Екологична тревога: Сахарски пясък вали над Англия

Природният феномен ще продължи до петък
Обновена: 2 апр 2014 13:46 | 2 апр 2014 13:38, Елка Василева
22
Екологична тревога: Сахарски пясък вали над Англия
Снимка: архив, Булфото

Екологична тревога е обявена днес в Югоизточна Англия, включително Голям Лондон, поради риск да навали голямо количество пясък, донесен по вятъра от пустинята Сахара, предаде Би Би Си, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Кралската служба по охрана на околната среда и по въпросите на прехраната и селското стопанство обяви в редица области на Англия най-висока степен на екологична опасност - десета от десет възможни по скалата за чистота на въздуха. Препоръчва се малките деца, хората със сърдечни заболявания и слаби бели дробове да не излизат навън през целия ден.

Мощни ветрове вдигнаха през уикенда големи количества пясък от Сахара; пясъчните маси стигнаха високите атмосферни слоеве, после връхлетяха Франция, Северна Испания и Великобритания, отбелязват британски учени.

Медиите в кралството поместват правени в различни региони снимки на коли, покрити със сахарски пясък. Сред тях е и представителният автомобил на премиера Дейвид Камерън, заварен от "пясъчната буря" край портала на лондонската му резиденция на Даунинг стрийт. Според експертите природният феномен ще трае в Англия до петък, добавя агенцията.

Финият червен пясък от Сахара вали над кралството, след като на 20 февруари Европейската комисия откри юридическа процедура срещу Великобритания, неспазила ангажимента си да намали свръхнормените нива на азотен диоксид - токсичен газ, изхвърлян главно от двигателите с вътрешно горене, напомня Франс прес във връзка със смога, "висящ над Лондон и голяма част от Англия".
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: СахарапясъкАвглия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Геноцидът над бялата раса си върви по план. Докога ли? Докато се каже открито че евреите го правят, и започне акция по ликвидиране на това дивашко племе.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същия тоя(сахарски пясък) всекидневно го пръскат и над България от самолетите със следите и кога завали дъжд от това колите ни стават целите на червеникаво-кафяви петна ,пита се докога хората по света ще сме като щраусите с глави в пясъка и ще се правим ,че няма такъв проблем ,всеки вижда какво става в небето над България и не само у нас ,ами къде съм пътувал по Европа е същото.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе, тия не потънаха ли след наводненията?? нормално е да им се посъбере и пясък сега :)
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сахарски пясък вали над англия; *** опъват жените им; араби завземат страната им; гейовете им се женят в църкви; футболните им отбори се изкупуват от руснаци и балкански *** пълнят метрото им...нямаше как да ме направят по-щастлив днес с тази новина за проклетия остров и още по-противните му извратени обитатели полу-човеци, на които винаги другите са им виновни...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това означава доставка на безплатни минерали от Сахара и добра реколта, ама кой да ги разбира тия неща? Препоръчвам на журналистите да се ограмотят като гледат предавания по Нешънъл географик.
13
0
 
3
 
! Отговори
Viki преди 10 години
Kakvo da kajem nie ot Izrael ?! 50 dni v godinata HAMSIN (piasachni buri ot koito slanceto ne se vijda). Hamsin na arabski e 50.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сахарски пясък вали над Англия. Sled nego shte pristigne i izcheznalia samolet.Ako viarvame na DARVIN sme proizlezli ot maimunite, ako viarvame na BIBLIATA sme proizlezli ot evreite. Sega chakame da se poiavi i TRETATA teza .
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
и тук се е случвало
10
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Запасенекокатастрофа е ако е в САЩ или Англия ако е в България е само прах от сахара
9
1
 
17
 
! Отговори
Санкции? преди 10 години
Да отменят санкциите срещу Русия и Путин ще отмени валежите със сахарски пясък.
8
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
,,САХАРСКИ ПЯСЪК"" ДРЪН-ДРЪН ,НАД АНГЛИЯ ВАЛИ БАРИЕВ И АЛУМИНИЕВ ОКСИД И АЕРОЗОЛИ-КЕМТРЕЙЛЪРС ДЕТО ВСЕКИДНЕВНО ЮДО-МАСОНЧЕТАТА ПРЪСКАТ ОТ САМОЛЕТИТЕ СЪС СЛЕДИТЕ ХОРАТА ПО СВЕТА ,ТАКА,ЧЕ ТИЯ ГЛУПОСТИ ЗА САХАРСКИЯ ПЯСЪК ГИ РАЗПРАВЯЙТЕ НА БАБА МИ
7
1
 
11
 
! Отговори
aman преди 10 години
то и в мюмхен валя такъв дъжд преди повече от месец и всички се събудихме с коли покрити с червен пасък но не беше такава голяма новина и тревога.
6
5
 
27
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
За пясъка се загрижили. А това, ча два -три пъти годишно над цяла България вали дъжд, в който има уранов прах от бомбардировките в Сърбия, и че след такъв дъжд всичко умира, на това никой не обръща внимание! Хак им на англезите, там са най-алчните банкери открай време.
5
3
 
32
 
! Отговори
Юзър преди 10 години
Мда. Наред е locust swarm и нашествие на скарабеи. И на финала - ще се разтвори земята, и ще дойдат 40 милиона румънци и българи да им вземат пенсиЙте
4
3
 
21
 
! Отговори
Православен преди 10 години
Господ ги наказва тия ***, задето се покланят на блудници и разрешават на мъжеложците да ходят голи по улиците и да създават "семейства".Ако не се опомнят да се покаят ги чакат още по-тежки бедствия и жестока смърт!
3
1
 
22
 
! Отговори
MiB преди 10 години
Добре де при нас доста често се случва колите да са покрити със пясък, че дори и сняг... ама никой не прави от това новина...
2
1
 
45
 
! Отговори
Един преди 10 години
Верно ли? Ами то в София всеки ден колата ми става такава. Без сахарски пясък. Смятайте какво дишаме, и коя степен на екологична тревога всъщност трябва да вдигнем.
1
6
 
41
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Малко им е, след сахарския пясък, Сибирски студ да ги скове