Саади Кадафи от затвора: Либийци, извинявайте!

Третият син на диктатора близо месец е зад решетките
28 мар 2014 22:25,
49
Саади Кадафи от затвора: Либийци, извинявайте!
Саади Кадафи в затворническата си униформа. Снимка: Reuters

Либийските власти разпространиха видеозапис, на който Саади Кадафи, един от синовете на Муамар Кадафи, поднася извиненията си към либийския народ, съобщи Франс прес.

"Моля за прошка либийския народ и либийското правителство", казва той в клипа и признава, че стои зад действия, целящи дестабилизирането на страната, но не навлиза повече в подробности.

Още по темата
"Искам да успокоя семейството си. Добре съм, в добро здраве съм и към мен се отнасят много добре", допълва Саади Кадафи, облечен в синя затворническа униформа.

Като излъчват този видеозапис, либийските власти се опитват да разсеят слуховете, че здравето на Саади Кадафи се е влошило в резултат на лошото отношение към него в затвора Ал Хадба в Триполи.

Синът на Кадафи е обвиняван от либийското правосъдие в престъпления, целящи да оставят баща му на власт през 2011 г. Той беше предаден на Триполи на 6 март от Нигер, където намери убежище през септември 2011 г., малко преди падането на режима на баща му.

Саади Кадафи е третият син на Муамар Кадафи. В миналото той беше футболист и играеше в италиански клубове, впоследствие бе и полковник от либийската армия.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
този мъж е болен и дрогиран--упоен.....нов пропаганден ход преди да го заколят-----до 6м е мъртъв--при опит за бяство--
23
0
 
5
 
! Отговори
дум преди 10 години
До алоПриятел май си прав че има нещо в тази история и как така съвсем невинни струваха на БГ милиони в $
22
0
 
6
 
! Отговори
сам преди 10 години
До Анонимен 24Можели да ни посочиш кога България е била енергийно независима страна ,че аз не си спомням
21
4
 
3
 
! Отговори
b преди 10 години
Male kvi bezmisleni praznotii se pishat. Skandalizoran sum
20
2
 
16
 
! Отговори
Мавроди преди 10 години
До СтавриА бре Ставри- ти явно акъл имаш ограничен! Не схващаш ли че така говори човек който е в плен и подложен на терор! Народът няма да забрави просперитета на Либия сътворен от баща му-загинал като герой и мъченик а не избягал във Венецуела! А тебе Ставри ще те забравят до 12-15 години след като изстинеш!
19
3
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
***!
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гроб за ГЕРБ!!Ами ние като сме част от ЕС и нато да си теглим ножа а ?
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали тоя щеше да става български зет хахахахах?
16
15
 
6
 
! Отговори
Ставри преди 10 години
Позакъсняло извинение. Народът не забравя....
15
4
 
22
 
! Отговори
ало преди 10 години
Ако невинните сестри от Бенгази бяха толкова невинни-то тогава защо делото им и мотивите към присъдата им са засекретени от БГ правителство през 2007 година и то за срок от 25 г!!! Този факт не е известен на 100% от тук четящите и коментиращи!!! Само че е абсолютен факт-неизвестен за непосветените! А делото е засекретено щото съдържа факти и доказателства за вината на тези кървави убийци в бели престилки!!! Това е грозната и гнусна ИСТИНА-тя не Ви изнася и не Ви отърва и не Ви устройва! Позор!!!
14
7
 
27
 
! Отговори
v преди 10 години
Либия от просперираща страна стана лицето стъпкано от ботуша на новия световен ред.Хаос и терор ,всяко племе за свой крак,оръжията иззети от Либийската армия в ръцете на терористи,които от Либия се прехвърлиха в Сирия-платени наемници.Останалите се избиват помежду си .Но знаем,че дали една страна се бомбардира или не зависи ,освен дали има с какво да се отбранява,дали е коленичила пред мамона.
13
5
 
31
 
! Отговори
"Обработен" преди 10 години
За кое се извиняваш,за това,че Либия беше изтрита от картата ли поради факта,че баща ти искаше да направи африкански динър със златно покритие?Риторичен въпрос,разбира се ,че не е вярно което пише,а ако е на запис(а къде е)положително е преминал през нечовешки психоатаки и обработване.Всеки знае как живееха либийците преди и след изтриване на Либия от картата.
12
14
 
18
 
! Отговори
до 31 преди 10 години
Ало, енергийно независимия - забрави ли режима на тока или не си бил заплануван още тогава, а? Или си платен ***?А, да и да попитам - либийските джамахирийци са в затвора и се извиняват на народа си, а НАШИТЕ червени кхмери - КОГА?!?!?!?!
11
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой не показва Либия на какво прилича в днешни дни. Съсипаха хубавата страна. Там са по зле и от нас. Запада искаше да им развали рахатръка и да обере каквото може. При нас се вижда много ясно. От една енергийно независима страна ни превърнаха в роби на ток и парно. Нали ни лъжеха как всичко като стане частно цевите ще падат заради конкуренцията, а всъщност всичко литна нагоре. Всичко е една голяма лъжа, никой не се интересува за хората, а само за личното си облагодетелстване.
10
4
 
3
 
! Отговори
Аз пак преди 10 години
edna kofa boj i vsichko shte kaje to e jasno :)
9
2
 
8
 
! Отговори
ковчег преди 10 години
До АНТИМУТРАЕ то нищо не се знае. Там ред няма. Може Путин до няколко години да бъде убит,а може до няколко години да бъдеш убит ти. Нищо не се знае.
8
4
 
4
 
! Отговори
до бъдещето преди 10 години
Братле, пий си редовно хапчетата, изпуснал си май...
7
7
 
8
 
! Отговори
бъдещето преди 10 години
Евреите ще се опомнят ,но ще е късно.Много изпитания ги чака и тях,този път няма да могат да се измъкнат,войната е на прага им и те също ще бъдат засегнати,ако я позволят..Най-лошото е ,че в процеса на войната ,една от страните ще използва атомно/нуклеарно или друг вид оръжие,което ще отрови региона на средиземно море,храната ,животните и водата..
6
9
 
5
 
! Отговори
taka si e преди 10 години
Kakto i vremeto na TODOR JIVKOV 6te bade zapisano kato ZLATNIQ vek v istoriqta na BALGARIQ
5
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега Либия тъне в размирици ,разруха и мизерия.Либийците скоро няма да видят този просперитета и благоденствието, което беше по времето на Кадафи.Златото на Либия е откраднато от западните съюзници,народа едвам оцелява,по улиците кръстосват въоръжени до зъби криминали.Времето на Кадафи ще бъде записано като Златният век на Либия.