Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"

Шефът на НАТО е обезпокоен от напрежението в Украйна
Обновена: 13 апр 2014 14:46 | 13 апр 2014 14:44,
172
Расмусен плаши Русия с "по-дълбока изолация"
Андерс Фог Расмусен Снимка: Reuters

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен заплаши Русия с "по-дълбока международна изолация", предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

В публикувана днес статия в датския в. "Политикен" Расмусен заяви, че Москва "се опитва да определя и даже диктува курса на Украйна".

Още по темата
Според него Русия е "разположила военнослужещи по границата с Украйна" и е "провела незаконен референдум в Крим". "Русия е изправена пред избор: да спре да обвинява другите за своите собствени действия, да изтегли войските, да се придържа към международните си задължения и да започне да възстановява доверието; в противен случай Русия може да очаква единствено по-дълбока международна изолация", каза той.

В изявление, цитирано от Ройтерс, Расмусен изрази безпокойство от появата на проруски въоръжени лица в Източна Украйна и предупреди, че каквато и да е по-нататъшна руска военна намеса в Украйна би задълбочила международната изолация на Москва.

"Крайно обезпокоен съм от покачването на напрежението в Източна Украйна", каза той.

"Виждаме съгласувана кампания на насилие от проруски сепаратисти, целящи да дестабилизират Украйна като суверенна държава", заяви Расмусен.

Според него появата в Източна Украйна на мъже с руски оръжия и идентични униформи без отличителни знаци - като тези, които носеха руските войници при завземането на Крим, е "тревожно развитие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
26
 
! Отговори
Христо преди 10 години
А защо не беше обезпокоен когато фашистите направиха преврат в Киев?или когато снайперисти убиваха и милиционери и протестиращите?този двоен стандарт ще унищожи НАТО,
15
1
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 16Брачед, с такова мизерно мислене, ти и в София ще си все същият мизерен ***, както и в САЩ. В САЩ доларите падат от небето викаш? Мизерен, в САЩ за да искаш висок стандарт на живот- ставаш роб на банките за да живееш по начина, който наблюдаваш от филмите средностатистическия американец. В Русия бачкаш ли колкото в САЩ и приложиш същите умения в работата си , няма да ти прави впечатление какво е наоколо, както впрочем и в България и навсякъде по света. Но понеже си кух мързеливец.....
14
2
 
24
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
АЗ ПРЕДПОЧИТАМ МОСКВА ПРЕД ЧИКАГО,БИХ ЖИВЯЛ В РУСИЯ С УДОВОЛСТВИЕ И БИХ БИЛ ГОРД С ТОВА,РУСИЯ Е ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ ,ВЕЧЕ НЕ Е ОНАЗИ СТРАНА,МЕЧТАЕТЕ СИ ЗА ЧИКАГО САМО ЧЕ ОНЕЗИ НЕ ЩАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ВАС ,УНИЖАВАТ ВИ КАТО НЕ ВИ ДАВАТ ВИЗИ,СЕЕДНО СТЕ ПРОКАЖЕНИ ,А ВИЕ ИМ СЕ КЛАНЯТЕ,ЖАЛКО ПЛЕМЕ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е НАТО да пусне тежката артилерия - президента Плевнелиев и г-н Паси , само те със своя войнствен вид и високи умствени способности ще вдъхнат страх у руснаците .
12
0
 
21
 
! Отговори
Лапай банана преди 10 години
До 1:Бившата зенитно-ракетна бригада в Стара Загорае подарък на България от Русия и е дарена на еднакръгла годишнина на Т.Живков.Ямболската ракетна бригада е закупена за символична сумаЕто тези две военни формирования караха братятя турци да бъдат много внимателни защото можехме да изравним Истамбул и Анкара със земята независимо от числения съставна тяхната войска.Под "мъдрото" ръководство на НАТО нарязахме ракетите и сега сме на практика без суверенитет.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VE4E ZAPO4VAM DA SE PITAM DALI TEZI NAISTINA SI VJARVAT NA GLUPOSTITE,ILI PROSTO NJAMA KAKVO DRUGO DA KAJAT !
10
25
 
5
 
! Отговори
вв преди 10 години
Кой от вас РУсоФили ще му предложат да избира да живее в Чикаго или в С. Петербург (Ленинград) и ще предпочете Ленинград ? Никой, защото всички знаете каква мизерия значи Русия, но не искате да повярвате, не желаете, защото сте или прости или бедни. Русия е мизерна държава, колкото и богата на ресурси да бъде, тя е управляване от мафия, която използва руската армия и народ като оръжие за диктат и Рекет, нас ни рекетират с по 500 долара за газ, Гермнаия купува на 270 долара, защо?? Братя ли....
9
4
 
21
 
! Отговори
Голям праз! преди 10 години
Голям праз! Бостанското плашило Расмунсен заплашва със заплахи Русия!
8
4
 
11
 
! Отговори
Платен от ЦРУ преди 10 години
А аз пк плашим гаргите.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кучетата вият...що ли?
6
23
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 10 години
Истината е че Русия е управлявана от ченгета от КГБ и ние знаем на какво са способни, така,че нашият интертес не е да сме с тях. Нито по-евтин газ, нито пазара си ще ни дадат, това са глупости, нашия интерес като държава е да продаваме високотехнологични продукти в световен мащаб и да задоволяваме вътрешното потребление на храни с изцяло произведени в България стоки, нещо което ще ни направи независими от руския газ и пазар, т.к. парите ще идват от другаде, но слепия русофил не мисли така
5
4
 
33
 
! Отговори
не на нато преди 10 години
За разлика от страхливците от САЩ, които се крият зад НАТО, за да оправдаят избиването на невинни, Русия стои зад името си пред целия свят. Президентът Путин не използва някакви туркменистански или узбекистански говорителчета, за разлика от Обама, който говори през Расмунсен и разни други кукли на конци. За мен противопоставянето Путин-Обама е противопоставяне между мъжкарство и гейщина. Вие избирайте към кой лагер да сте
4
2
 
27
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 10 години
МАСОНИ ,СЛУГИ НА САТАНАТА,ЗА ТИЯ ДАЛИ ЩЕ УБИЯТ 5 ИЛИ 50 000 000 МИЛИОНА НЕ Е ОТ ЗНАШЕНИЕ,ТЕ СА ГЛОБАЛИСТИ,ЗА ТЯХ ВСИЧКО Е ОБСТОЯТЕЛСТВА И ДЕМОКРАЦИЯ,СЕГА КАКВО НЕРЕДНО ИМА ЧЕ ТРИЕТЕ ???
3
4
 
37
 
! Отговори
Чичка преди 10 години
А, много ви се иска на вас да диктувате събитията навсякъде. НАТО беше създадено за противопоставяне на Варшавския договор. След разпадането и денонсирането на договора през 1991-ва целта на НАТО се обезсмисля, нали така? Още тогава трябваше да го разпуснат. Но така терористите от САЩ трябваше да действат сами и от свое име в Югославия, Ирак, Афганистан и редица други суверенни държави. Много по-лесно е да се криеш зад НАТО и разни датски министърчета, нали?
2
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2С Богом братя руснаци! Разбийте тъпите хохоли и полските ***, да си останат с Лвов и да се продънят в ЕС и НАТО
1
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог с вами,братя Украини!От България - с любов!И ние знаем какво е съветска окупация - с 40 000 убити българи !А в същото време сме дали над 30 000 жертви с национал-социалистите през втората фаза на войната!За тези жертви у нас НЕ СЕ ГОВОРИ !КОМУНИСТИТЕ ИЗКРИВИХА ИСТОРИЯТА ГАДОВЕТЕ!