В Харков се провежда антитерористична операция

Арестувани са 70 души, центърът на града е блокиран
Обновена: 8 апр 2014 14:47 | 8 апр 2014 08:52, Елка Василева
83
В Харков се провежда антитерористична операция
Снимка: Reuters

Украинското МВР започна антитерористична операция в Харков, обяви и.д. министър на вътрешните работи Арсен Аваков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Започна антитерористична операция. Центърът на града е блокиран. Не се вълнувайте, щом приключим, ще го отворим", отбеляза той.

Още по темата

Малко по-късно стана ясно, че сградата на областната администрация в Харков е освободена в резултат на специалната операция, при която са арестувани 70 души. Това обяви назначеният от киевските власти ръководител на областта Игор Балута, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Сградата е взета под охрана от служители на правоохранителните органи и бойци от въоръжените сили на Украйна и изцяло е готова за работа", посочва Балута в съобщение, поместено на сайта на областната администрация. Той отбелязва също, че "антитерористичната операция" в града ще продължи.

Според съобщение на украинското МВР, цитирано от агенция Интерфакс-Украйна, 70-те задържани са заподозрени за "незаконна дейност, свързана със сепаратизъм, организиране на масови безредици" и нарушаване на други закони, предаде Ройтерс.

През последното денонощие в източните и южните райони на Украйна са пристигнали допълнителни спецподразделения на милицията от други части на страната, които са готови да решават оперативни задачи "без оглед на местните нюанси", се посочва в прессъобщение на МВР на Украйна.

Вчера група обществени дейци в сградата на областната администрация проведоха събрание на "областната общност", по време на което участниците изразиха недоверие на членовете на Харковския областен съвет, припомня агенцията. Участниците огласиха списък на хора, поели задълженията на "депутати от областни съвет". Беше прието решение за създаване на независима държава под името "Харковска народна република", пише БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
30
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
Донецк се обяви за независима република и ще проведе референдум за присъединяване към руската федерация. Изпий цял блистер с лексотани, американски свиркаджия.
8
3
 
29
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
95% от българите са русофили!90% от българите им е писнало от западна демокрация по-света!Незнам за какви продажни русофили си говорим ,но едва ли ти си точно непродажен русофоб и българин в едно!За мен цялата работа трябва да се изгаси и да миряса ,че като чета какви закани си говорят ,ще стане толкова дебела работата ,че ще ни излезе през носа.
7
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази новина вече е стара - в Харков антитерористичната операция е приключила. Всичко е под контрола на украинското МВР. Продажните русофили в България да пият по един лексотан !
6
3
 
34
 
! Отговори
Асо преди 10 години
И кой я извършва тази антитерористична акция ??? Цитат от друга статия тук :"...Особена тревога предизвиква обстоятелството, че в тази операция са включени около 150 американски специалисти от частната военна организация "Грейстоун" .
5
3
 
39
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Украинските фашисти нямат полезен ход.Ако използват сила, Путин ще вкара руските войски да защитават руското население от украинския терор и играта свършва с 4:0 за Русия - след Крим, Харков, Донецк и Донбас също влизат в състава на Руската Федерация.Ако не използват сила, играта пак е 4:0 - областите се отделят с референдум.
4
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбирайте го така--- в момента геноцидът над жителите на Харков върви с пълна сила.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Антитерористична?Когато нелегитимирано взело властта правителство ,почне да кръщава бунтовете с такава терминология ,то нещата няма да се развиват мирно.Само за справка,думата държавен преврат, извадена от затвора защо спряха да се ползват?Не ми харесва да е горещо до руската граница ,а и всеки здраво мислещ ще разбере ,че колкото по-бързо се изгаси пожара ,толкова по-добре за всички нас.
2
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво !!! Само бой по комунистическите терористи !!!
1
5
 
53
 
! Отговори
да го духате преди 10 години
Та значи - проруските протестиращи са терористи, проамериканските - демократи!Това фашистко правителство дойде на власт с терор, убийства и 5 млрд. долара за огранизиране на преврата.