skrit v podzemen hambar v pystinqta ,izgraden ot olovo ,za da zaglushava signalite .
14
9
 
6
 
! Отговори
Стоян К. преди 10 години
Защо не вземат да търсят към Америка,дане са тръгнали да съборят статуята на свободата.
13
5
 
23
 
! Отговори
9 преди 10 години
Дано поне филмът за съвременният въздушен Титаник,който ще направят да бъде интересен!
12
18
 
20
 
! Отговори
4oko преди 10 години
Западните к**ви нищо не знаят. Две седмици лъжат и мажат.Пълни смешници! Всеки ден гръмки статии с нови следи от нови спътници. хаха Палячовци ! Станахте банални.Ако искате да знаете къде е самолета се обърнете към Руската Федерация.
11
2
 
15
 
! Отговори
69 преди 10 години
До Анонимен - 6Има някаква огромна тайна около тоя самолет и е толкова голяма и неудобна ,че всичките тея циркове само загатват колко сериозно нещо се опитват да скрият. -----------Каквото и да крият един ден то само ще се покаже. Ако искаш можеш да го свържеш и с библейската митология.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета е отвлечен и някой си гледа сеира. Кой може да гледа сеир на най високата световна технология на земята ? Помислете !
9
8
 
14
 
! Отговори
Инч Хай преди 10 години
А всъщност става въпрос за огромно замазване на очите. Боинг никога няма да го признаят, но всичко това е, за да се прикрие техен технически дефект, при който в самолета влиза газ и за минути всички на борда му са мъртви.По-добре милиони за застраховки, отколкото > от стотици милиарди от дела и фалити.Бог да прости загиналите!
8
3
 
21
 
! Отговори
... преди 10 години
Пълна излагация ! Да го обявиш официално за разбит и все още да не си намерил дори копче от облеклото на стюардесите си е чиста гавра. Как така се обявява официално за разбит и се поднасят съболезнования на близките като претърсват половината планета и не намират все още нищо? По-добре да си бяха мълчали вместо да се излагат. Това трябва да е подсъдимо.