В Харков се провежда антитерористична операция

Арестувани са 70 души, центърът на града е блокиран
Обновена: 8 апр 2014 14:47 | 8 апр 2014 08:52, Елка Василева
83
В Харков се провежда антитерористична операция
Снимка: Reuters

Украинското МВР започна антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той.

Още по темата

Малко по-късно стана ясно, че сградата на областната администрация в Харков е освободена в резултат на специалната операция, при която са арестувани 70 души. Това обяви назначеният от киевските власти ръководител на областта Игор Балута, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Сградата е взета под охрана от служители на правоохранителните органи и бойци от въоръжените сили на Украйна и изцяло е готова за работа", посочва Балута в съобщение, поместено на сайта на областната администрация. Той отбелязва също, че "антитерористичната операция" в града ще продължи.

Според съобщение на украинското МВР, цитирано от агенция Интерфакс-Украйна, 70-те задържани са заподозрени за "незаконна дейност, свързана със сепаратизъм, организиране на масови безредици" и нарушаване на други закони, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на МВР на Украйна.

Вчера група обществени дейци в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република", пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия не е силнa, a зaпaдa след кaто победи в Студенaтa войнa отслaбнa! Руснaците винaги действaт еднотипно и сaмо тaм, където могaт дa рaзчитaт нa вътрешните си шпиони! Бaнaлно е дa се описвa рускaтa схемa, и жaлко е че зaпaдa чaк сегa осъзнa кaкво всъщност готви путин нa Укрaйнa!
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРуснаците имат ключови съюзници в региона, Китай и Индия----------------Е, какво, индийците ще пратят войски в Украйна или китайците?
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Путин активизира и свойте фашисти !...но със сигурност няма да изпрати отново снайперистите."Снайпериситите бяха наети от самите майдански фашисти... пардон, майданските неофашисти (нали ЕС каза да не ги наричаме "фашисти"), затова стреляха не само по своите хора, ами и по ченгетата.
46
4
 
1
 
! Отговори
do Tulski преди 10 години
Rusnacite znaesh li koga idvat v Krim , ako ne znaesh otvori uchebnika i procheti- ne po-rano ot 18 vek, na tova ako mu vikash korenno rusko naselenie, ne znam
45
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Основното оръжие вече не е бройката воюващи войници , а технологичното развитие на армията . Тава са вече съвременните войни . В миналото остава храброста на руската армия , която е връщала войниците на фронта при положение че не са достатъчно тежко ранени
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" НИКОЯ ИМПЕРИЯ ОТКРИЛА ФРОНТОВЕ СРЕЩУ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ НЕ Е ПЕЧЕЛЕЛА НЯМА И ДА СПЕЧЕЛИ ЩЕ БЪДЕ БИТА"ахахах поредния европидал мислещ си, че Афрогейския съюз и САЩ са всички държави. Тъпчо, Руснаците имат ключови съюзници в региона, Китай и Индия, с които си сътрудничат военно. И двете с модерни и огромни армии. Армиите на всяка от тях е 3 пъти населението на България, ***.
43
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин активизира и свойте фашисти !...но със сигурност няма да изпрати отново снайперистите.
42
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До монархистХоди се прегледай! Незабавно!
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Източна Украйна вече е руска, след този ход в Киев руснаците могат да нахлуят когато си пожелаят.
40
2
 
13
 
! Отговори
Ников преди 10 години
Газопроводът Южен поток е съществен въпрос. Той няма да донесе нови количества газ в Европа, а ще пренасочи тези, които сега минават през Украйна. За да може да се изгради този газопровод са необходими огромен брой разрешения от ЕС. Брюксел съобщи, че е прекратила този процес и няма да позволи нови крачки в тази посока. Няма банка която да одобри средства за изграждане на газопровода
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ре 29 "Путин се явява човекът, който не играе по правилата."А.. чии правила?Кой не спази договореностите ? (неразпространение на Нато, гарантиране на властта в украйна след оттегляне на Янукович? ненамеса във вътрешните работи ,,,)Кой?
38
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проверявайте сепаратистите с дрегери и полеви тестове за наличие на психотропни вещества!Интересни резултати ще има.
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин май сбърка с това, че не сложи зелени човечета и в Харков ;). Ама ако беше сложит едва ли щеше да има "антитерористични" операции ;)
36
10
 
10
 
! Отговори
deja vu преди 10 години
Спомням си преди събитията в Крим русофобите злорадстваха и пишеха: защо Путин мълчи и къде се е скрил....Отвърнах че си премисля ходовете и ще се разбере като се обади!И той предприе своите ходове.Сега пак казвам - Путин мисли! Още не узрял момента да направи своя ход!А експертите по Путин могат ли да кажат какво ще се случи преди да се е случило ? - май не! :)
35
12
 
28
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
До Анонимен 34Путин не е имал план да завзема нито украинската индустрия, нито Крим, нито каквото и да е украйнско! Запада погледна към Украйна и Путин отвърна на огъня с огън! Ако "запада " не бе изкушавал Украйна с влизане в ЕС и НАТО, то Крим щеше да си е още украински!Какво очаквате от Путин, да стой и да ръкопляска на западняците , че завоюват по подъл начин нови територии?! НЕ, Путин за радост, не е български политик и за разлика от нашите защитава интересите на държавата и народа си!
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин си мълчи какво се стреснахте като мишки в потъващ кораб?
33
17
 
6
 
! Отговори
ало 32 преди 10 години
Че и Турция ще претендира,по подобие на Адолф ***,че българските,македонските,сръбските и унгарските зЕми са турски.Адол Путин не признава границите на държавите,а и друг ще го последва.Прости еврео-болшивико-комунисти.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
35 ами да какви руснаци тогава просто украинците нещат да са с киев
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама братчеди тя русия още нищо не е предприела за ко ревем тея дет живеят в источна украйна не са съгласни с киев не ги кефи политиката им а в источна украина както каза един умен човек по долу са повече украинци
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия операции не са ли забранени още от маймундана?Или сега вече протестиращите се наричат не 'револючионери' а 'терористи'?Май палачинката се обърна :)