Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"

Шефът на НАТО е обезпокоен от напрежението в Украйна
Обновена: 13 апр 2014 14:46 | 13 апр 2014 14:44,
172
Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"
Андерс Фог Расмусен Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В публикувана днес статия в датския в. "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна".

Още по темата
Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим". "Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските, да се придържа към международните си задължения и да започне да възстановява доверието; в противен случай Русия може да очаква единствено по-дълбока международна изолация", каза той.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Расмусен изрази безпокойство от появата на проруски въоръжени лица в Източна Украйна и предупреди, че каквато и да е по-нататъшна руска военна намеса в Украйна би задълбочила международната изолация на Москва.

"Крайно обезпокоен съм от покачването на напрежението в Източна Украйна", каза той.

"Виждаме съгласувана кампания на насилие от проруски сепаратисти, целящи да дестабилизират Украйна като суверенна държава", заяви Расмусен.

Според него появата в Източна Украйна на мъже с руски оръжия и идентични униформи без отличителни знаци - като тези, които носеха руските войници при завземането на Крим, е "тревожно развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глей как се е озъбил от злоба РасимМусеин,че се осуетяват плановете за заграбване и опоскане на Украйна.Тя би трябвало да им стигне за още 10 години спасяване на пазарно-икономическата им криза./щото ние стигнахме само за 23 години/.Освен това иската да приватизират ценната им земя,на която плодородният хоризонт е над 6 метра дълбок и така да наложат и цени на зърното.ПУТИН!ДАВАЙ И НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!!!
35
13
 
4
 
! Отговори
Турчин преди 10 години
Българина не знае че извън България има правила.Всеки да спазва международните закони,иначе първо Ние ще бъдем лесна плячка на други държави.
34
3
 
6
 
! Отговори
ДО 45 преди 10 години
ЕЙ НЕ СЕ ПРАВИ НА БАБАИТ ПРЕД КОМПА. ***.
33
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Позитанските плъхове са изпълзели :)
32
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руския окупатор рано или късно ще си плати цената за безумията, които твори.
31
4
 
23
 
! Отговори
до 33 преди 10 години
Пак не си разбрал. Дългът е отменен с идването на БКПна власт и СССР отменя всички дългове на България към Царска Русия. и второ, дълг дълг,ама само Русия е дошла и дала жертви.Не става дума кое е даром, а че никой друг не дойде да изгони ислямския башибозук оттук, който тероризирал дедите ни 5 в.Да са дошли немците, французите-на тях щяхме да плащаме, ама не са,защото са поддържали *** и са колили българи.И ако не бяха руснаците , сигурно още 100 турски башибозук щеше да коли и беси.
30
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дО 44Заминавай за Сибир *** русофилистична к*рво!
29
1
 
22
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
До 16:Пред Чикаго и С. Петербург предпочитанията са разбира сеза старата руска столица.В момента 90% от Българските емигранти в Чикаго се занимаватс хигиенизиране на Летище O'Hare, разнасяне на пици, строителстворамо до рамо с нелегалките от Мехико, а късметлиите даже и с таксиметровиуслуги. Ако пък нашите емигранти искат да осигурят бъдеще за децата си,то те трябва да подготвят $30,000 само за университетски такси на година.Само да добавим, че учениците там са много скъпи.
28
3
 
27
 
! Отговори
Ицо преди 10 години
Снимката точно показва състоянието на НАТО,озверели от страх,злоба и безпомощност!
27
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинците трябва да пуснат войските и да ликвидират руските терористи!
26
13
 
3
 
! Отговори
17 преди 10 години
Мой човек, който си писал за ''неземната '' красота на Ленинград, ходил съм и в двата града, по съветско време още в Ленинград и наскоро в Чикаго, Ню Йорк и т.н., Америка е на светлинни години, не че съм американофил, но в САЩ има правосъдие, ред и дисциплина, не ме страх да се разхождам, да направя фирма, защото има съд, измамите в ежедневието там липсват, докато оше по СССР руснаците ги беше страх вечер в Ленинград, за корупцията в съдебната система на Русия не говоря, 10см долари беше подкупа
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Топ соц. *** Русия трябва да бъде смазана икономически. Това е начина тази *** да бъде сложена на мястото и.
24
1
 
17
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Ей време е на политиците на България да им се случи случка,като на предателя Стамболов,да се поопомнят малко,че то се търпи ама има граници.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами "заплашил", то работата на плашилошо е да плаши...
22
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям евросъюз.Китай защо не иска дасе набърква с Русия.Путин ври и кипи за СССР,но уви може само да полудее от желание нищо друго.Изолиран е от света. ДА ДА Ако Путин си събере и българските ***,България ще празнува цели 100 години.Дай боже това да стане.Да станем държава без продажници и шпиони.
21
13
 
6
 
! Отговори
Родолюбец преди 10 години
Все повче се убеждавам, че българите сме малък, Но много *** народ, с главно П !!! Откога любовта към България се измерва по това, че трябв да обичаш Русия ??? Откога да обичаш чужда държава е критерии за това, колко обичаш собствената си държава? Аз не обичам нито САЩ нито Русия, факт е, че и двете са кучета с които по-добре да си нямаш работа, но е факт, че нашите раазбирания са криворазбрани. След освобожденето ние сме си платили в Злато разходите на Русия, свободата ни не е така даром !!!
20
3
 
18
 
! Отговори
Иво преди 10 години
ТЕЗИ НАТОВСКИ ПЕДОФИЛИ ЩЕ РАЗПАЛЯТ ВОЙНА,И КАКЪВТО НИ Е КЪСМЕТА ПАК ЩЕ СМЕ ОТ СТРАНА НА ГУБЕЩИТЕ.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В кържали ако се надигат турците,Турския аскер трябва да влезе в наша земя,Така ли да разбирам
18
1
 
18
 
! Отговори
Наско преди 10 години
НАТО нищо не може да направи освен да дрънка оръжие,да заплашва и да служи за пушечно месо на САЩ.........
17
1
 
24
 
! Отговори
до 16 преди 10 години
Приятел, наистина в САЩ е рай.. само за живеещите там. Горивата им са евтини, пощенските им услуги са евтини, всичко им е евтино. Ама знаеш ли, че за този техен рай се мъчи половината свят, който САЩ така умело експлоатира и черпи от всички видове ресурси. Изкуствения рай в САЩ се дължи на иракския и либийски петрол, на афганските макови полета и на американските концесии, завладели ключови дейности от икономиките на суверенни държави, вкл. и България. Мислете с тия мозъци!!